Sustainable summer tips, van zwemkleding tot zonnebrand

10:00


Zon, zee, strand... Het is weer zomer! Tijd om onze zomertips even onder de aandacht te brengen, want we kunnen ons voorstellen dat je nu op zoek gaat naar duurzame zwemkleding, zonnebrand en andere zomeritems. Voordat je je laat verleiden door (greenwashing-advertenties van) grote merken, laten we je graag eerst kennismaken met deze toffe onafhankelijke merken. 

Duurzame zwemkleding

We hebben eerder al een heel uitgebreid artikel over duurzame zwemkleding geschreven, dat ik pasgeleden heb geüpdatet met nieuwe merken en foto's. Ben je dus op zoek naar herenzwemshorts (basic of juist met print), een duurzame mix&match bikini of juist een simpel maar mooi badpak? Dan kun je zeker even een kijkje nemen in het artikel, of op de linkjes hierboven klikken om meteen naar onze favoriete suggesties te gaan. 
Duurzame zonnebrand

Ook over zonnebrand schreven we een uitgebreid artikel, waarin we vertellen waarom reguliere zonnebrand niet duurzaam (en zelfs schadelijk voor het koraal!) is. In het artikel gaan we vooral in op 'het waarom' van duurzame zonnebrand, maar je bent misschien ook gewoon benieuwd naar wat merken. Deze zonnebrand gebruiken wij: 
Andere merken die we vaak voorbij zien komen (maar niet zelf hebben geprobeerd): 

Duurzame zonnebrillen met korting

Inmiddels weet je misschien wel dat ons favoriete duurzame zonnebrillenmerk Eco Eyewear is. En het leuke is: we mogen jullie nog steeds korting geven! Met de code JessieNicky25 ontvang je maar liefst 25% korting op de zonnebrillen van Eco-eyewear. Sommige modellen zijn van biobased materiaal, anderen van gerecycled plastic. 


Liever een houten montuur? Kies dan voor een zonnebril van Woodwatch! Met de code ZEROWASTE ontvang je ook hier korting. Duurzame vakantieplekken

Nog op zoek naar een leuke bestemming voor deze zomer? Combineer het beste van de natuur en de stad bij Nordhus Cabin. Dit vakantiehuisje is helemaal zero waste proof ingericht (geen plastic snijplanken? yes please!!) en ligt op een bospark pal naast de Wezepsche heide. Je kunt in de tuin lekker genieten van een boekje (fun fact: onze boeken liggen hier) of rol de yogamat (ja die is er ook!) uit en doe wat sun salutations op het gras. Met de code 'eenweeklanggenieten' krijg je 100 euro korting op je verblijf van minimaal een week! Met de code 'followhus' krijg je 10 euro korting vanaf 2 nachten. 


Een leuke low budget tip zijn de kampeerterreinen en -accomodaties van Nivon. Wij zijn vorig jaar twee nachtjes in het huisje Op de Haar blijven slapen, maar door het hele land vind je Nivonhuizen waar je terecht kunt. Ook leuk: fiets van de ene locatie naar de andere! De terreinen zijn groen, duurzaam, betaalbaar, toegankelijk en worden gerund door vrijwilligers. What's not to like? 
Zero waste zomertips

Naast de activiteiten en tips die we in dit artikel geven staat bij ons nog een staycation op de planning én willen we naar een zero waste bubbletea bar (Jackie Cha in Amsterdam). Wat ook echt superleuk is om te doen: huur een e-chopper of elektrische scooter en verken de natuurgebieden in Nederland. 

Laat die zomer maar komen! Maar.... niet te heet please ;) 

Deze pagina bevat affiliate links

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook