Budgetnovember: week 2

07:02


Vorige week schreef ik uitgebreid over onze boodschappen en wat we aten. Deze week was ik al mijn bonnetjes alweer kwijt  houd ik het iets eenvoudiger, door een kortere samenvatting te geven. Omdat ik geen idee heb waar de bonnetjes zijn wat we precíes gekocht hebben en we ook een weekendje naar het buitenland gingen, is deze blogpost dus iets minder uitgebreid. Ik weet in ieder geval wél weer waarom ik geen boekhouder ben geworden ;) 

Week 2

Op 9 november bracht ik weer een bezoekje aan de Graanschuur. Omdat ik wat duurdere dingen kocht (zoals een grote voorraad noten waar we zeker een maand mee doen) leek het me goed om nog even een kostenoverzichtje te maken. Verder zet ik even globaal neer wat we hebben uitgegeven.

Wat we kochten: 
 • De Nieuwe Graanschuur - €26,33
  • Elstar appels, 1.146kg - 2.58
  • Mango chutney, 3.99 
  • Cashewnoten bulk, 0.514 kg - 9.25
  • Macaroni bulk, 0.814kg - 2.24
  • Dadels bulk, 0.294 - 2.00
  • Bananen, 0.942 - 2.00
  • Uien rood, 0.306 - 0.46
  • Paprika streek, 0.110 - 0.75
  • Tomaten streek, 0.564 - 2.26
  • Spinazie, 0.080 - 0.54 
 •  Le Perron - €2,75
 •  Pizza afhaal €17,24 (ik was laat thuis, het regende en we hadden zin in pizza.. Tsja)
 •  Batterijen en medicijnen etc., Jumbo - €6,80
 • Robuust zero waste shop Antwerpen - €20,98 - Hier kochten we dingen die we bij onze eigen shop niet kunnen vinden. Misschien ben ik iets vergeten maar we kochten in ieder geval het volgende:
  • Tandenborstel
  • Bananenchips
  • Drinkbouillonpoeder
  • Chocohazelnoten
  • Chocolate chips
 • Eten in Antwerpen : o.a. quiche en soep bij le Pain Quotidien, vegetarische Thaï, vegatosti's bij Tartine en superoverpriced chocoladetaart (€6 per stuk!).   
 • Spullen in Antwerpen: twee wollen wintertruien en een supertoffe jas; allemaal tweedehands. Verder een duurzame portemonnee, kruiden, zero waste items, wat Kerstdecoratie en een Frans boek (zoveel goedkoper dan in Nederland!) 
Misschien is het je al opgevallen dat ik nog niks aan persoonlijke verzorging heb opgeschreven. Dat is ook meteen het mooie; we besparen zoveel geld (!) op verzorgingsproducten! Onze shampoobars gaan langer dan een maand mee en onze zeep, DIY deo en DIY tandpasta ook. Verder heb ik make-up van Zao en Boho die ik, sinds dat we erover blogden, niet heb hoeven bijkopen. De rest van mijn make-up maak ik zelf. Kortom... ik denk dat ik er op maandbasis misschien een paar euro in totaal aan kwijt ben ;) Houd dat eens tegenover alle flessen deo, shampoo en foundation die ik anders had moeten kopen en do the math!  


  
Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

13 reacties

 1. Robuust is een fijne winkel, he. Ik zou er dringend nog eens moeten geraken, al koop ik mijn bamboetandenborstels eerder online eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vond het een hele gezellige en mooie winkel! De bamboetandenborstel was , in vergelijking tot sommige webshops, best aan de hoge kant. Je hoeft alleen niet na te denken over verzending ;)

   Verwijderen
  2. Bij de marqt verkopen ze ook fijne bambootandenborstels, voor rond de 3,50, maar misschien zit de marqt niet bij jullie in de buurt?

   Verwijderen
 2. Hoe doen jullie dat met afhaalpizza, nemen jullie dan ook eigen verpakking mee? Bij ons zit dat in karton + een alu schaaltje :( En batterijen en medicatie etc., hoe gaan jullie daar mee om qua verpakkingen die errond zitten? Ik koop weinig medicatie, maar bijvoorbeeld wel supplementen en die zitten meestal wel in plastic. Aaargh, ik zit met zoveel dilemma's en vraag me zo vaak af hoe jullie met bepaalde onderwerpen omgaan, merk ik als ik hier kom lezen! :) Hoewel 'minder afval' al jaaaaaren iets is waarmee ik bezig ben, lijkt het nog altijd niet superevident om die afvalzak drastisch te verkleinen ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Afhaalpizza halen we vaak in kartonnen doos. Kleintjes kunnen ook in een ronde RVS-trommel. Gelukkig zijn de dozen van gerecycled+recyclebaar karton zonder alu schaaltje of plastic prikkertje zodat de deksel niet inzakt (Dat vind ik ook zo'n onzin!).
   Batterijen hebben we oplaadbaar, maar nu moest ik er eentje voor de rookmelder hebben die ik niet oplaadbaar heb kunnen vinden. Daarom was dit helaas in verpakking. Medicijnen kunnen we ook nog niet verpakkingsvrij krijgen; dat is ook het enige waar we ons echt nog aan storen. Doordrukstrips zijn namelijk ook heel slecht/niet te recyclen.. Gelukkig hebben we niet vaak en ook niet veel medicijnen nodig, dus nemen we het maar even voor lief.

   Verwijderen
  2. Goed om te weten dat jullie toch ook uitzonderingen maken :) Die zero in zero waste boodschappen komt soms zo intimiderend over. Less waste is ook al goed genoeg :)

   Verwijderen
  3. Pijnstillende medicatie kopen wij in poedervorm in zakjes type aspegic of paracetamol, dan heb je het papieren zakje als afval bij het papier i.p.v. plastic verpakking. Vitaminen kan je ook in een grotere pot kopen in poedervorm. Tja, blijft papieren afval of grotere pot over (die je wel kan hergebruiken) maar dit voelt beter dan het zovele plastic afval. (die je toch niet helemaal kan vermijden of toch niet altijd zoals je zegt)

   Verwijderen
 3. Fijn is dat he dat je niet zo hoeft te kijken naar de hoeveelheid deo e.d. die er nog is! Het geld wat ik zo bespaar gebruik ik om te compenseren met duurdere andere etenswaren, zo zijn we hier uiteindelijk nog ongeveer hetzelfde kwijt als toen we 'normaal'boodschappen deden! Nu alleen grotendeels bio en zerowaste.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je in Antwerpen de dingen vond die je thuis niet kan krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wie had ooit gedacht dat naar de supermarkt gaan in het buitenland een hele ervaring zou worden ;) Ik vind het zo tof om in andere bulkwinkels te kijken!

   Verwijderen
 5. Leuk om te lezen! Ik moest zo lachen om je bonnetjes! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha als het nou alleen bij bonnetjes bleef... Helaas zijn ook áltijd mijn sleutels, telefoon, tasjes, betaalapparaatjes en andere dingen inééns verdwenen ;)

   Verwijderen

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook