Boek Het Zero Waste Project


Het afgelopen jaar hebben we keihard aan ons boek gewerkt: Het Zero Waste Project. Samen met de helden van uitgeverij Lev. hebben we geschreven, geredigeerd, gediscussieerd over foto's, het omslag en álles wat er bij een boek komt kijken. En we zijn natuurlijk stiekem ook heel erg trots op het resultaat! 

Boek Het Zero Waste Project

In het boek vind je onze tips, informatie en inspiratie over een zero waste lifestyle. Van plasticprobleem tot oplossingen: alles komt voorbij! We willen met het boek vooral laten zien hoe leuk, makkelijk en stijlvol het kan zijn om zero waste te leven en dat je - niet onbelangrijk - ook gewoon nog taart kunt eten als zero waster!
  • Verschijningsdatum: 18-9-2018
  • ISBN: 978-94-005-0997-9
  • Aantal pagina’s: 232
  • Uitgever: Lev.
  • NUR: 770
  • Paperback 20 euro / e-book 13 euro (Kindle)
Pre-order het boek nu al via ons in de webshop van Bag-again.

Koop je boek vanaf 12 september bij de boekhandel

We willen iedereen oproepen om het boek te gaan lezen! Of je het nu van iemand leent, in de bieb haalt of koopt maakt voor ons niet uit: zorg gewoon dat je een exemplaar in huis haalt ;) We raden iedereen héél erg aan om het boek bij een kleine zelfstandige boekhandel of ondernemer te kopen. Multinationals hebben we al genoeg en door de lokale ondernemers (en economie) te stimuleren maak je de wereld meteen een stukje gezelliger. 

Heeft jouw boekhandel het boek niet liggen? Vraag dan of ze hem voor je kunnen bestellen. Dat helpt ons ook heel erg om het boek overal te verspreiden. Mocht je het boek toch liever online bestellen dan raden wij de zero waste webshop van Inge, Bag-again, aan, omdat we dezelfde missie hebben.

Liever een e-book? Dat kan natuurlijk ook. Hier vind je een lijstje met alle sites waar het e-book vanaf 12 september te koop is.

Dit vinden anderen van Het Zero Waste Project


Een boek is toch niet zero waste?

Natuurlijk zou, in het kader van zero waste, het het beste zijn om helemaal geen nieuwe boeken meer te produceren. Maar omdat we hopen dat we met het boek (en het enthousiasmeren van de lezers om zelf aan de slag te gaan) positieve impact hebben hebben we toch besloten om een papieren boek te maken. Een boek kun je lekker op je gemak lezen en daarna heel goed doorgeven aan iemand die het onderwerp misschien ook interessant vindt. Dat is een stuk laagdrempeliger dan iemand een URL van ons blog geven. Het boek is overigens ook als e-book beschikbaar.

We hebben geprobeerd dit boek zo zero waste mogelijk te produceren. Zo hebben we gekozen voor een gunstig drukformaat, waarbij het snijafval minimaal is, en hebben we geen zijflappen om de kaft. Misschien was het je al opgevallen dat het boek een nét iets anders formaat heeft? Nu weet je waarom. Het boek is daarnaast lokaal in Amersfoort gedrukt op getint houtvrij papier; en alle papier, ook het omslag, is vanzelfsprekend FSC-gecertificeerd. Op de cover hebben we geen laminaat gebruikt. In tegenstelling tot bijna alle andere boeken in de boekhandel (ook de paperbacks die als papier voelen) heeft dit boek dus geen plastic coating. Het enige beetje plastic vind je in de lijm, waar we nu helaas geen oplossing voor konden vinden.

Lees hier meer over het proces

We zijn natuurlijk al even bezig met dit boek, misschien vind je het leuk om te lezen hoe het begon en hoe het schrijven ging. Dat kun je teruglezen in deze blogposts:

oktober 2017 We gaan een boek schrijven
maart 2018 Hoe is het met ons boek
september 2018 Hoe is het met ons boek: de laatste loodjes

Wat vinden jullie ervan?

Laat ons weten wat je van het boek vind als je het gelezen hebt! We vinden het superleuk om jullie oordeel, tips, feedback en/of mening te horen. 

Vragen of opmerkingen 

Voor vragen voor het inkopen van het boek, het aanvragen van een boektour of andere vragen kun je ons altijd een berichtje sturen - of contact opnemen met de uitgeverij, via bijvoorbeeld verkoop@awbruna.nl of publiciteit@awbruna.nl. Ook leuk: bij een bestelling van bedrukte flessen bij Retulp krijg je het boek cadeau. 

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook

Pinterest