Boek Het Zero Waste Project & Doe Het Zero


In 2018 kwam ons eerste boek Het Zero Waste Project uit. Inmiddels is deze bestseller niet meer weg te denken uit de boekwinkels en bibliotheken en heeft de impact die het boek heeft gemaakt onze verwachtingen overtroffen. Na een tijdje ging het toch weer kriebelen en besloten we een tweede boek uit te brengen: Doe Het Zero. 


Boek Doe Het Zero

Ons tweede boek! Een boek vól recepten en DIYs om zelf aan de slag te gaan met zero waste. Crème, schoonmaakmiddelen, vegan gehaktballetjes of geurstokjes; het is binnen een handomdraai gemaakt. En het beste is: de ingrediënten staan vaak al in je keukenkastje! Naast recepten deelt het boek ook waardevolle achtergrondinformatie: welke schadelijke stoffen zitten er in reguliere schoonmaakproducten? Welke oliën zijn goed voor je huid en welke niet? En wat zijn quick fixes om eten te redden dat bijna vergaat?Boek Het Zero Waste Project

In het boek vind je onze tips, informatie en inspiratie over een zero waste lifestyle. Van plasticprobleem tot oplossingen: alles komt voorbij! We willen met het boek vooral laten zien hoe leuk, makkelijk en stijlvol het kan zijn om zero waste te leven en dat je - niet onbelangrijk - ook gewoon nog taart kunt eten als zero waster!

Koop je boek bij de boekhandel

We willen iedereen oproepen om het boek te gaan lezen! Of je het nu van iemand leent, in de bieb haalt of koopt maakt voor ons niet uit: zorg gewoon dat je een exemplaar in huis haalt ;) We raden iedereen héél erg aan om het boek bij een kleine zelfstandige boekhandel of ondernemer te kopen. Multinationals hebben we al genoeg en door de lokale ondernemers (en economie) te stimuleren maak je de wereld meteen een stukje gezelliger. 

Het Zero Waste Project door Nicky & Jessie Kroon. Foto: Cindy van Rees

Heeft jouw boekhandel het boek niet liggen? Vraag dan of ze hem voor je kunnen bestellen. Dat helpt ons ook heel erg om het boek overal te verspreiden. 

Liever een e-book? Dat kan natuurlijk ook. Hier vind je een lijstje met alle sites waar het e-book  te koop is.Dit vinden anderen van Het Zero Waste Project & Doe Het Zero

Doe Het Zero

Het Zero Waste Project

Een boek is toch niet zero waste?


Natuurlijk zou, in het kader van zero waste, het het beste zijn om helemaal geen nieuwe boeken meer te produceren. Maar omdat we hopen dat we met onze boeken (en het enthousiasmeren van de lezers om zelf aan de slag te gaan) positieve impact hebben hebben we toch besloten om een papieren boek te maken. Een boek kun je lekker op je gemak lezen en daarna heel goed doorgeven aan iemand die het onderwerp misschien ook interessant vindt. Dat is een stuk laagdrempeliger dan iemand een URL van ons blog geven. Beide boeken zijn overigens ook als e-book beschikbaar.

We hebben geprobeerd onze boeken zo zero waste mogelijk te produceren. Zo hebben we gekozen voor een gunstig drukformaat, waarbij het snijafval minimaal is, en hebben we geen zijflappen om de kaft. Misschien was het je al opgevallen dat het boek een nét iets anders formaat heeft? Nu weet je waarom. Het boek is daarnaast lokaal in Amersfoort gedrukt op getint houtvrij papier; en alle papier, ook het omslag, is vanzelfsprekend FSC-gecertificeerd. Op de cover hebben we geen laminaat gebruikt. In tegenstelling tot bijna alle andere boeken in de boekhandel (ook de paperbacks die als papier voelen) heeft dit boek dus geen plastic coating. Het enige beetje plastic vind je in de lijm, waar we nu helaas geen oplossing voor konden vinden.


Wat vinden jullie ervan?


Laat ons weten wat je van het boek vind als je het gelezen hebt! We vinden het superleuk om jullie oordeel, tips, feedback en/of mening te horen. 

Vragen of opmerkingen 


Voor vragen voor het inkopen van het boek, het aanvragen van een boektour of andere vragen kun je ons altijd een berichtje sturen - of contact opnemen met de uitgeverij, via bijvoorbeeld verkoop@awbruna.nl of publiciteit@awbruna.nl. Ook leuk: bij een bestelling van bedrukte flessen bij Retulp krijg je het boek cadeau. 

Deze pagina bevat affiliate links. 

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook