Leuke duurzame cadeaus voor mannen (en Vaderdag!)

14:53



Yes, het is weer bijna Vaderdag. De dag dat massaal pakketjes bier en sokken worden gegeven. Dat kan anders, vinden wij. Want ook voor mannen zijn er genoeg leuke cadeaus (die overigens ook prima geschikt zijn voor een ander geslacht, maar dat begrijp je). Na ons artikel vol cadeaus voor Moederdag kon een blog voor Vaderdag natuurlijk niet achterblijven. In dit blog vind je een overzicht met leuke tips om jouw vader te verrassen. 

Ouderwetse scheerspullen of een scheercursus

Bij Scheersalon.nl vind je hele toffe retro scheerspullen. Introduceer je vader aan de safety razor (plasticvrij scheermes), geef hem wat retro scheermesjes voor in zijn safety razor óf upgrade de badkamer met een supervette houder voor een scheermes en scheerkwast. Nog toffer: geef een ervaring cadeau en maak je vader blij met een scheercursus! Deze vinden plaats in de winkel van Scheersalon in Eersel. In ongeveer vier uur leer je alles over de evolutie van het scheren, hoe een scheermes in elkaar zit, de hoe-en-wat van een open scheermes, scheerschuim en noem maar op.  Ik ga dit ook echt onthouden voor een vrijgezellenfeestje. 
 

Ervaring: fermenteren kun je leren!


Een nieuwe toffe ontdekking zijn de fermentatiekits van Fairment. Van je eigen yoghurt tot zuurdesem en kombucha... met deze kits kan je vader(figuur) direct aan de slag. We love! En wij mogen je ook nog eens blij maken met de kortingscode hetzerowasteproject10. Naast de kits verkoopt Fairment ook kant-en-klare producten (vegan kimchi, anyone) en tools die handig zijn bij het brouwen van je eigen creaties. Ik (J) heb onlangs vegan yoghurt gemaakt met de vegan yoghurt kit en... het is nog gelukt ook! Superleuk om samen te doen. 

Een mooie (!) composteer keukenemmer 

Dit vind ik dus zelf een topidee: geef je vader een composteeremmer! Die heb je in allerlei verschillende soorten en maten, waarvan deze nieuwe variant van Bokashi toch wel mijn persoonlijke favoriet is. Hoe mooi is deze composteeremmer?! (middelste foto hieronder) 



Een Pindabaas-pakket

Houdt je vader van pindakaas? Dan is dit pakket een must, al was het alleen al om de geweldige Pindabaassokken. In dit Vaderdagpakket van Pindakaaswinkel vind je 1 pot pindakaas met mokkasmaak, 1 pot sport pindakaas, 1 pot pindasaus, een pindabaas kaartspel, pindabaas sokken en de pindakrant. En dat voor maar 29,95; een perfect vaderdagcadeauprijsje. Wat wil een mens nog meer? We love it! (foto rechts, boven) 

Voor de thuiswerkplek

Ik vind dit zwarte uitwisbare notitieboek van steenpapier heel tof, maar als je vader meer van de printjes is kun je ook kiezen voor andere kleuren.  Nog meer indruk maakt hij met deze inktloze pen (ja, echt het bestaat) die ook nog eens in een mooie cadeauverpakking komt.  En dan kun je er net zo goed een nietloze nietmachine bij doen, toch? 



Sport- of elektronicaspullen

Wat wij de afgelopen jaren hebben gemerkt, is dat je je vader vaak blij maakt met praktische spullen als cadeaus. En die kun je gelukkig ook duurza(a)m(er) kopen! Tweedekans producten voor sport en hobby koop je bij Tweedekansje, waar ze overigens ook allemaal tweedehands elektronica hebben. Ik heb hier overigens ook een keer gereedschap voor Nicky gekocht: van werkbank tot elektrische slagmoersleutel... hier vind je echt van alles. 

Duurzame kleding van SKOT

SKOT staat bekend om circulaire duurzame overhemden van 100% biologisch katoen. De kleding wordt fair trade geproduceerd en is te koop in de SKOT fashion webshop. Naast een heel scala aan duurzame overhemden vind je bij SKOT ook 'ondershirts', sokken, t-shirts en polo's. Heel leuk voor als je op zoek bent naar een overhemd met een printje. 


Duizenden internationale tijdschriften

Nu de vakantieperiode eraan komt is het natuurlijk ook een heel tof idee om een digitaal tijdschriftenabonnement te geven. Met aan abonnement op Readly lees je duizenden tijdschriften in één app. Je kunt de tijdschriften offline downloaden en op elk moment opzeggen. Van Quest en Time magazine tot Mean's Health en Artdoc (een heel mooi fotografiemagazine). Weet je niet zeker of het iets voor je vader is? Je kunt nu 1maand Readly GRATIS uitproberen. 

Een duurzaam cadeau van hout

We hebben hier al vaker over geschreven, maar dat is niet zo gek. Onze eigen vader is namelijk helemaal dol op zijn houten horloge en we kunnen ons voorstellen dat hij niet de enige is. Bij Woodwatch vind je supertoffe houten horloges, armbanden, zonnebrillen en beeldschermbrillen. Met de code DAD15 krijg je 15% korting. 



Leuks voor in de tuin

Onze eigen vader is het liefst altijd in de tuin bezig. Wat dacht je van een solar fakkel of een schattig diervoerderhuisje voor in de tuin? 

Unisex streetwear van Unrecorded

Nog zo'n tof duurzaam heren (of eigenlijk unisex)merk is Unrecorded. Hier kun je terecht voor GOTS-gecertificeerde basics. Denk aan korte broeken, sokken, shirts, jeans, petjes, overhemden en polo's. Lekker basic, goede kwaliteit en eerlijk geproduceerd in Portugal. We like!

Hopelijk vind je hierbij een aantal leuke ideetjes voor jouw vader(figuur). Heb je nog tips? Laat het gerust weten!

Liefs,
Nicky & Jessie 

 


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook