Zero waste de zomer door!

18:50

Het is zomer! En ondanks dat het Nederlandse weer geen enkele garantie voor een geslaagde zomer biedt, is het dit weekend érg zonnig. Hier wat tips om zero waste de zomer door te komen: 
  1. Bier in een mason jar: hóe stylish! Neem je mason jar mee naar het park voor een fris biertje (of colaatje natuurlijk). Drinkt nog lekkerder dan die plastic bekertjes die altijd scheuren ook. 
  2. Maak ijsjes! Dat kan in een RVS-ijshoudertje, met je favoriete fruit of sapjes, maar kan ook in een theekopje of vriesvast bakje gemaakt worden. All you need is een vriezer. Ook lekker: vries wat bananen (zonder schil) in en blender ze vervolgens (met een staafmixer kan ook) tot een romig ijsje.
  3. Ga eropuit! Maar vergeet je bestek, servetje, rietje, bulkzakjes en mason jar niet ;) 
  4. Lokaal is lekker: dit is hét moment om leuke dingen in je buurt te ontdekken. Spring op je fiets en ga eropuit. Misschien kom je wel bij een boerderij uit die óók nog eens melk in een glazen (statiegeld)fles verkoopt. Instant happiness
  5. Bereid je tripjes voor! Wij gingen vorig weekend naar Zwolle (een blog hierover volgt) en keken van tevoren even op internet waar we de beste biologische- en zero-waste verantwoorde tentjes en winkeltjes konden vinden. Een kwartiertje werk én je ontdekt verborgen hoekjes van de stad. 
Enjoy your summer!

 

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook