Biologische boodschappen goedkoper kopen: een vergelijking

14:50

Misschien wil je wel biologische producten kopen, maar vraag je je af hoe duur die eigenlijk zijn. Of misschien heb je wel helemaal nooit stilgestaan bij de prijs van je producten in verschillende supermarkten. Daarom besloten we een aantal van onze 'vaste biologische boodschappen' eens te vergelijken op prijs! Aan het einde van het artikel vind je nog een kortingscode voor extra voordeel. 

Biologische boodschappen vergelijken

Het is alweer een tijd geleden dat we een vergelijkingsartikel hebben geschreven, maar dat komt voornamelijk omdat er (erg) veel tijd in gaat zitten. Toch vond ik het wel interessant om te weten hoe het eigenlijk staat met de prijs van biologische producten in verschillende supermarkten. Voor de keuze van de supermarkten lette ik vooral op de (online) beschikbaarheid van producten door heel Nederland en Vlaanderen. Het kan natuurlijk best dat de lokale coöperatie in jouw stad hele andere prijzen hanteert, maar dat is onmogelijk te vergelijken. 

Ook is het belangrijk te beseffen dat we biologische producten vergelijken. Misschien koop jij je noten/dadels of iets anders wel goedkoper, maar is het dan ook biologisch? Wij vinden dat aspect heel belangrijk en hebben dit dus in de vergelijking meegenomen. Het gaat ons er ook niet om bepaalde supermarkten 'buiten spel' te zetten; wij kopen in alle 4 de supermarkten die in het artikel worden genoemd wel eens boodschappen. Maar het leverde ons wel interessante inzichten op! 

Voor de prijzen hebben we alles omgerekend naar hetzelfde aantal grammen. Wanneer mogelijk kozen we voor de grootste verpakking (vaak voordeliger) en rekenden we die om naar hetzelfde aantal grammen. Dit zijn geen onverpakte boodschappen, daarvoor moet je bij andere winkels terecht. Maar waar mogelijk kozen we wel voor een herbruikbare en/of bulkverpakking. De vergelijking: dagelijkse biologische producten 

De gerookte tofu was niet overal beschikbaar. Ook waren bepaalde items niet overal in biologische variant beschikbaar. Vraag je je af waar wij seitan en/of edelgistvlokken voor gebruiken? Check dan ons boek Doe Het Zero! 

Goedkoper biologische boodschappen doen

De inspiratie voor deze vergelijking kwam doordat we sinds een tijdje een lidmaatschap bij Kazidomi hebben; een Belgisch initiatief dat biologische en vegan natuurvoeding toegankelijker wil maken door jou producten voor een lagere (groothandel)prijs aan te bieden. Wanneer je een lidmaatschap hebt, profiteer je van lagere prijzen op duizenden producten. Dat blijkt ook wel uit de tabel! Ik vond het superinteressant om te zien dat bij sommige producten enorme prijsverschillen zitten (euh... edelgistvlokken koop ik dus voortaan bij Kazidomi!). 

Ingrediënten vergelijken  

Toch was ik wel een beetje verrast dat de vegan pesto bij Kazidomi zo veel duurder was dan bijvoorbeeld Albert Heijn en Jumbo. Al snel werd duidelijk waarom. In de pesto van jumbo zit 43,1% basilicum, 33,7% zonnebloemolie, 8% tofu en 4% cashew.  In die van Albert Heijn staat zonnebloemolie als eerste ingrediënt genoemd (dus daar zit het meest van in), gevolgd door 25% geconcentreerde basilicum. 

In de vegan pesto van Kazidomi wordt gebruik gemaakt van olijfolie van eerste persing; een veel duurder ingrediënt dan zonnebloemolie. Ook zitten er meer cashewnoten in en 48% basilicum van Genua BOB. De Green Age pesto van Ekoplaza bevat zowel zonnebloemolie (meeste) als olijfolie. Het is dus raadzaam om niet alleen naar de prijzen te kijken, maar ook even de ingrediënten te checken! 
Korting op je korting bij Kazidomi

Ben je nu enthousiast geworden over Kazidomi? Dan kun je korting bovenop de ledenkorting krijgen! Wij worden niet betaald door Kazidomi om deze (of andere) content te maken, maar omdat we enthousiast zijn over het concept hebben we wel een affiliate-samenwerking opgezet. Wanneer je onze link en code gebruikt ontvang jij extra korting en ontvangen wij een kleine commissie.
De kortingscodes voor Kazidomi zijn als volgt: 
  • ZEROWASTEPROJECT10 --> 10 euro korting zónder lidmaatschap + gratis verzendkosten vanaf 49 euro
  • ZEROWASTEPROJECT20LID --> 20 euro korting op je lidmaatschap + kortingen tot 50% op alle producten + gratis verzendkosten vanaf 49 euro
Naast boodschappen kun je hier ook terecht voor schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten, zero waste items en nog veel meer. 

Waar doen wij onze boodschappen?

Betekent dit dat wij nu alleen nog maar hier onze boodschappen doen? Euhmm... nee. Vooral omdat we ook andere (lokale) ondernemingen en initiatieven willen steunen hanteren wij altijd een mix. Zo halen we onze seizoensgroenten het liefst bij een lokale biologische moestuin, eten we het liefste brood van de lokale zuurdesembakker, bezoeken we graag de lokale natuurwinkel en coöperatie en gebruiken we ook start-up initiatieven zoals online verpakkingsvrije bezorgdiensten. Hier vind je een overzicht met adresjes door het hele land waar je verpakkingsvrije boodschappen kunt doen. Maar we zijn wél heel blij dat we een lidmaatschap hebben bij Kazidomi en hebben met een aantal bestellingen (zie ook dit artikel) het lidmaatschap voor dit jaar er al dubbel en dwars uit gehaald. 

Liefs!

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject 


We zijn niet betaald om deze blog te schrijven, dat doen we omdat we erg enthousiast zijn over het concept van Kazidomi. We hebben wel wat items gekregen om uit te proberen, een affiliate-kortingscode en zijn - zoals altijd - natuurlijk eerlijk!You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook