Maak Moederdag duurzaam (of verras een ander met deze mooie cadeaus)

15:13



We hebben het al vaker gezegd: wij zijn helemaal niet zo'n fan van de commerciële feestdagen als Black Friday, Moederdag of Valentijnsdag. Maar omdat ook wij er niet altijd onderuit komen om met lege handen aan te komen, vinden we het leuk om jullie te inspireren met duurzame cadeaus. Als je het doet, doe het dan duurzaam! En natuurlijk zijn deze cadeaus ook perfect geschikt voor een verjaardag, bijzondere gelegenheid of om zomaar spontaan te geven!

Duurzame sieraden met een verhaal 

Ben je benieuwd wat een sieraad nu echt duurzaam maakt? Lees dan dit artikel even! Nu lichten we een van onze favoriete sieradenmerken uit: Akind. Dit merk gebruikt gerecyclede materialen en diamanten die ze in het lab laten groeien (waardoor er dus geen kinderarbeid of gevaarlijke mijnwerkzaamheden aan te pas komen). 




Akind heeft een bestselling lab-grown diamond collectie, die perfect is om aan een dierbare te geven. Je kunt kiezen uit een zwarte of 'gewone' diamant, waardoor je een heel mooi ying & yang setje kunt maken. Wat wij ook heel leuk vinden is dat bij de diamond necklace ook een bijpassende ring en oorbellen verkrijgbaar zijn. Zo kun je bij iedere speciale gelegenheid de collectie een beetje uitbouwen. 
Via ons Instagramkanaal kun je een prachtige set sieraden winnen, dus vergeet niet om ons en Akind te volgen! 

Cadeaus met impact 

Een tijdje geleden ontdekten we The Good Gift Store, toen we op zoek waren naar een duurzame yogamat. In deze webshop, die gerund wordt door small business owner Valentina vind je allerlei cadeaus die geselecteerd worden op impact. Ze zijn fair, zero waste, zorgen voor bebossing, dierenwelzijn etcetera. Een superfijne webshop om je duurzame cadeaus aan te schaffen! Met de code ZEROWASTE krijg je 15% korting op het assortiment. 

Bord: Greenjump, armbandje: The Good Gift Store


Gewoon een kleinigheidje door de bus

Je hóéft natuurlijk niet uit te pakken met grootste cadeaus; vaak is een kleinigheidje ook al hartstikke leuk. Bij Greenjump vind je bijvoorbeeld allerlei leuke cadeautjes voor minder dan 10 euro. Ook de duurzame cadeautjes tussen 10 en 20 euro zijn een aanrader. Daarnaast is het natuurlijk ook superleuk om gewoon een gepersonaliseerd kaartje op gerecycled papier te sturen. Of wat dacht je van een luchtzuiverende plant voor op de thuiswerkplek. Ook ideaal: een giftcard voor luisterboekplatform Storytel. Je vindt daar ook het luisterboek van Het Zero Waste Project én het Ebook van Doe Het Zero.

De leukste workshops (om samen of alleen te volgen)

Zoals jullie weten zijn we fan van het geven van ervaringen in plaats van spullen. Verras je moeder of een ander eens met een (online) workshop! Wij vinden zelf de online workshops van Sourdough Sophia heel tof, waarbij je kunt leren om zuurdesem broden, pretzels, bagels en ander lekkers te maken. Met de code ZUURDESEM krijg je 10% korting op een workshop naar keuze. 

Jessie verraste onze moeder met een DIY workshop van Monsak. Deze workshops kun je thuis volgen en superleuk om samen met je moeder/oma/vriend(in) te doen. 


Je kunt natuurlijk ook altijd zelf een workshop bedenken, door bijvoorbeeld samen te gaan kleuren. Of laat je moeder kennismaken met de plantaardige keuken en maak samen verrassingsmaaltijden uit een Veganbox! Veganbox biedt wekelijks een menu voor 1-4 personen met 3 veganistische recepten, dus is de ideale manier om je moeder bekend te laten maken met lekkere vegan recepten.  

Ga voor praktisch

Wij zijn fan van praktische cadeaus, waar je echt iets mee kunt. Zo gaf ik mijn schoonmoeder voor Kerst een setje vegan bijenwasdoeken en heeft ze al een paar keer aangegeven hoe handig ze die vindt. Mijn ouders heb ik al eens blij gemaakt met herbruikbare opzetstukjes voor je elektrische tandenborstel. Misschien niet het meest flitsende cadeau, maar het wordt tenminste wél gebruikt! Net als de herbruikbare alternatieven voor wegwerpproducten van LastObject. Van wattenschijfjes en handige masker + handgeld tot doos met herbruikbare tissues... we love it. Gebruik code HetZeroWaste voor 10% korting op het hele assortiment. 

Links: opzetstukjes, tandpastatabletjes en floss van LiveCoCo. Rechts: herbruikbare items van Last Object (Foto ©LastObject)



Tweedekans producten kopen is ook altijd een goed idee. Zo is die praktische nieuwe waterkoker extra duurzaam en voordelig. Of wat dacht je van een regenton? Ook leuk: een mooi kledingstuk, zoals vrolijke sokken met bijenmotief of een duurzaam denim item van Kuyichi die je moeder altijd aan kan trekken. 

Misschien wat minder voor de hand liggend, maar wél heel leuk: geef je moeder een lidmaatschap voor Kazidomi! Zo kan je moeder het hele jaar door met korting haar favoriete biologische, vegan en zero waste producten shoppen. Van cashewnoten tot gezichtsreiniger...  Je kunt haar extra voordelig blij maken met een lidmaatschap: met de code ZEROWASTEPROJECT20LID krijg jij 20 euro korting bij de aanschaf van een lidmaatschap. Liever gewoon een item van Kazidomi cadeau doen? Gebruik dan code ZEROWASTEPROJECT10 voor 10 euro korting op je bestelling. In dit artikel lees je meer over onze favoriete make-up merken, en hoe je die voordelig shopt bij Kazidomi


Links: vrolijke sokken via Greenjump. Rechts: duurzame producten met korting via Kazidomi

Echte verwencadeaus

Een gepersonaliseerd cadeau past ook heel goed bij Moederdag. Wat dacht je van dit bamboe bord met Best Mum erop? Ook superleuk om vol te zetten met DIY producten en er zo een pakketje van te maken. Of vul het aan met duurzame cadeaus van het merk Flow Cosmetics; de perfecte optie voor iemand die een verwenmomentje verdient. Of geef een luxe Arganisch argan olie uit Marokko. 

Liefs!

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg ons op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject 

We schreven deze blog om inspiratie te geven voor moederdagcadeaus. Sommige links zijn affiliatelinks. Dat betekent dat we een kleine commissie ontvangen wanneer je via onze link iets koopt. Het kost jou nooit iets extra! 



You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook