Duurzaam slapen op ons circulaire matras

10:44Het is alweer een paar maanden geleden dat we schreven over ons circulaire Evolve matras van Auping. Tijd voor een update, want we kregen al meerdere DM's op Instagram met de vraag hoe het matras nu eigenlijk ligt (ook niet onbelangrijk natuurlijk!). In dit artikel delen we onze ervaringen én een update over de circulaire matrassencollectie van Auping.

Hoe slaapt ons Evolve matras?

Natuurlijk is de keuze van je matras superpersoonlijk. Maar wij kunnen wel stellen dat de Aupingmatrassen onwijs lekker liggen. Ze zijn zacht, maar bieden wel ondersteuning. Doordat we hebben gekozen voor een tweepersoonsmatras (die uit twee delen in een hoes bestaat, zodat hij ook door het trapgat past) hebben we geen last van een spleet. Dat vind ik namelijk altijd heel vervelend! Bij het matras heb je geen apart topmatras nodig, maar we hebben er uiteraard wel een molton en hoeslaken om. Voor de foto hebben we die er even afgehaald ;).

Ventilerend matras met open structuur

Doordat er geen schuim of latex (maar een open polyesterstructuur) in het matras zit, ventileert het matras extra goed. De Evolve is volgens Auping dan ook het best-ventilerende matras uit het Auping assortiment. Je merkt ook echt dat je geen broeierig gevoel krijgt 's nachts, wat ik eerst wel sneller had (ik heb het 's nachts al snel warm, Nicky heeft het altijd koud). Naast dat het fijn ligt, is een ventilerend matras ook goed voor je gezondheid. Wist je dat je per nacht 350 milliliter vocht verliest, dat in het matras terecht komt? Dit kan uiteindelijk voor schimmel zorgen... Ieks. Extra fijn voor mensen met een huisstofmijtallergie: je kunt de bovenste laag van je matras ritsen en wassen in de wasmachine. 
Een circulair matras voor elk lichaamstype

Nadat in mei vorig jaar de eerste variant (Auping Evolve X) werd gelanceerd, is het assortiment onlangs uitgebreid met twee nieuwe matrassen: de Auping Evolve I en Auping Evolve Y. De matrassen worden allemaal handgemaakt in Deventer van materialen (staal en polyester) die telkens opnieuw kunnen worden hergebruikt. Dit maakte de Evolve het eerste volledig circulaire matras ter wereld. 

Circulair is natuurlijk niet hetzelfde als recyclebaar, maar eigenlijk nóg een stap beter. Circulair is de hoogste vorm van recycling: waar veel matrassen gedowncycled worden (de materialen worden nog één of twee keer gebruikt in een laagwaardig materiaal of product), is bij dit circulaire matras al in de ontwerpfase nagedacht over het behoud van waarde nádat het matras wordt ingeleverd. Bij Evolve zijn daarom alle materialen eenvoudig van elkaar te scheiden én kunnen ze eindeloos hergebruikt worden in een fris nieuw matras. Zo wil Auping de jaarlijkse afvalberg van 1,5 miljoen matrassen laten slinken. Het verschil in de nieuwe varianten ten opzichte van de Auping X zit in de zonering: de heup-, taille- en schouderzone verschillen per matras in stevigheid. Ieder lichaam is anders, dus iedereen heeft andere ondersteuning nodig. 

Ons matras heeft een zachte schouder- en heupzone en een wat steviger ondersteuning van de taille. Het gebied tussen de heupen en schouders wordt dus extra goed ondersteund. Hierdoor ga ik minder snel krom liggen, wat er voor heeft gezorgd dat ik minder vaak opsta met pijn in mijn rug. Dat was ook echt een reden voor mij om te kiezen voor een matras van goede kwaliteit. Zeker als je zo veel tijd in bed doorbrengt als ik.... #teamuitslapen. 

Professioneel advies voor jouw lichaam


Sowieso is het een slim idee om je te laten adviseren bij een Auping winkel. Hier werken experts die precies kunnen zien welke stevigheid geschikt is voor jouw lichaamstype. Zo kwamen we erachter dat Nicky beter slaapt op een soft matras en ik (Jessie) op een medium matras. Dat zouden we waarschijnlijk zelf niet zo hebben uitgekozen! Het is fijn dat je in één tweepersoonsmatras twee verschillende hardheden kunt laten samenvoegen, zodat je geen compromis met je bedpartner hoeft te sluiten. De twee delen worden in de binnenkant aan elkaar geritst, waardoor je dus nooit last hebt van de spleet. 
Duurzamer slapen steeds dichterbij

Naast de matrassen heeft Auping onlangs ook een collectie duurzame dekbedden en kussens gemaakt van gerecycled dons en gerecycled polyester. 'Oud' ingezameld dons wordt grondig gereinigd en verwerkt tot een gloednieuw product, zodat je een fris nieuw dekbed of kussen hebt. Het gerecyclede polyester is afkomstig van ingezamelde PET-flessen. 

Ben je ook enthousiast geworden? Tot zondag 30 mei heeft Auping Duurzame Deals. Je krijgt hierbij korting op de Evolve-matrassen en het recyclebare Essential-bed. Ook fijn: jouw nieuwe matras wordt bezorgd tot in de slaapkamer en je oude matras wordt door Auping meegenomen in een speciale zak. Zo kan hij droog en hygiënisch vervoerd worden naar het recyclebedrijf. 

Uiteindelijk is de keuze voor een matras natuurlijk heel persoonlijk. Daarom raden we echt aan via de website een winkelafspraak te plannen en je te laten informeren op basis van jouw persoonlijke behoeften en eigenschappen. Voor ons was dit matras nu een goede keuze; het blijft elke dag moeilijk om uit bed te komen! Liefs!

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject 


We zijn niet betaald om deze blog te schrijven, dat doen we omdat we erg enthousiast zijn over het nieuwe circulaire product van Auping. We hebben wel twee Evolve matrassen gekregen om uit te proberen, en zijn - zoals altijd - natuurlijk eerlijk!

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook