Wat is duurzame en zero waste make-up (met korting!)

07:00



Wij dragen dagelijks niet heel veel make-up, maar hebben wel een aantal items in ons badkamerkastje liggen om onszelf mee op te maken. En we krijgen regelmatig vragen van lezers waar ze duurzame make-up vinden (en dan het liefst ook nog voor een goede prijs). Daarom waren we superblij toen we ontdekten dat Kazidomi, een webshop waar we je nog vaker over zullen vertellen, onze favoriete makeupmerken verkoopt, mĆ©t korting! In dit artikel delen we onze persoonlijke favoriete make-up merken Ć©n een kortingscode. 


Wat is duurzame make-up

Hoewel je natuurlijk aan de slag kunt met je eigen DIY verzorgingsproducten uit Doe Het Zero, delen we hier een aantal merken die je al het werk uit handen nemen en je gewoon zo kunt kopen. Maar wat verstaan we onder natuurlijke of duurzame make-up? Om het eenvoudig te maken richten we ons hierbij op producten met biologische ingrediĆ«nten, die cruelty free zijn en zoveel mogelijk plantaardige ingrediĆ«nten bevatten. Bonuspunten als het merk uit Europa komt. Je kunt veel duurzame make-up ook herkennen aan het ECOCERT-certificaat. 

Hoe herken je duurzame make-up?
  • Biologische ingrediĆ«nten / van biologische landbouw
  • ECOCERT certificaat
  • Cruelty free / niet getest op dieren
  • Plantaardige ingrediĆ«nten 
  • Herbruikbare verpakking / gerecyclede verpakking 
  • Transparante productieketen 
  • Geen kinderarbeid 
  • Zero plastics inside - geen microplastics




Ledenkorting op duurzame make-up bij Kazidomi

Omdat we onze favoriete producten gaan delen en je vast benieuwd bent naar de prijzen, lijkt het ons handig om eerst even uit te leggen waarom we onze items specifiek bij Kazidomi kopen. Kazidomi is een van oorsprong Belgisch bedrijf, opgezet door Emna. Zij wilde gezonde en biologische kwaliteitsproducten voor een lagere (groothandel)prijs aanbieden en besloot daarom alle tussenpersonen uit de keten te halen en een lidmaatschapsysteem op te zetten.  Door een jaarlidmaatschap aan te schaffen ontvang je tot 50% korting op alle producten uit de webshop. Dat is niet alleen make-up en verzorgingsproducten, maar ook hĆ©Ć©l veel bio-eten en vegan food. Zonder palmolie, geraffineerde suiker of schadelijke conserveringsmiddelen. 

Je kunt op elk moment bestellen en hebt geen minimum-orderbedrag. Gemiddeld genomen verdien je het lidmaatschap na 3 bestellingen terug. Heb je na een jaar je lidmaatschap er niet uit? Dan wordt het gratis vernieuwd. Hoe vet is dat! Een lidmaatschap kost normaal gesproken €6,67 per maand (€80 per jaar). Maar met de code ZEROWASTEPROJECT20LID krijg je van ons 20 euro korting op je lidmaatschap! Zo heb je het voordeel er dus nĆ³g sneller uit. Overigens hĆ³Ć©f je geen lid te worden om bij Kazidomi te shoppen. Met code ZEROWASTEPROJECT10 ontvang je 10 euro korting op jouw vrijblijvende bestelling. Je betaalt dan de niet-ledenprijs. Oh, en niet te vergeten: door onze codes zijn de verzendkosten vanaf 49 euro gratis! Wij worden niet betaald voor het promoten van Kazidomi, maar krijgen een kleine commissie als jij lid wordt. Jij betaalt niets extra, sterker nog: je krijgt dus korting! Je kunt de merken uiteraard ook in andere winkels kopen, we verplichten je tot niets ;) 



Betaalbare duurzame make-up

Een merk dat vast bij veel van onze lezers in de smaak zal vallen is het Franse merk Avril. Dit merk gebruikt 100% natuurlijke ingrediĆ«nten, die veel uit biologische landbouw komen. Ze zijn gecertificeerd door ECOCERT Greenlife volgens de ECOCERT norm en vegan en cruelty free. 

Betaalbare duurzame bio-mascara van Avril 

Misschien wel het meest-gebruikte beautyproduct: mascara. De Mascara Bio van Avril is biologisch, cruelty free en bevat geen etherische oliĆ«n. Je hebt hem in het zwart of bruin. De mascara bevat biologische bijenwas dus is niet vegan. Leden betalen €5,25 - voor niet-leden is de mascara ook heel betaalbaar: €7,00. 

Vegan mascara van Lily Lolo en Zao

Ben je op zoek naar een vegan mascara? Dan kun je kiezen voor de Lily Lolo Big Lash Mascara (€15,75 voor niet-leden, 17,50 voor leden). Lily Lolo heeft ook een natuurlijke mascara die vegan is (€12,49 voor leden, €13,87 voor niet-leden). Onze persoonlijke favoriet is die van Zao. De Mascara AloĆ« Vera Zwart Bio bevat carnaubawas in plaats van bijenwas en is dus biologisch. Je kunt de verpakking hergebruiken door een refill (daarover later meer). Hij is wel een stukje prijziger: €16,72 voor leden en €20,90 voor niet-leden. 



Duurzame betaalbare concealer 

Zelf gebruik ik op momenten dat ik er niet onderuit kom de duurzame Concealer Porcelain Bio van Avril. Deze voldoet aan alle bovenstaande punten en kost €7,00. Met mijn Kazidomi-korting ontving ik als lid 25% korting en betaalde ik €5,25 voor de concealer. Een supergoede prijs als je het - net als ik - niet heel vaak gebruikt. 

Duurzame betaalbare compact poeder

Tijdens fotoshoots moeten we vaak poeder op doen tegen een glimmende huid. Omdat mijn huid spontaan begint te pukkelen als ik alleen al kĆ­jk naar de producten van de visagiste, neem ik meestal mijn eigen gezichtspoeder mee. De Compact Poeder Claire Bio van Avril kost normaal €8,00 maar als Kazidomi-lid betaal je €6,00. 




Hervulbare make-upverpakkingen van Zao

Ons persoonlijke favoriete duurzame make-upmerk is Zao. Dit gebruiken we al ontzettend lang en de kwaliteit vinden we altijd goed. Zao is 100% natuurlijk en gebruikt vegan ingrediĆ«nten. Ze zijn geschikt voor de (acne)gevoelige huid. Ook zijn we fan van de bamboe verpakkingen die je met navulverpakkingen oneindig kunt blijven gebruiken. De squalaan/squaleen (een ingrediĆ«nt dat gekoppeld wordt aan het aantasten van de zee) die gebruikt wordt is niet schadelijk en komt uit olijfolie. Op de site vind je een uitgebreide FAQ over alle ingrediĆ«nten. 

Duurzame navulbare concealer

Ben je op zoek naar een concealer van goede kwaliteit en gebruik je het vaker dan af-en-toe-een-beetje? Dan is het interessant om te investeren in de duurzame concealer van Zao. Deze is biologisch, vegan, cruelty free en bevat geen etherische oliĆ«n die je huid zouden kunnen uitdrogen. De luxe bamboe verpakking met een katoenen opbergzakje (handig in je toilettas) kost €15,92 voor leden en €19,90 voor niet leden. De navulling is voordeliger en kost €10,32 voor leden en €12,90 voor niet-leden. 




Biologische navulbare eye-liner

Iets wat ik het meeste draag als het om make-up gaat is eyeliner. Zonder al te veel moeite zet ik een lijntje op mijn ogen, behalve als ik op de foto moet. Op de een of andere manier zit 'ie dan ineens helemaal scheef! ;) Bij Zao heb je twee soorten eyeliner; met een kwastje of met een viltstift tip. In de eyeliner zit onder andere sheaboter, aloĆ«verasap en bamboeblad. Het nadeel vind ik dat er MICA in zit; een mineraal dat bekendstaat om een ontransparante keten en kinderarbeid in India. Zao gebruikt gelukkig vooral MICA uit Spanje, waar geen kinderarbeid plaatsvindt. De MICA in Zao producten heeft het No Child Labor-certificaat. Zowel de eyeliner met viltstift als de eyeliner met kwastje kosten €16,72 voor leden en €20,90 voor niet-leden. De refill is €10,32 voor leden (een stuk goedkoper dus!). 

Duurzame make-up kwasten en pencelen

Het meest duurzaam is natuurlijk te kiezen voor herbruikbare penselen en kwasten van hoge kwaliteit. De items van Zao hebben een bamboe handvat en synthetische (dus vegan) haren. 




Duurzame lippenstift en lippenbalsem

Jep, ook op het gebied van lippenstift is Zao onze favoriet. Ook die kun je navullen voor €10,32! Maar wat we in de zomer vooral gebruiken is de lippenbalsem van Hurraw met SPF15. Een andere fijne optie is het blikje Kiss & Ride Lippenbalsem van het Kazidomi huismerk. Hierop bespaar je als lid 30% en betaal je €4,55. 

Voor een betaalbare lippenstift moet je weer bij Avril zijn. Als lid betaal je €4,50 voor een bio-lipstick en als niet-lid €6,00. En de kleuren zijn fantastisch. Lily Lolo verkoopt natuurlijke vegan lipgloss (€8,49/9,43) en ook het merk All Tigers  heeft een vegan lipgloss. Deze iets duurder (€17,10/22,80), maar je support wel gelijk het goede doel. 




Korting op je duurzame make-up

Zoals je snapt is er hĆ©Ć©l veel keuze. Yes! Voordat we van dit blog een heel boek gaan maken, houden we het hier even bij en nodigen we je uit om zelf te gaan kijken. Er zijn vast nog tientallen andere toffe make-upmerken, maar met de bovengenoemde merken hebben we persoonlijk ervaring. Wil je ook bij Kazidomi shoppen? Gebruik dan onze speciale link en vergeet vooral de kortingscodes niet! 
  • ZEROWASTEPROJECT10 --> 10 euro korting + gratis verzendkosten, zonder lidmaatschap 
  • ZEROWASTEPROJECT20LID --> 20 euro korting op lidmaatschap + gratis verzendkosten
  • Aankoop van minimaal 49 euro voor gratis verzending 

Liefs, 

Nicky & Jessie 

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg ons op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject 

Wij zijn niet betaald voor het schrijven van dit artikel. 

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook