Duurzame selfcare cadeaus voor jezelf of een ander: van yogamat tot upcyled sari

14:13De afgelopen maanden, of zeg maar gerust het afgelopen jaar, was behoorlijk stressvol voor iedereen. Ook wij merkten dat er dagen waren waarop we eigenlijk niet uit ons bed wilden komen. Op zulke momenten is het extra belangrijk om even je rust te pakken en jezelf of een ander te verwennen met wat selfcare. Nu kan dat begrip voor iedereen iets anders betekenen, maar in dit artikel geven we wat fijne suggesties van selfcare proof gifts die we vonden bij The Good Gift Store en die voor ons werken om even een beetje te ontspannen. En omdat iedereen op dit moment wel een beetje selfcare kan gebruiken geven we ook een leuke set met producten weg én mogen we je 15% korting geven met de code 'ZEROWASTE'. 

Waarom producten koppelen aan selfcare?

Natuurlijk hóéf je geen spullen aan te schaffen om selfcare te kunnen toepassen. En je hoeft ook niet dubbelgevouwen op een yogamat te liggen als je daar diep ongelukkig van wordt. Voor iedereen betekent selfcare iets anders. En hoewel we tégen het kopen van onnodig spullen zijn, vinden we selfcare wel een mooie aanleiding voor het geven van een thoughtful cadeau. Om iemand die je dierbaar is een signaal te geven dat ze best even rustig aan mogen doen en dat je aan ze denkt. Maar het is ook een goede reden om een cadeau aan jezelf te geven. Dit kan een nieuwe yogamat zijn die je helpt om beter te worden in bepaalde oefeningen, een reep chocolade die je zonder schuldgevoel helemaal opeet of een sieraad dat je aan een bepaald motto, een bepaalde fijne gebeurtenis of een bepaalde betekenis doet denken en zo een visuele reminder is om even adem te halen. 

Yoga werkt voor mij heel fijn om te ontspannen. Maar ik moet me er wel altijd toe zetten!


Products that are good for the people and for our planet

Maar we merken ook dat de term selfcare, net als duurzaamheid, tegenwoordig te pas en te onpas wordt gebruikt, veelal om bepaalde producten aan te smeren. Daarom delen we in dit artikel een aantal producten waarvan we denken dat veel van onze lezers ze graag en veel gebruiken en die 100% goed zijn voor mens & milieu. We hebben hier samen met Valentina van de kleine start-up The Good Gift Store een selectie voor gemaakt van producten en merken. Valentina woont samen met haar partner sinds twee jaar in Nederland en heeft tijdens haar reizen door onder andere Azië heel veel bijzondere merken ontdekt die op kleine schaal de wereld een beetje mooier willen maken. Deze verzamelt ze in haar webshop. Van duurzame ballonnen en confetti tot tassen en huis-, tuin- en keukenproducten. Alle producten worden zorgvuldig geselecteerd op basis van de impact die je maakt wanneer je het product koopt. Dit varieert van 'animal conservation' tot 'fight for gender equality' en van 'give waste a new life' tot 'save the ocean'. Jij kunt de producten van The Good Gift Store nu met 15% korting aanschaffen! Gebruik hiervoor de code ZEROWASTE.

Een armbandje kan helpen als visuele reminder


Cadeau-idee 1: een duurzame yogamat van kurk

Hij stond al heel lang op mijn wish list, maar ik 'gunde' het mezelf nooit om er een aan te schaffen. Superraar natuurlijk, want om alle stress van me af te laten glijden probeer ik iedere week een aantal keer te sporten. Of dat nu rustige yoga is of een intense HIIT-workout... Na het sporten voel ik me altijd een stuk beter. Het ideale 'selfcare cadeau' is wat mij betreft dus een yogamat. En dan natuurlijk het liefst een duurzame. Deze yogamat van The Good Gift Store is gemaakt van rubber en kurk. Door het rubber zal de mat niet verschuiven en het kurk zorgt ervoor dat je yogamat extra grip heeft wanneer je gaat zweten. In de webshop vind je ook emission free yogamatten, katoenen yogamatkleden en yogamatten van gerecyclede plastic flessen. Door in je agenda te zetten wanneer je je yogamat uit gaat rollen, plan je eigenlijk automatisch een selfcare momentje op de dag in. Ideaal!
Cadeau-idee 2: duurzame natuurlijke wierook

Wanneer we vroeger een sterk-ruikend gerecht hadden gegeten, werd er regelmatig een wierookstokje aangestoken. Het was als kind ook ons go to cadeau om aan onze moeder te geven en we stonden uren in de winkel te snuiven aan alle stokjes. Inmiddels weten we dat wierook niet per se duurzaam of gezond is. Daarom kiezen we graag voor een natuurlijk alternatief. Nu heb je vast gehoord van kruidenbundels zoals palo santo, maar ook daar zitten vaak veel 'problemen' achter verborgen (doordat het zo populair is, wordt het door de IUCN beschouwd als 'bedreigde boomsoort'). 

Deze wierook van UMO is gemaakt van onder andere natuurlijk cederhout en kaneelzaagsel. Helemaal vrij van schadelijke chemicaliën dus en een prima alternatief voor palo santo of onduurzame wierook. De materialen worden op een eerlijke en lokale manier verkregen in Chili, volgens de principes van verantwoord regeneratief bosbeheer en in een kleine werkplaats. Ook een heel leuk cadeau voor iemand die je niet vaak ziet, dan worden jullie door de geur van de wierook weer even aan elkaar herinnerd.
Cadeau-idee 3: een Treecelet armbandje als visuele reminder

Als ik weet dat ik het in een bepaalde periode druk ga krijgen, probeer ik altijd een 'visuele reminder' in te stellen om even stil te staan en adem te halen. Een vriendin van Nicky introduceerde dit concept bij ons vanuit haar Roemeense traditie om anderen een 'gelukstouwtje' om te knopen. Ook bij een YouTuber zag ik eenzelfde idee (zij had hier een tatoeage voor op haar hand gezet). Voor mij werkt een sieraad het beste, maar dan moet 'ie natuurlijk wel duurzaam zijn. 

Met de aanschaf van een Plant a tree bracelet support je herbebossing in Madagaskar. De armbandjes zijn Co2-neutraal geproduceerd in Slovenië, en hebben een nikkelvrij bedeltje van een boom. Bij het armbandje komt een certificaatje waarop te zien is dat 3 bomen worden geplant. In mijn geval is dat in Mahabana en Ankarafantsika National Park in Madagaskar, maar je kunt ook kiezen uit Haïti, Indonesië, Tanzania, Amazone of Kenia. De armbandjes passen makkelijk door de brievenbus, dus het is een ideaal cadeautje voor iemand die je op afstand wat meer selfcare gunt.
Cadeau-idee 4: upcycled producten van sari's en rijstzakken (en deze kun je winnen!)

Valentina stelde ons voor om iemand van onze volgers blij te maken met de upcycled producten van Rice & Carry uit haar duurzame cadeaushop. De upcyclede set bestaat uit een toilettas, yogatas, inpakdoek en opvouwbare tas. En wij mogen zo'n setje weggeven!
De toilettas en tas voor je yogamat van upcyclede rijstzakken worden handgemaakt in Sri Lanka, door vrouwen uit lokale communities. Elk exemplaar is uniek! Als alternatief voor wegwerpinpakpapier ontwikkelde het merk een upcyclede sari, die je als furoshiki inpakdoek kunt gebruiken. In ons boek Doe Het Zero vind je een how-to! Ook deze handige opvouwbare tas is gemaakt van gebruikte upcyclede saris. Elk product is gemaakt van een andere sari, waardoor je altijd een uniek exemplaar hebt. 


Wil jij jezelf of een ander blij maken met dit mooie upcycle selfcare pakket? Volg dan The Good Gift Store en ons account op Instagram, laat een reactie achter op onze vraagsticker in onze Instagram Story met jouw beste selfcare tips. Zo helpen we elkaar om deze pandemie wat beter door te komen! 

Liefs, 

Nicky & Jessie 

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg ons op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject 
Dit artikel is geschreven in samenwerking met The Good Gift Store. Al onze ervaringen en reviews zijn gebaseerd op onze eigen ervaringen en meningen. 

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook