Zo maak je je zomer zero waste & duurzaam

18:58


Omdat het de laatste maanden eerder zomer dan lente lijkt, is het een goed moment om eens na te denken over zomerse dingen. Want hoe zit het eigenlijk met jouw zonnebrand en badpakken? Gelukkig hebben we over alle zomerse onderwerpen eerder al geschreven, dus we geven je graag een recap!


Duurzame badpakken en bikini's

Duurzame badkleding kopen is voor ons echt een mega-uitdaging geweest. We hebben nog steeds geen 100% plasticvrij én werkend product gevonden (een gehaakte bikini van wol is tóch niet zo praktisch in het water), maar er zijn wel veel leuke én goede merken die we graag onder de aandacht brengen. In dit uitgebreide artikel lees je alle ins en outs over duurzame badpakken én geven we je een overzicht van merken die duurzame badkleding aanbieden.

Duurzame bikini en badpak van Jungl Amsterdam

Duurzame zonnebrand

Goed smeren is belangrijk! Zeker als je de zon in gaat. Maar hoe zorg je er voor dat je niet tijdens een duik in de zee ook gelijk het koraal verwoest? In ons uitgebreide artikel over zonnebrand (mét uiteraard weer duurzame zonnebrandmerken die je met een gerust hart kunt opsmeren) lees je alles over ingrediënten die je liever wilt vermijden en hoe je veilig de zon in kan gaan. 

Duurzame activiteiten in de zomer

Een golden oldie kunnen we dit artikel wel noemen: in 2015 gaven we je tips om zero waste de zomer door te komen, en eigenlijk zijn ze allemaal nog super leuk en relevant. En nu we deze zomer misschien het land niet uit mogen is het tijd om in eigen land op zero waste ontdekking te gaan. Yes please! Een leuke quarantaineproof tip: bij plasticvrije hotspot PLSTK café in Hoek van Holland kun je een picknickmand halen en vervolgens in de duinen genieten van een plasticvrije picknick, borrel of snacks. We like! 


Zero waste op vakantie 

In ons boek Het Zero Waste Project hebben we een heel hoofdstuk gewijd aan zero waste vakantie vieren. Vooral ook omdat we er zó blij van worden om nieuwe plekken te ontdekken en de natuur in te gaan. In dit artikel lees je meer over zero waste vakantievieren, mét handige tips om op te letten in de voorbereiding.

Zero waste leesvoer + DIY's 

Voor ons wordt deze zomer extra bijzonder: ons tweede boek komt uit! In Doe Het Zero  leren we je alles over zero waste én geven we je een flinke dosis recepten om zelf mee aan de slag te gaan. Eigenlijk staat er zo veel in dat je  er een hele zomer zoet mee kunt zijn ;) Reserveer nu vast je pre-order van Doe Het Zero, zodat je hem als een van de eersten in huis hebt.
Ook leuk: neem een abonnement op online tijdschriften en spendeer uren met je favoriete bladen op het balkon.
Liefs!

Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject 
Volg onze winkel op Instagram: instagram.com/smir.store You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook