FAQ: hoe koop en bewaar je brood zonder verpakking? (+ Brabantia winactie!)

19:27Één van de onderwerpen waar we de meeste vragen over krijgen is brood. Waar kopen we het? Maken we het zelf? Hoe kun je het onverpakt kopen? Vindt de bakker mijn broodzak niet raar? Kan ik brood invriezen in een katoenen zak? Droogt brood niet snel uit zonder plastic zak? En ga zo maar door. In deze blogpost voor eens en voor altijd antwoord op al deze vragen. Mét een fantastische winactie!

Zero waste brood

Natuurlijk kun je brood zelf maken. Het kost wat tijd, zeker zuurdesembrood, maar als je het leuk vindt is dat helemaal niet erg. Nicky's vriend bakt regelmatig heerlijke zuurdesembroden voor ons, maar ook zonder hobbybakker in de familie is brood eenvoudig zonder plastic te verkrijgen.

Onze nummer één tip is ga naar een (biologische) bakker! Brood is er niet alleen voedzamer en lekkerder, maar je kunt het ook supermakkelijk zonder verpakking mee naar huis nemen. Laat de bakker het brood (gesneden of ongesneden) in je broodzak doen en voila.

Geen tijd of zin om speciaal voor brood naar de bakker te gaan? Geen nood. In de meeste supermarkten kun je op de broodafdeling ook losse broden kopen die je in je eigen broodzak mee naar huis kunt nemen. Meestal krijg je daar wel een sticker op, dus heb je toch een klein beetje afval, maar de plastic zak vermijd je in elk geval.Brood bewaren

Je brood kun je heel goed bewaren in de katoenen broodzak waarin je hem koopt. Je kunt hem er zelfs in invriezen (en nee, dan droogt het brood niet uit, zéker niet als je hem ongesneden invriest). Buiten de vriezer kan je brood wel uitdrogen in katoen. Maar dat voorkom je heel eenvoudig door je brood afgesloten op te bergen. Dat doe ik in deze fantastische broodtrommel van Brabantia.

Wat is een goede broodtrommel?

Let er bij het kopen van een broodtrommel op dat je hem goed dicht kunt doen. Hij hoeft niet 100% luchtdicht te zijn, maar brooddozen met grote kieren of gaten houden je brood minder goed vers. De broodtrommel met klepdeksel van Brabantia sluit niet alleen goed af, maar is ook nog eens heel ruim. Ik kan er met gemak twee broden in bewaren - of één brood en mijn voorraad brood- en bulkzakjes. De bovenkant van de broodtrommel is vlak, wat ideaal is als je niet zo'n grote keuken hebt: je kunt er namelijk van alles bovenop zetten. Zoals potten met broodbeleg of andere voorraad.


Winactie Brabantia

Omdat wij zo enthousiast zijn over deze broodtrommel mogen we er van Brabantia eentje weggeven aan één van jullie! De broodtrommel kost 42,95 euro, maar als jij de lucky winner bent krijg je hem dus voor niets! Je kunt zelf je favoriete kleur uitkiezen, uit de nieuwe trendkleuren van Brabantia (zie daarover later meer).

Hoe maak je kans?
Laat in een reactie onder deze blogpost óf onder deze post op Instagram weten waarom jij deze brooddoos wil winnen. Uit alle reacties wordt één winnaar gekozen. Je mag natuurlijk ook reageren onder deze blogpost en onder de Instagrampost. Dan maak je 2 x kans :)


Broodtrommel van Brabantia


Wij zijn niet alleen enthousiast over de broodtrommel, maar ook over Brabantia. Dit Nederlandse bedrijf produceert producten van supergoede kwaliteit die bijna niet kapot gaan. Dat wisten we al langer, maar ze zijn op nog veel meer vlakken duurzaam bezig. Zo is het doel om 100% van de producten Cradle-to-Cradle Bronze te produceren, op dit moment is dat 90%. Brabantia maakt veel gebruik van hergebruikt materiaal, hernieuwbare energiebronnen en zuiver afvalwater. We vinden het dan ook heel tof dat we dit jaar een aantal producten van Brabantia mogen uitproberen en aan jullie mogen weggeven. Deze blogpost hebben we in samenwerking met Brabantia gemaakt. Maar zoals je van ons gewend bent blijven we altijd kritisch en delen we altijd onze eigen mening!


Brabantia trendkleur: pine green

De kleur van de broodtrommel is één van de nieuwe themakleuren van Brabantia.  
“Deze kleur maakt de link met de kalmte uit de natuur. Hij is geïnspireerd op een dennenwoud, waar je helemaal tot rust kan komen. Het is een stoere kleur, die mooi staat in een Scandinavisch interieur. We wilden eerst voor een lichtgroene kleur gaan, maar we hebben uiteindelijk toch voor donker gekozen. En die valt heel goed in de smaak.”, vertelt Brabantia hier over. Wij zijn fan van groene tinten in ons interieur en hebben daarom ook een klein prullenbakje in deze kleur genomen.


Lees eerdere blogs over onze zero waste keuken


Liefs!
Jessie en Nicky

Dit jaar zijn wij één van de exclusieve Brabantia ambassadeurs. Super tof! Dit houdt in dat wij een aantal producten van Brabantia mogen uitproberen, allerlei vragen kunnen stellen aan het team van Brabantia en jullie mogen informeren over de nieuwste ontwikkelingen. 

You Might Also Like

48 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook