Zero waste tour: onze keuken

06:50

Welkom in onze zero waste keuken! Vol weckpotten, kruiden en vooral... zonder plastic. Sinds jaren vermijden we iedere vorm van plastic in onze keuken; de zijkanten van de contactgrill zijn denk ik het enige plastic item dat je in onze keuken tegenkomt. Vandaag laten we je in onze 'zero waste keukentour' zien wat er allemaal wél in onze keuken te vinden is. 

Onze zero waste keuken

Onze keuken heeft een U-vorm en heeft, naast heel veel kastruimte (maar niet genoeg), een heel fijn groot aanrechtblad. Hier worden de chillste tortilla's op gemaakt en wordt iedere ochtend vers brood gesneden. De keuken zat al in het huis toen Nicky het kocht, maar ze heet wel de achterplaat vervangen. Weg lelijke zilveren plaat; hoi houten achterwand! 

Onze serviescollectie

We hebben allebei een lichte obsessie met servies. Daarom vind je in ons huis genoeg bordjes, bekers en schaaltjes voor een feest met heel veel vrienden. De geruite kopjes kreeg Nicky van een vriendin uit Zweden en matchen precies bij ons behang. Mijn (J) favoriete servies is dat van Broste Copenhagen. Op de foto hieronder zie je het tweede kopje van rechts van het merk. 


Achter het ruitje van het andere bovenkastje vind je nog veel meer servies van Broste. De groene kopjes kochten Joeri en ik alvast voor in ons nieuwe huis (yes, ik ga samenwonen!). De rest van het servies is tweedehands. 


Deze theepot is Nicky's grote favoriet. Ze kreeg hem van onze ouders voor Kerst en hij is ideaal voor als je in je ééntje thee wilt drinken (en dus niet een hele grote pot hoeft te zetten die al koud is voordat je hem op hebt). 


Voor het bakken en opscheppen gebruiken we houten- en bamboelepels. Ook hebben we een heel assortiment aan RVS-keukenspullen. RVS is goed te recyclen, maar - nog beter - gaat je leven lang mee. Je kunt dit héél makkelijk in de kringloop vinden. Handig als je aan je uitzet begint. 

Verder vind je in dit hoekje onze brooddoos (je brood blijft er echt langer goed in), kurken onderzetters, een hervulbaar flesje voor olijfolie en een houten flessenborstel. 

 Ons servies bergen we netjes op in een bamboe bestekbak. In de la daaronder vind je - iets minder overzichtelijk - al onze mason jars, bakjes en zakjes to go. Hier doen we food to go in, nemen we brood in mee of pakken we een mason jar uit voor onze smoothie. 


Ook hebben we flessen (en een flessen- en rietjesborstel) in onze keuken staan, zodat we ze makkelijk in onze tas kunnen stoppen. De borsteltjes hangen boven de wasbak, zodat we tijdens de afwas meteen onze rietjes en flessen kunnen wassen. Standaard hebben we vier soorten thee in huis (of ja, eigenlijk 2 x thee en 2 x bloemen). Heel chill om je eigen mix van te maken! 


Kortom, een plasticvrije keuken is helemaal niet zo moeilijk en ziet er ook nog eens leuk uit!

 Hoe ziet jouw keuken eruit? 

You Might Also Like

2 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook