Knapperig vers

17:06


Op zondagochtend denken de Fransen maar aan één ding: snel naar de bakker. Aangezien de meeste winkels hier op zondagmiddag dicht zijn (bizar toch? in een wereldstad?) moet je op tijd je boodschappen in huis halen. Mijn favoriete biowinkel is zelfs de hele dag gesloten. 

Wat doe je als je wél een lekker ontbijt wilt, maar níét urenlang in de supermarkt wilt wachten? Dan ga je naar de bakker! In mijn geval is de bakker een kraampje bij een indoor farmers market in de wijk. Ik haal dit brood (pas tranché!) en heb de hele week knapperig, zero waste en gezonde lunches. Tenminste... als ik het zo lang volhoud.. 


De perfecte snack
Vaak is het brood zó lekker en knapperig dat ik er toch wat sneetjes af moet snijden. Je kunt ze heel fijn dippen in biologische olijfolie met wat zeezout en kruiden voor een borrelsnack. Of je kunt er verse biologische jam op smeren voor een zondag proof ontbijtje. Liever helemaal healthy? Een beetje avocado met wat peper en zout is een gegarandeerd succes!

Hoe bewaar je vers brood? 
Doe het brood in ieder geval niet in de koelkast! Dit is onwijs zonde en niet erg slim. Zorg liever voor een broodtrommel (kringlopen staan er vol mee!) of een broodzak. Mocht je niks in huis hebben, maar tóch willen genieten? In een theedoek op een droge donkere plaats blijft het brood ook wel eventjes goed. 

À table!

You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook