Zero waste, verantwoorde en sustainable gift guide (heel veel inspiratie voor duurzame decembercadeaus!)

12:47


Ondanks dat de kerstdagen dit jaar heel anders zullen zijn dan andere jaren, is december voor ons óók in 2020 de maand waarin we mensen om ons heen een beetje extra aandacht willen geven. En cadeautjes. Want wij worden allebei heel blij van het geven van duurzame cadeaus!

In deze blogpost delen we een aantal leuke tips voor duurzame zero waste cadeaus. Of dat nou voor je loved one is of voor je schoonvader die helemaal niks met duurzaamheid heeft. Tussen deze tips zit voor iedereen een leuk duurzaam cadeau! En wil je geen fysiek item kopen? Dan kun je altijd voor een ervaring kiezen. Daarvoor vind je genoeg inspiratie op ons blog. 

Praktische cadeaus voor wie niet zoveel met duurzaamheid heeft

De meeste mannen hebben niet snel te veel boxers, het is wat ons betreft dan ook een ideaal kerstcadeau, omdat je weet dat het goed gebruikt gaat worden. En er zijn heel veel duurzame opties, Wat dacht je bijvoorbeeld van een duurzame boxer van eucalyptus in een mooie kerstkleur? Of ga voor veilige zwarte biologisch katoenen boxers. Met de code HZW10 krijg je 10% korting op de biologische boxers, of andere items van Organic Basics

Nog zo'n instant hit is een pot speciale pindakaas van pindakaaswinkel. De pindakaas wordt gemaakt zonder palmolie. Je hebt pakketjes met verschillende smaken (ook verkrijgbaar als mini's zodat je ze kunt uitproberen). Of kies voor een bijzondere smaak zoals chilipeper-citroengras, knoflook-gebakken ui, witte chocola-pindastukjes of karamel-zeezout. Hier vind je alle producten van pindakaaswinkel.

Ook heel leuk zijn de houten pashouders van Woodwatch. Gemaakt van verschillende houtsoorten met ruimte voor 8 kaarten. Je kunt er zelfs een boodschap in laten graveren voor een nóg persoonlijker cadeau.

Ook al is het buiten hartstikke koud, de feestdagen zijn hét moment om uit te pakken met een mooi cadeau dat je dagelijks kunt gebruiken. Geef dus bijvoorbeeld een duurzame zonnebril van Eco Eyewear! Wij vinden deze brillen echt het allerfijnst, en met de code JessieNicky25 krijg je maar liefst 25% korting

Zeep is altijd een goed idee. En de zeep van Blokzeep is ook nog eens plasticvrij, vegan en natuurlijk. De verpakkingen van Blokzeep, waar je onder andere terecht kunt voor een Shampooblok, Conditionerblok, Bodyblok en Scheerblok zijn Cradle to Cradle gecertificeerd en CO2-neutraal geprint. What's not to like? Met de code ZEROWASTE10 krijg je een fijne korting op jouw bestelling bij Blokzeep


Mensen in onze omgeving die niets hebben met zero waste of duurzaamheid geven we graag een duurzamere versie cadeau van iets dat ze veel gebruiken of leuk vinden. Een goed voorbeeld is deze biologische make-up van het Franse merk Zao. De make-up is niet alleen veel zachter voor de huid dan veel reguliere merken, het zit ook in een supermooie bamboe verpakking. En als de mascara, oogschaduw of eyeliner op is kun je voor de meeste producten een refill kopen. Extra leuk: je kunt deze items ook kopen bij Kazidomi. In deze webshop vind je meer dan 3.500 natuurproducten. Met de code ZEROWASTEPROJECT10 ontvang je €10 euro korting + gratis verzendkosten. Je kunt ook de code ZEROWASTEPROJECT20LID gebruiken om een lidmaatschap af te sluiten. Dan krijg je 20 euro korting op een lidmaatschap (waarbij je gemiddeld 25% korting op alle producten krijgt!) en betaal je ook geen verzendkosten. 

Nog zo'n praktische duurzame vervanger is de Lastswab, een herbruikbaar wattenstaafje. Verkrijgbaar in de reguliere variant (voor je oren) of de beauty-variant (voor het bijwerken van make-up). Ditzelfde merk verkoopt ook herbruikbare 'papieren' zakdoekjes en wattenschijfjes.

Een lekker neutraal, maar wel heel bruikbaar cadeau is deze set theekruiden die ook nog eens leuk staat op de keukentafel. En gegarandeerd gebruikt gaat worden als je het aan een echte theedrinker geeft.


Cadeaus voor a special someone


In de webshop The Good Gift Store vind je allerlei cadeaus met een goed verhaal. Van upcycled kussenhoes tot high-end eco geurkaars: hier slaag je altijd. De shop wordt continu aangevuld met nieuwe producten, die geselecteerd zijn op de positieve impact die ze veroorzaken. Wij zijn fan van de bio-afbreekbare telefoonhoesjes en hebben nog nooit zo'n zachte yogamat gehad als dit exemplaar van kurk. Meer over The Good Gift Store lees je in dit artikel. Gebruik code ZEROWASTE bij je bestelling voor 15% korting. 

Woodwatch Houten horloges vanaf 100 euro, voor mannen en voor vrouwen. Er worden 3 bomen geplant voor elk verkocht horloge. Extra speciaal, je kunt het horloge of de houten gift box laten graveren.

Een beetje meer high-end, maar wel een perfecte combinatie van praktisch, duurzaam en mooi is het beddengoed van Yumeko. Biologisch en fairtrade en van supergoede kwaliteit. Kleiner budget? De handdoeken zijn een stuk lager geprijsd, maar zeker niet minder mooi! Extra leuk: met de code ZEROWASTE10 krijg je 10% korting op de hele collectie, tot 20 december 23:59. De code is geldig voor het hele assortiment, behalve cadeaubonnen, voordeelpakketten en reeds afgeprijsde artikel. 

Ik vraag mijn vriend voor speciale gelegenheden graag een mooi nieuw sieraad. Bijvoorbeeld van Akind, op het moment mijn favoriete merk! We schreven onlangs nog een artikel over duurzame sieraden voor meer inspiratie.


Cadeaus voor mensen met (licht)groene vingers

Het lijkt tegenwoordig wel alsof iedereen groene vingers heeft. En dat is top, want als de wereld íets goed kan gebruiken is het vergroening! Groene cadeaus mogen dan ook niet gebruiken in onze gift guide. Superleuk voor mensen met weinig tijd of zonder tuin is dit compacte stadstuintje: een schaaltje met drie groenten voor op balkon of vensterbank.

Voor de gevorderde plantenliefhebbers is een box met 'groene kneusjes' een geweldig cadeau. De doos is gevuld met plantjes die wat extra liefde nodig hebben. Ze zijn bijvoorbeeld beschadigd, willen niet helemaal lekker groeien of zien er niet zo mooi uit als hun soortgenoten. Maar met wat liefde en aandacht verdienen deze plantjes het om gered te worden van de vuilnisbak! Je vindt in deze webshop ook een doos met katvriendelijke planten, voor alle crazy cat ladies out there! 

Altijd een hit bij mensen met groene vingers zijn zaadjes om zelf (biologische!) kruiden en bloemen te kweken. De zakjes kosten maar een paar euro, dus ook perfect als duurzaam schoen- of adventcadeautje. Of stel een leuke mix samen!

Groene cadeautjes vallen niet bij iedereen in de smaak. Maar ook mensen zonder groene vingers kun je blij maken met een groen cadeau. Bijvoorbeeld met een kweekschotel van sprout. Dit is een porseleinen schaaltje waarop je je eigen boom kunt kweken. Gewoon van een eikel, kastanje of walnoot bijvoorbeeld.

Voor deze leuke kokodama cactusen heb je zelfs nog minder groene vingers nodig. Je koopt de cactus in in hangpotjes gemaakt van kokosvezel. En die kun je best een paar keer vergeten water te geven.

En als het helemaal hopeloos is, geef je gewoon een bos mooie droogbloemen. Veel duurzamer dan snijbloemen en ze gaan - als je een beetje voorzichtig bent - jaren mee!


Cadeaus voor die-hard zero wasters 

Ideaal voor mensen die niks willen hebben of alles al hebben: een abonnement op Storytel waar je online boeken kunt luisteren (yes, ons eerste boek staat er ook tussen en is door ons ingesproken!). Het perfecte cadeau voor minimalisten met een brede interesse.

De meeste zero wasters hebben wel baking soda, azijn en wat etherische oliën in de kast staan. Maar er zijn nog veel meer DIY ingrediënten die je kunt gebruiken om zelf crèmes, scrubs, badbommen of schoonmaakmiddelen te maken. Je vindt er enorm veel bij Natural Heroes. En weet je niet waar je moet beginnen? Je kunt ook DIY-pakketjes kopen, voor zero waste scheerschuim, baardolie of lippenbalsem bijvoorbeeld.

Dit is een cadeau voor een specifieke doelgroep, maar een grote frustratie voor elektrisch poetsende zero wasters zijn de borstelkoppen. Dus met een gerecycled opzetstukje voor de elektrische tandenborstel maak je hen écht blij! Met de code HZWP krijg je 10% korting


Liefs!
Jessie en Nicky


Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail!
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject
Volg onze winkel op Instagram: instagram.com/smir.store

We zijn niet betaald voor het maken van de content en delen altijd onze eigen, onafhankelijke ervaringen. We krijgen geen commissie als je de kortingscodes gebruikt. Deze post bevat wel een aantal affiliate links, dat betekent dat wij een heel klein deel van de opbrengst ontvangen als je iets koopt via de link. Voor jou is het nooit duurder.


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook