Betaalbaar zero waste met Marcels Green Soap deo, zeep & shampoo

11:53


Je kent Marcel's Green Soap misschien wel van de eco-vriendelijke schoonmaakmiddelen die sinds 2015 op steeds meer plekken in Nederland te vinden zijn. Maar Marcel en zijn team hebben dit jaar nieuwe - zero waste - producten op de markt gebracht: shower bars, shampoo bars en deo sticks! En wij mochten ze voor jullie uitproberen.

Instapproducten voor een plasticvrije douche 

Één van de fijnste zero waste switches vinden wij nog altijd de overstap naar een shampoobar. En door de vriendelijke prijs zijn de nieuwe shampobars van Marcel's Green Soap de ideale manier om dat te ervaren. De shampoobars zijn plasticvrij verpakt, ze komen in een kartonnen doosje, en gaan net zo lang mee als 3 flessen shampoo. 

Shampoobar of haarzeep? Dit is het verschil

Marcels shampoo bars zijn échte shampoobars. Dat betekent dat het geen haarzeep is die de naam shampoobar gekregen heeft. Wanneer is iets dan een 'echte' shampoobar? De bars zijn vrij van SLS, om de shampoobars te laten schuimen gebruikt Marcel sodium cocoyl isethionate, een biologisch afbreekbaar schuimmiddel op basis van kokosolie. Dit is een milder alternatief voor het agressievere en synthetische SLS dat in veel reguliere shampoo voorkomt. Bij een haarzeep wordt vaak een receptuur op zeepbasis gebruikt. Daardoor voelt lang haar vaak wat stugger aan na het wassen en kun je ook last krijgen van vette haarstrengen. Deze bars zijn tried & tested en zorgen gelukkig niet voor zo'n ervaring. Het is echt te vergelijken met shampoo, en je kunt het eventueel gebruiken in combinatie met een conditioner(bar). Die heeft Marco op dit moment nog niet in het assortiment. 

Zoete kersenbloesem en een heilig Zuid-Amerikaans boontje

De shampoobars en de shower bars zijn verkrijgbaar in drie geurcombinaties. Mijn (N) vriend is groot fan van de Tonka & Muguet, gemaakt van de Tonka-boon uit Zuid-Amerika en Muguet; een ingrediënt dat vroeger veel werd gebruikt in snuiftabak. De Vanille & Kersenbloesem en Argan & Oudh zijn wat zoetere geuren. De geuren, werking en prijs maken de zepen supergeschikt als 'instapmodel'. De zepen zijn dan ook een ideaal (schoen)cadeautje voor mensen die helemaal (nog) niet zero waste bezig zijn, maar wel van een lekker geurende douche houden. 

De shampoobars koop je al voor 4,99 en de shower bars voor 2,09 (en momenteel is er ook nog eens een korting op de site van Marcels Green Soap). Ook voor de kleine portemonnee zijn ze dus heel geschikt! En een shower bar gaat ongeveer net zo lang mee als drie flessen shower gel. Dat maakt de prijs dus eigenlijk nog aantrekkelijker.  

Plasticvrije deodorant

Wij gebruiken al jaren naar grote tevredenheid onze eigengemaakte deodorant. Maar we horen vaak van mensen dat ze niet kunnen wennen aan crème-achtige deo in een potje. En dan zijn de deosticks van Marcel een uitkomst. 

De sticks zijn gemaakt op basis van baking soda (voor het neutraliseren van geurtjes), maïzena, biologische kokosolie, biologische raapzaadolie en tribehenin (een soort glycerine). De werking is dus vergelijkbaar met die van onze homemade deo. Maar het grote voordeel van een stick is natuurlijk dat je het aan kunt brengen zonder het met je handen uit te hoeven smeren. 

De deodorant is in tegenstelling tot een reguliere roller niet gemaakt op waterbasis, dus het werkt nét iets anders. Je houdt de stick simpelweg een paar seconden tegen je huid, zodat de wassen een beetje smelten en wrijft hem zachtjes heen en weer om de deo aan te brengen. It's that simple! En je hebt maar een heel klein beetje nodig. Benieuwd naar een kleine demonstratie? Check dan onze Reels op Instagram. 

Marcel's deosticks zijn 100% vegan en bevatten geen alcohol en aluminium, twee veelvoorkomende ingrediënten in reguliere deodorant die helemaal niet goed zijn voor je huid en je lichaam. De deosticks komen in een kartonnen verpakking en ook hier heb je keuze uit drie geuren.  Deze deodorant koop je al voor 5,99 (en is momenteel ook in de aanbieding met 20% korting)

Ga jij het uitproberen? 


Liefs!

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject 
Volg onze webshop op Instagram: instagram.com/smir.store 

We schrijven deze blogpost als onderdeel van een samenwerking met Marcel's Green Soap, maar zoals altijd werken we alleen samen met merken waar we enthousiast over zijn en geven we áltijd onze eerlijke mening over producten. 

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook