Dit goede voornemen houd je echt vol! (+ Blokzeep korting)

14:56Yes! We hebben weer een vers nieuw jaar voor de deur staan en kunnen niet wachten om weer wat duurzame stappen te zetten. Jij ook? Begin dan met kleine stapjes en neem jezelf voor om alle plastic flessen shampoo, handzeep en douchegel uit je huis te verbannen! Daarmee kunnen we tónnen plastic en 80% water besparen! 

Wassen met een blok zeep 

Wij gebruiken al een aantal jaar 'ouderwetse' blokken zeep in plaats van vloeibare hand- of douchegel in de badkamer. En dat is supermakkelijk! Wist je dat je met een blok zeep, bijvoorbeeld van Blokzeep, in plaats van een fles vloeibare zeep niet alleen 90 gram plastic bespaart, maar ook nog eens (het transport van) 80% water? Al die vloeibare hand- en douchegel wordt namelijk vervoerd in flessen, die qua inhoud voor het grootste gedeelte uit water bestaan. Superzonde dus! De flessen zijn ook nog eens meestal van plastic, wat jaarlijks - alleen in het geval van shampoo - al voor zo'n 135 ton plastic afval zorgt. En dan zijn de plastic flessen conditioner, douche- en handgel nog niet eens meegerekend! 
Goed van binnen en van buiten 

Wassen met een blok zeep hóéft niet per se goed voor je te zijn. Er kunnen nog steeds chemische ingrediënten en synthetische parfums in je blok zeep zitten. Daarom kiezen wij graag voor merken die hier bewust aandacht aan besteden. Zo gebruikt Blokzeep géén SLS of parabenen (die de huid kunnen irriteren), maar alleen natuurlijke ingrediënten. De shampoobars en conditioner bars van Blokzeep zijn ook nog eens palmolievrij en alle zepen zijn vegan en dierproefvrij.  

Bodybloks, shampoobloks en andere blokken zeep

Voor elke fles in je badkamer is eigenlijk wel een plasticvrij alternatief te vinden. Blokzeep heeft niet alleen Body Bloks, die heel fijn zijn als alternatief voor handzeep of douchegel. Zo vind je op de site ook Shampoo Bloks, Conditioner Bloks, Scheer Bloks en accessoires zoals zeepbakjes en scheermessen. Ook hoef je niet bang te zijn dat je jouw favoriete geur onder de douche moet gaan missen door je nieuwe voornemen. Geuren als Dennenappel, Eucalyptus, Mojito, Banaan en Blauwe Bessen klinken toch té lekker? 
Wassen met een blok zeep: do's en don'ts 

Het kan in het begin even wennen zijn om te switchen van vloeibare zeep naar een blok zeep. Maar met deze tips gaat het zeker lukken! 

Do's 

  • Gebruik je blok zeep in combinatie met een waszakje, bijvoorbeeld een hennep waszakje van Blokzeep. Door een waszakje te gebruiken krijg je veel meer schuim en heb je dus minder zeep per wasbeurt nodig. Bovendien geeft zo'n zakje een lekkere scrub. Is dat voor jouw huid een beetje te agressief? Dan kun je ook een washandje gebruiken. 
  • Verzamel kleine restjes zeep in een waszakje, of 'plak' ze met een beetje water op een groter stuk zeep. Zo verspil je niets! 
  • Check de ingrediënten! Ben je op zoek naar een shampoobar voor lang haar? Check dan of er een 'natuurlijk' sulfaat zoals Sodium Coco-Sulfate in de shampooblok zit. Dit zorgt ervoor dat het product lekker gaat schuimen en je het zoals een gewone shampoo kunt gebruiken. Shampoobars waar geen (cocos-)sulfaat in zit zijn vaak haarzepen, die stroeve strengen haar kunnen veroorzaken. 

Don'ts 

  • Laat je blok zeep niet onnodig nat worden! Door hem onder de douchestraal te laten liggen, kan de zeep afgeven zonder dat je hem gebruikt. Zonde dus! In plaats daarvan bewaar je de droge zeep in een zeepzakje óf op een zeephouder die je op een droge plek bewaart. 
  • Gebruik niet te veel! Wanneer je overstapt op een shampooblok ben je wellicht geneigd om heel vaak met het blok over je haren heen te wrijven. Dat is helemaal niet nodig! Twee keer over de hoofdhuid wrijven is vaak al genoeg voor een shampoobeurt. Door je shampooblok zuinig te gebruiken gaat hij tot 3x zo lang mee in vergelijking tot een reguliere fles shampoo. Dat vindt je portemonnee dan weer leuk. 
  • Skip blokken zeep die in plastic verpakt zitten. Dat is namelijk helemaal niet nodig! Blokzeep gebruikt 100% plasticvrije en Cradle to Cradle gecertificeerde verpakkingen. Wel zo fijn!


Zepen van Blokzeep: duurzaam en cradle to cradle 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Blokzeep, een Nederlands merk dat is opgericht door Sofia en Jeroen. Zij vinden dat duurzame cosmetica een veel te kleine plek inneemt in de markt, en willen jou betaalbare duurzame alternatieven bieden. Yes! Bijzonder aan Blokzeep is dat de verpakkingen Cradle To Cradle gecertificeerd zijn. Cradle to Cradle gaat uit van een circulair proces, waarbij materialen steeds opnieuw kunnen worden hergebruikt. Net als in de natuur! Daarom zijn alle materialen die Blokzeep gebruikt onschadelijk voor het milieu, biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Van FSC-gecertificeerd papier tot milieuvriendelijke inkt en van duurzame energie tot drinkbaar 'afvalwater': aan alles is gedacht! Meer over de Cradle To Cradle benadering van Blokzeep lees je op de website. 

Blokzeep shoppen met korting 

Ben je enthousiast geworden én heb je zin om dit goede voornemen om te zetten in concrete actie? Dan hebben we nog een leuk extraatje voor je. Met de code ZEROWASTE10 krijg je 10% korting op alle producten van Blokzeep. Zo kun je gelijk aan de slag met het vervangen van al die plastic flessen (maak de inhoud op, of maak iemand anders er blij mee!) en ervaren hoe chill het is om over te stappen naar een natuurlijk alternatief. Let's make 2021 a great one! 
Liefs!
Jessie en Nicky


Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail!
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject
Volg onze winkel op Instagram: instagram.com/smir.store

We hebben een samenwerking voor het maken van de content en delen altijd onze eigen, onafhankelijke ervaringen. We krijgen geen commissie als je de kortingscodes gebruikt. 

Foto's: © Hetzerowasteproject

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook