Ons nieuwe zero waste boek Doe Het Zero: alle vragen beantwoord

19:20


Tussen al de chaos die bij Corona komt kijken door hebben we ook een léúke stip op de horizon. Namelijk de lancering van ons boek Doe Het Zero. Eerder schreven we al over de aankondiging van ons nieuwe boek, maar met nog maar één week op de teller is het tijd voor een update. Doe Het Zero, hét receptenboek voor een leuker leven met minder plastic, is vanaf 7 juli overal verkrijgbaar. In dit artikel beantwoorden we de meest gestelde vragen over Doe Het Zero. 


Wat is het verschil tussen Doe Het Zero en Het Zero Waste Project?

Een tweede boek schrijven is lastiger dan je denkt. Want je wilt niet continu in herhaling vallen, maar je wilt wél dat de context duidelijk is voor mensen die Het Zero Waste Project niet kennen. Onze oplossing? Een receptenboek mét achtergrondinformatie. Inclusief  dingen die we bij het schrijven van het eerste boek zelf ook nog niet wisten en onderwerpen die we toen niet besproken hebben.
Oh, en met recepten bedoelen we niet alleen recepten voor in de keuken (yes! zadencrackers, havermelk, vleesvervangers... alles komt voorbij!) maar ook recepten voor in de badkamer, voor schoonmaakmiddelen én om je huis hygge te maken. Het boek Doe Het Zero is dus compleet anders dan Het Zero Waste Project. Waar ons eerste boek echt draaide om onze eigen zero waste journey, is dit boek een echt receptenboek. Je kruipt er dus misschien niet zo snel mee op de bank, maar gebruikt het terwijl je lekker aan het experimenteren bent in en rond je eigen huis. Ideaal voor een staycation dus!Waarom Doe Het Zero?

Doe Het Zero staat voor 'doe het zelf, zero waste - doe het zero'. Want de aanleiding voor dit boek is wél vergelijkbaar met Het Zero Waste Project: jullie vragen. Omdat we zoveel DM's, mails en berichten kregen met vragen hoe wij bepaalde dingen maakten (deodorant stond met stip op één in deze veelgestelde vragen), besloten we dat het tijd was om al onze (niet)-geheime recepten te bundelen in een duidelijk boek. Een boek dat je aanschaft, zodat je het er heel vaak bij kunt pakken en met de seizoenen mee kunt DIY'en. Natuurlijk vind je in Het Zero Waste Project ook een paar receptjes, maar dat is niets in vergelijking met de meer dan 80 recepten die je in Doe Het Zero kunt vinden. 

Doe Het Zero: een boek vol beelden

Ook bijzonder aan dit boek is dat het bómvol staat met foto's. Letterlijk élk recept hebben we op een foto staan, omdat we het zelf ook altijd fijn vinden als we het eindresultaat kunnen zien als referentie, als we iets willen gaan maken. De duurzame fotografe Cindy van Rees heeft ons hierbij geholpen, en twee stylisten hebben er voor gezorgd dat alles mooi op de foto overkomt zoals wij het willen. Zoals je van ons gewend bent is de stijl van de foto lekker minimalistisch, maar toch sfeervol. Je handen gaan jeuken om aan de slag te gaan als je de beelden ziet! 

Waar vind ik Doe Het Zero? 

Net als ons vorige boek is Doe Het Zero verkrijgbaar bij de boekhandels, op Bol.com en bij onze eigen winkel SMIR (waar je het boek nu met gratis verzending kunt bestellen). Vraag vooral bij je lokale boekwinkel, Dille & Kamille, zero waste winkel of concept store of ze het boek willen verkopen, want dat helpt ons enorm om de boodschap te verspreiden. Het boek kost 22,99; dit is de wettelijk vastgestelde vaste boekenprijs. 

Mock-up van het boek

Is het boek voor beginners of gevorderden? 

We hebben recepten die je letterlijk in een paar minuten en zonder ervaring in elkaar flanst én recepten waar je gerust een zondagmiddag voor kunt uittrekken. In principe zijn alle recepten door iedereen te maken, maar sommige kosten iets meer tijd of oefening. De handige icoontjes in het boek laten je meteen zien hoe moeilijk en tijdrovend een recept is. De recepten variëren ook van dingen die je waarschijnlijk niet heel vaak zal maken (denk aan cadeau-ideeën, seizoensrecepten of items die je eigenlijk maar één keer hoeft te maken en dan blijft gebruiken) tot dingen die je straks routineus elke paar weken staat te maken. En we durven wel te zeggen dat er heel erg weinig mensen zijn die alle recepten en achtergrondinformatie al kennen. Daarom is het boek geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde zero waster. Als je het maar leuk vindt om zelf de handen uit de mouwen te steken! 

Is er ook een e-book van Doe Het Zero? 

Yes! Van Doe Het Zero komt een e-book! Je kunt dit vanaf 7 juli bestellen bij onder andere ebook.nl, Bookspot, Bruna, Bol.com en Kobo. 


Wat is de meerwaarde van Doe Het Zero ten opzichte van het blog? 

Ten eerste vind je in Doe Het Zero meer dan 80 recepten, waarvan er heel veel nog nooit op het blog zijn verschenen. En daarnaast geven we je allerlei extra informatie, over bijvoorbeeld composteren, groenten bewaren, groenten recyclen, plastic in cosmetica, de werking van ingrediënten etc. etc. Allerlei informatie die dus aanvullend is op de info die je op ons blog vindt. En dan ook nog eens in een mooi boek dat je makkelijk uit de kast pakt als je die info nog eens na wil lezen. Bekijk het inkijkexemplaar van Doe Het Zero op Bol.com.

In het boek vind je geweldige foto's van Cindy van Rees (zoals deze)


Is het boek duurzaam geproduceerd?

Yes, natuurlijk! Net als bij ons vorige boek hebben we met de uitgeverij gekeken hoe we het boek zo duurzaam mogelijk kunnen produceren. Zo hebben we bij het formaat rekening gehouden met zo min mogelijk snijverlies (en dus papierafval). Ook is het boek gedrukt op FSC-gecertificeerd papier, waarbij het zeker is dat de productie niet tot bosvernietiging heeft geleid. Het papier is 100% chloor- en zwavelvrij gebleekt. En extra leuk: het boek is gedrukt bij een lokale drukker in onze woonplaats Amersfoort. Hij heeft dus niet de hele wereld over gereisd, wat alleen maar CO2 uitstoot zou veroorzaken. 

Hoe kan ik jullie helpen om van het boek een succes te maken?

Vertel iedereen over ons boek! Vraag ernaar in je lokale (boek)winkel en geef het cadeau aan vrienden, familie of collega's van wie jij denkt dat ze er enthousiast over zijn.
Van een boek schrijven word je niet rijk, dus voor het geld doen we het niet. Maar dat betekent niet dat we jullie steun niet kunnen gebruiken. Integendeel! Door Corona zijn veel van onze inkomsten weggevallen, terwijl we nog wel (gratis) artikelen en informatie voor jullie maken. Wil je iets terugdoen én iets voor jezelf aanschaffen waar je echt iets aan hebt? Tsja, dan is het boek wel het ideale middel! 
Hoewel het natuurlijk duurzaam is om boeken bij de bibliotheek te lenen, raden we echt aan om dit boek aan te schaffen. Niet omdat we niet willen dat je naar de bieb gaat, maar omdat je het boek gewoon op je plank wilt hebben staan om er vaak bij te pakken en uit te DIY'en. In de 4 weken uitleentijd in de bieb kun je écht niet alle recepten maken, en dat zouden we dan ook niet aanraden ;). Doe het liever her en der op een zondagmiddag of als je er spontaan zin in hebt. Dat is namelijk zó veel leuker en haalbaarder! 
Heb jij het boek al besteld of gekocht? Laat na het lezen/gebruiken vooral een review achter over Doe Het Zero! Dat helpt ons ook enorm én we zijn natuurlijk super benieuwd wat je van het boek vindt.


De technische specificaties van Doe Het Zero

 • EAN: 9789400512306
 • NUR code: 450
 • Uitgever: Lev. (onderdeel van A.W. Bruna) 
 • Titel: Doe Het Zero
 • Subtitel: Simpele recepten voor een plasticvrij leven
 • Aantal pagina's: 272 pagina's 

Wij zijn super benieuwd naar wat je van Doe Het Zero vindt en kunnen niet wachten om al jullie DIY's te zien. Deel ze vooral met ons via Instagram; dat vinden we alleen maar leuk! 

Liefs!
Jessie en Nicky

  Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 
  Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
  Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject 
  Volg onze winkel op Instagram: instagram.com/smir.store 
  Deze pagina bevat affiliate links. Als je een aankoop doet via de affiliate link krijgen wij een klein percentage van een paar procent om onze site te onderhouden. Jij betaalt niet meer dan je normaal zou doen. 

  You Might Also Like

  0 reacties

  Contact

  Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

  Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

  Facebook