Organic Basics heeft een low-impact website. En daar shop je nu met korting.

15:03


Dat een merk écht nadenkt over duurzaamheid besef je wel als ze zelfs hun hele website op zijn kop gooien om minder CO2 uit te stoten. Ja, echt. Organic Basics lanceert een Low Impact Website: de eerste die we kennen. Geen grote video's of afbeeldingen, maar een website die geoptimaliseerd is op het besparen van MB's. En is er geen hernieuwbare energie beschikbaar? Dan is de website offline. 


Minder CO2 uitstoten tijdens het browsen

Zoals we al noemden in eerdere artikelen stoot je met internetten CO2 uit. Elke seconde die je online al klikkend, scrollend of browsend doorbrengt stoot zo'n 20 milligram CO2 uit. Da's bij elkaar opgeteld best veel. Sterker nog: de hele ICT-sector stoot jaarlijks zo'n 2 procent van alle broeikasgasemissies uit! En daarbij wordt de milieuschade die vrijkomt bij het winnen van materialen als kobalt en lithium voor batterijen niet eens meegerekend.

Organic Basics lanceert een Low Impact Website

De eerste partij waarvan wij weten dat ze een speciale website hebben gemaakt om low-impact te surfen is het duurzame kleding- en ondergoedmerk Organic Basics, waar we al eerder over schreven in ons overzicht met duurzame biologische boxershorts, tijdens hun actie op Black Friday en in Nicky's OOTD. Organic Basics werd geïnspireerd door The Low Tech magazine, dat draait op een privéserver in Barcelona, die wordt aangestuurd door een zelfgebouwd zonnepaneel.

Deze Low Impact website is helemaal geoptimaliseerd om zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Op de Low Impact website kun je tijdens het browsen bovendien zien hoeveel data je je gebruikt. Daarnaast maakt Organic Basics inzichtelijk hoeveel broeikasgassen je bespaart in vergelijking met het surfen op de reguliere site (ja, die is er ook nog gewoon).Shop Organic Basics met korting 

Omdat we veel positieve reacties van jullie krijgen op kortingscodes, hebben we ook van Organic Basics een mooie kortingscode voor jullie gekregen. Wanneer je de code HZWOB10 gebruikt tijdens het afrekenen krijg je 10% korting op je aankoop bij Organic Basics. Je kunt dit altijd doen door naar de site van Organic Basics te gaan. 

"When we say sustainability is our core mission we don’t mean that sustainability is nice to have - we mean that it’s the only way we act", aldus het merk. En dat is waarom we het zo'n tof bedrijf vinden. Op de site van Organic Basics kun je ook een Impact Report vinden; wel zo fijn.

Jessies favoriet: het witte t-shirt van Organic Basics. Foto: Cindy van Rees

Website verandert met het energie-aanbod

De Low Impact Website van Organic Basics reageert op de hoeveelheid hernieuwbare energie waar hij op draait. Dat betekent dat als er veel hernieuwbare energie is, je alle productfoto's kunt laden. En als er weinig energie beschikbaar is kijk je naar een simpele illustratie. Hoe tof is dat! Door gebruik te maken van vectorillustraties in plaats van afbeeldingen van de producten, zorgt Organic Basics ervoor dat ze gemiddeld 130 x smallere afbeeldingen hoeven te laden.

We vroegen Kamila van Organic Basics hoe er eigenlijk gereageerd wordt op een Low Impact Website. "Over het algemeen lijken mensen enthousiast en willen ze dat we continu streven naar het verminderen van onze impact in álle aspecten van ons bedrijf. Daarnaast horen we vaak dat onze klanten niet eerder de associatie hadden gelegd tussen internetten en milieuschade", vertelt ze. "Ook kregen we goede vervolgvragen over onze methodologie, technische aanpak en inspiratie".

Illustraties in plaats van afbeeldingen op de Low Impact site van Organic Basics


Ook tof: de A-Z fast-fashion guide

Naast de Low Impact website lanceerde OrganicBasics onlangs de A-Z guide: Fashion is Dirty.  Hier geven ze 26 redenen waarom de mode-industrie een vieze business is én hoe Organic Basics dit wil veranderen. Van het gebruik van chemicaliën en afvalwater tot ongelijkheid op de werkvloer: alle fast fashion issues worden op een luchtige benoemd én getackeld. De I staat bijvoorbeeld voor insecticides en pesticiden en de Z voor Zero Waste (yay!). 


Liefs!
Jessie en Nicky

  Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 
  Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
  Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject 
  Volg onze winkel op Instagram: instagram.com/smir.store   Bron CO2 uitstoot bij internetgedrag en CO2 uitstoot bij internetten.
  Dit is een affiliatelink, wat betekent dat wij een kleine commissie krijgen wanneer je een aankoop doet.

  You Might Also Like

  0 reacties

  Contact

  Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

  Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

  Facebook