Omdat het alweer bijna Kerst is

17:55


Kom je niet onder de Sinterklaas- en Kerstviering uit dit jaar? Maak je niet druk. Het is namelijk eigenlijk supergezellig (oké, meestal dan) en je kunt van je cadeautjes meteen een statement maken. 

Eerder schreven we al over onze favoriete decembercadeaus, mét zero waste winactie. Maar als je nu te laat bent met dingen bestellen, heb je vast ook wat aan deze tips: 


Ga naar de kringloop! 

Het is je grootste vriend voor leuke cadeaus. Dat ene HOME-bordje die je schoonmoeder wil? Die vind je sowieso bij de kringloop. Maar ook kun je er terecht voor heel mooi servies, fijne boeken en hoogwaardige keukenproducten. Met je aankoop zorg je niet alleen voor minder impact, maar steun je vaak ook hele community's. Dat brengt ons meteen op een leuke kijktip: Het Succes van de Kringloopwinkel op NPO Gemist. Kun je meteen wat inspiratie opdoen. 

Maak het zelf!  

Dit is hét moment om de keuken, aka je eigen laboratorium, in te duiken en aan de slag te gaan met het maken van dingen. En natuurlijk kunnen we je daarbij helpen: 
Bij ons is het inmiddels een traditie geworden: ieder jaar adopteren we een varkentje van Oxfam Novib. We hebben al een hele collectie, met allemaal toepasselijke namen (denk Stol, Krans, en al het andere kersteten) Ook kun je kiezen voor kippen, een geitenpaar, een of - veel saaier, maar wel héél belangrijk - voedselvouchers, een hygiënepakket of een moestuintje. Geef je liever aan een ander goed doel? Bij Greenpeace kun je sinds vorig jaar NIKS kopen, en Amnesty International biedt vanaf dit jaar Wereldvrede in een doosje aan. 

Nog meer feestvreugde

Ieder jaar geven we tips en inspiratie voor duurzame(re) feestdagen. Heb je deze blogs al eens gelezen? 
Dit jaar gaan we ook een Kerstboom adopteren, een vega(n) kerstmenu voorbereiden en ons huis in Kerstsfeer brengen met tweedehands vondsten. Kun je merken dat ik er zin in heb? 

Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz


Foto via Unsplash

You Might Also Like

2 reacties

  1. Ik geef regelmatig een geitje van Oxfam, maar NIKS kende ik nog niet. Haha, echt goed gevonden dat concept en heel stylish :) Misschien wordt het dan wel eens NIKS dit jaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke blog, ik vraag ook altijd niks maar word toch steeds weer 'verrast' met cadeau's die ik niet wil. Dit jaar vraag ik aan iedereen een cadeaubon van ReShare (ik ben jarig in december).
    Zelf ga ik altijd naar de kringloop voor cadeautjes, en ik koop het hele jaar door alvast dingen die goed zouden passen. Maar vaak vind ik last minute precies wat ik zoek. Echt te gek, ik heb vaak de leukste cadeau's die bijna niets kostten en perfect zijn! (ohja ik houd ik mijn telefoon ook een lijstje bij met cadeau-ideeën voor de mensen om mij heen. Als iemand dan op een willekeurig moment zegt iets leuk te vinden, dan zet ik dat er gelijk in.)

    BeantwoordenVerwijderen

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook