Sinterklaas met kinderen? Check de Recycle Sint

07:22

Foto: Dacota Corbin via Unsplash

Wil je dit jaar géén nieuwe meuk voor je kind kopen? Lijkt ons een goed idee. Maar omdat we snappen dat gezinnen met kinderen niet zomaar wegkomen met 'een gezellige ervaring' als alle klasgenoten dozen met speelgoed krijgen van hun ouders vonden we dit wel een handig alternatief: de Recycle Sint! Initiatiefnemer Elif organiseert namelijk via de Recycle Sint speelgoedruilmarkten door heel Nederland. Sommige markten zijn al geweest, maar er staan er nog een aantal op de agenda. 

Hoe werkt het? 

Het concept is heel simpel: jouw kind is vast uitgekeken op zijn of haar speelgoed, maar dat geldt waarschijnlijk ook voor kinderen uit de buurt. Daarom kun je - heel makkelijk - het speelgoed met elkaar ruilen! En als je dit in het dorp of in de stad waar je woont op iets grotere schaal doet kan iederéén iets 'nieuws' krijgen. Spelletjes, speelgoed, knuffels... eigenlijk kun je alles waar je kind blij van wordt inleveren. 

Zelf een markt organiseren

Ook kun je zelf een ruilmarkt organiseren via Recycle Sint. De initiatiefnemers hebben een Toolkit samengesteld zodat je zonder al te veel moeite ook je eigen buurt kunt activeren. Er zit bijvoorbeeld een handige puntentelling voor het toekennen van waarde aan het speelgoed bij. Op het moment van schrijven zijn er 90 markten, maar de initiatiefnemers willen voor de 100 gaan. Help dus vooral mee! 

En voor de volwassenen

Ook voor volwassenen hebben we al eens wat duurzame suggesties gedaan: Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook