De leukste zero waste decembercadeaus (met winactie!)

06:19


De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent: cadeaaaautjes! Nu zijn wij zelf altijd heel erg fan van het geven van ervaringen in plaats van spullen (als maatschappij kunnen we namelijk wel wat minder spullen gebruiken), maar we vinden het ook leuk om soms gewoon écht iets te geven. Maar dan natuurlijk wel iets wat een duurzaam en verantwoord tintje heeft. En na al dat goed doen mag je ook jezelf verwennen - met onze supertoffe winactie!  

Uchum.. geef een boek

En dan bedoelen we natuurlijk specifiek ons eigen boek. Tijdens het schrijven van Het Zero Waste Project - een leuker leven met minder plastic hebben we gekeken hoe het boek voor zoveel mogelijk mensen aansprekend kan zijn. En uit de reacties die we tot nu toe op het boek ontvangen lijkt dat aardig te zijn gelukt. Yes! Geef jouw uitgelezen boek dus vooral door aan je familieleden en vrienden tijdens de feestdagen - of ren naar je boekwinkel om een exemplaar te halen. Support your local heroes en koop hem dus bij je plaatselijke boekhandel, Dille & Kamille of via een kleine webshop. Dat is wel zo leuk. Liever niks nieuws kopen? Een abonnement op de bibliotheek geven is natuurlijk óók heel leuk! 

Plasticvrije producten voor je keuken of badkamer

Wat natuurlijk ook altijd een goed idee is, is om mensen te verleiden met plasticvrije producten. Gelukkig zijn er steeds meer (web)winkels waar je terecht kunt. De zero waste webshop Bag-again ken je misschien al (gebruik code 'HZWP' voor een gratis fruitnetje bij je bestelling!) maar ook Ecomondo of KitchenHugs hebben leuke producten.Voor plasticvrije producten in je badkamer vinden we de splinternieuwe webshop Oceonics een toffe aanrader. Zij verkopen naast merken als DIY Soap en Lamazuna ook Helemaal Shea, Georganics en Zoya goes pretty. We hebben wat producten gekregen om te testen, dus daar hoor je later meer over. 

Producten van Oceonics.nl

De zeepjes van Helemaal Shea, en ook bijvoorbeeld de Bubble Buddy van Foekje Fleur (een rasp en zeepbakje inéén van gerecycled plastic) om mee schoon te maken, kun je ook bij de webshop Zepig kopen. Marcel, de eigenaar van Zepig, kwam tijdens zijn vakantie in aanraking met een ouderwets stukje zeep. Dat bleek een jaar later de start te zijn van zijn online zeepwebshop allerlei verschillende merken. Hij verkoopt overigens ook opzetborstels voor de elektrische tandenborstel van bioplastic. Nu zijn wij niet per se fan van bioplastic, maar we krijgen hier wel veel vragen over en ik denk dat dit voor elektrische tandenborstels voor nu het meest duurzame alternatief is.


Let op: de producten van Oceonics en Zepig hebben we gekregen om te testen. We hebben nog geen tijd gehad om de producten te testen, dus weten nog niet of ze goed zijn. Dat ontdek je later in een blog. 

Just eat it 

Onze fool proof methode voor mensen die we niet supergoed kennen of mensen die alles al hebben: iets geven wat je op kunt eten of drinken. En dan hebben we het natuurlijk niet over een fles huiswijn uit de supermarkt, maar over iets bijzonderders. Wat dacht je van ketchup gemaakt van geredde tomaten van The Ketchup Project? Een Pieperbiertje van geredde aardappels van Instock? Of chocola van Chocolatemakers die per zeilboot is vervoerd? Yummm!

Een DIY fermenteerkit

Nog leuker dan iets wat je op kunt eten is natuurlijk iets wat je zelf kunt maken. Daarom vonden we de fermenteerkits van RotPot zo leuk (en kocht Joeri er meteen eentje toen hij hem bij Het Lokaal zag liggen). Je hebt ze in allerlei varianten en de uitleg is simpel. Op de RotPot van Joeri drijft inmiddels wel een gek schimmellaagje, maar ik denk dat dat eerder aan hém dan aan de pot ligt ;) 

Joeri's RotPot met Kimchimix

Een oneindig notitieboek: de Plasticdieet GreenBook!

Nog iets waar we heel erg fan van geworden zijn: de GreenBooks van Greenstory. Samen met Yagmur en Kaim ontwikkelden we een limited edition Plasticdieet GreenBook mét worksheets, tips en inspiratie - en uitwisbare notitieboekvellen die je keer op keer kunt gebruiken. Door het geplastificeerde papier kun je - nadat je iets geschreven hebt met een whiteboardpen - je aantekeningen, notities en lijstjes zo weer uitwissen en je notitieboek dus oneindig gebruiken. En met de aanvullende plannerpagina's, kaften en sleeves maak je je GreenBook helemaal naar jouw wens. En... een cadeautje van ons! [WINACTIE] 

En als laatste hebben we nog wel iets heel erg tofs. Samen met onze uitgeverij AW Bruna geven we namelijk een megagroot zero waste pakket weg! De producten uit het pakket zijn gebruikt ter ondersteuning van ons boek op boekenbeurzen en zijn klaar voor een nieuw leven waar ze intensief gebruikt worden. En als we het over een megapakket hebben bedoelen we ook echt mega. Dit krijg je namelijk allemaal: 
 • Een fles van 24 Bottles
 • Een mason jar 
 • Een RVS-rietje met schoonmaakborsteltje
 • Een Ecocup koffiebeker van bamboe 
 • Een bamboe spork (altijd in je tas stoppen, in case cake happens)
 • Een groot groenten- en fruitzakje
 • Een klein groenten- en fruitzakje
 • Een broodzak
 • Een bulkzakje met de tekst 'bulk is beautiful' (zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens) 
 • Een zwart nettasje met dubbele hengsels (superhandig!) 
 • Een bamboe tandenborstel
 • Herbruikbare wattenschijfjes
 • Een Tumbler waterfles van Retulp
Yes. Dat kan allemaal van jou zijn, waardoor 2019 absoluut jóúw zero waste jaar wordt! Maar nu vraag je je natuurlijk af: wat moet ik hiervoor doen? Komt ie: 
 1. Volg @hetzerowasteproject op Instagram of Facebook. Of allebei, dat mag ook! 
 2. Deel jouw foto van/met ons boek Het Zero Waste Project (in de winkel, in de bieb, thuis of waar dan ook) met #hzwp en zet erbij waarom jij zero waste belangrijk vindt. Taggen vinden we ook altijd leuk. Zorg dat je bericht openbaar staat, anders kunnen we het niet zien. 
 3. Wacht tot je gewonnen hebt. Of niet, maar als je dat nu al denkt kun je beter niet meedoen ;) Na de Feestdagen maken we de winnaar bekend, zodat iedereen een kans heeft om mee te doen - en je je niet verplicht hoeft te voelen om het pakket tóch aan iemand weg te geven als je het per ongeluk onder de Kerstboom laat liggen.  
Hallo droomproducten

Stiekem willen we deze liever zelf houden

Woeeeh dat is nog eens leuk toch? Heb jij nog meer toffe cadeau-ideeën of heb je vragen over de winactie? Laat het ons gerust weten. 


Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz


You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook