Kom je NIKS kopen en deo maken?

16:51


Samen met Greenpeace hebben we weer een tof evenement op de planning staan. En wel heel snel: op 6 november kun je met ons deodorant maken op Amsterdam Centraal! De deoworkshop is onderdeel van een nieuwe Greenpeacecampagne: NIKS. 

Je vraagt je misschien af waarom 'NIKS' de boodschap is. Greenpeace vertelt hierover het volgende: "Nederland staat steevast in de top van de rijkste landen ter wereld. Het is dus ook niet verrassend dat het antwoord op de vraag ‘wat iemand voor de feestdagen wil hebben’ in veel gevallen luidt: “niks”. Toch zul je zelf waarschijnlijk ook, ondanks je verzoek, weleens opgezadeld zijn met onnodige badproducten, een cadeaukaart van een winkel waar je nooit iets haalt of een doos chocola (oké, dat is eigenlijk best prima. Die nemen we terug)

Een doosje niks

Greenpeace vond het tijd om hier een passende oplossing voor te vinden. Daarom lanceert Greenpeace vlak voor de feestdagen het ideale cadeau voor de Nederlander die ‘alles’ al heeft: NIKS. Oftewel, een doosje waar letterlijk NIKS inzit.

Natuurlijk kun je wat ons betreft ook voor de écht zero waste optie kiezen en gewoon letterlijk niks vragen (en dus ook geen doosje), maar het idee vinden we ontzettend leuk. Zoals Greenpeace het omschrijft: "Het is een symbolisch cadeau waarvan de opbrengst als eenmalige donatie wordt ingezet voor het herstel van een duurzaam evenwicht tussen mens en milieu. Een win-win-situatie voor zowel de schenker als de gelukkige ontvanger dat ook nog gewoon door de brievenbus past". Leuk toch?  Je kunt het doosje ook bestellen op greenpeace.nl/niks. Daarnaast kun je in de pop-up store ook kiezen voor een echt zero waste alternatief: “echt niets”. Als je voor deze optie gaat krijg je geen doosje maar enkel een mail met de mededeling dat je NIKS hebt gekregen. 

Kom naar de workshop!

Naast 'niks' is het natuurlijk ook superleuk om een zelfgemaakt zero waste cadeautje (of een ervaring!) te geven dit jaar (of één van onze andere algemene cadeautips of decembercadeaus te raadplegen). Daarom organiseren we in samenwerking met Greenpeace aanstaande maandag 6 november een zero waste deoworkshop bij Lil' Amsterdam (op Amsterdam Centraal). Klik op de link (en check ook de andere events) hieronder om je aan te melden en meer informatie te ontvangen. Tot de 6e? 

Donderdag 2 november, 15.30 uur | Inpakmarathon met Bedrock magazine
Gratis NIKS gift wrapping met Nina Pierson & Nicole Huisman + screening eerste afleveringen online documentaire serie ‘Mini my Life’, een samenwerking met &C magazine.
Maandag 6 november, 16:30 | Green-class met Het Zero Waste Project
Lezing Zero Waste lifestyle & DIY deodorant workshop.
Dinsdag 7 november 16:30 uur | Green-class met The School of Life
‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’. 


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook