Tof: deze Nederlandse ontwerpster haalt water uit verpakkingen

06:18


Een tijdje geleden stuitten we via Facebook op een filmpje van Mirjam de Bruin. Het viel deze ontwerpster op dat de wasmiddelverpakkigen de afgelopen jaren een stuk kleiner zijn geworden. Toen Mirjam ging onderzoeken waarom dit zo was, ontdekte ze dat er in huishoudelijke artikelen gemiddeld 80% water zit. 

Nooit meer water vervoeren

Ja. Echt. Er zit ongeveer 80% water in onze huishoudelijke artikelen. Niet alleen in shampoo, maar ook in afwasmiddel en andere producten. "Wat als we het water uit de producten halen en de spullen gewoon in een capsule kopen?", bedacht Mirjam. En zo werd haar project Twenty geboren. Met Twenty wil Mirjam, die cum laude afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven, CO2-uitstoot tegengaan. Door de producten in geconcentreerde vorm aan te bieden voorkom je plastic, onnodige CO2-uitstoot (nog maar 1 vliegtuig in plaats van 5 vliegtuigen voor het vervoer bijvoorbeeld) en meer bewustwording bij consumenten. 


HEMA heeft interesse


Met haar project won Mirjam 10.000 euro van HEMA om het concept verder uit te werken. Ze wil de verpakkingen van gerecycled karton maken of zelfs in verpakkingsvrije winkels aanbieden (YAY!). Eenmaal thuis stop je de capsules in een fles en maak je er vloeibaar (af)wasmiddel of shampoo van. 


Wat vind jij van dit project? Is het een (of misschien zelfs dé) oplossing voor vloeibare huishoudproducten? Of houden jullie het liever bij de shampoobar, homemade (of hervulbaar) afwasmiddel en een blok zeep? Laat het ons weten! 

Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz
Foto's: © Mirjam de Bruin You Might Also Like

2 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook