Duurzame hotspots in Kopenhagen

05:17


Twee dingen waar ik groot fan van ben zijn duurzame hotspots en Scandinavië. Ons tripje naar Kopenhagen en Malmö (Zweden) in september was dan ook volledig gevuld met duurzame Scandinavische hotspots. In deze blogpost delen we de leukste plekjes in Kopenhagen. Let op, want je krijgt gegarandeerd zin om naar de Deense hoofdstad af te reizen!

Far's Dreng

Hier kun je heerlijk ontbijten en lunchen. Ze gebruiken voornamelijk lokale en biologische producten en alles wordt vers voor je klaargemaakt. De wafels zijn een aanrader!
Ny Adelgade 7
www.farsdreng.com


Be A-wear


Deze duurzame kledingwinkel kwamen we per ongeluk tegen. Ze verkopen basic en stijlvolle kleding, duurzaam ondergoed en verschillende accessoires.
Nørrebrogade 3A
www.beawear.eu


O-S-V Secondhand 

In het centrum van Kopenhagen was dit onze favoriete vintage winkel. We vonden hier een mooie trui van het duurzame merk Forét, verder verkopen ze ook veel iets duurdere merkkleding en hebben ze een prima collectie voor mannen.
Peder Hvitfeldts Stræde 4
www.o-s-v.dk


NBH Pizza

Eerder schreven we al eens over deze superlekkere biologische pizza's. Jessie was hier nog niet eerder geweest, maar zij was minstens net zo enthousiast als ik!
Istedgade 27
www.neighbourhood.dk


Danhostel Amager

Uiteraard wilden we ook zo duurzaam mogelijk overnachten tijdens onze cityrip. We vonden een hostel een stukje buiten het centrum. Hier is het dak voorzien van zonnepanelen, er staat een windmolentje in de achtertuin en ze zijn actief bezig om de CO2-uitstoot van de dagelijkse bedrijfsvoering te verkleinen. Daarnaast ligt het hostel in een mooie groene omgeving en kun je fietsen huren waarop je binnen een kwartiertje in de binnenstad bent - perfect!
danhostelcopenhagen.dk

Een andere aanrader zijn de Cityhubs in Kopenhagen. Een hostel met een privébed op een hele chille plek in de stad! Palmehuset - Botanisk Have

De Botanische tuinen in de stad zijn zéker de moeite waard. Tropische planten, mooie kassen, instagramwaardige doorkijkjes.. je kent het wel ;)
botanik.snm.ku.dk

Kaf

Dit vegan café heeft de lekkerste vegan (en glutenvrije) taart die ik ooit op heb. Serieus. Ik geloofde eerst zelfs niet dat het vegan was. Je kunt hier ook prima ontbijten, brunchen of een kopje koffie drinken.
Birkegade 21
facebook/KafRes Res

Één van de tofste winkels in Kopenhagen is Res Res. De sustainable concept store verkoopt kleding en accessoires van verschillende duurzame merken en ziet er supermooi uit! De winkelinrichting is gemaakt van verzamelde hergebruikte spullen (zoals een oud hek en geupcyclede metalen wandrekken). 
Guldbergsgade 29 C
res-res.com

ZenZ

We hebben ons haar niet laten knippen, maar namen toch een kijkje bij deze groene kapper. De eigenaresse ontwikkelde - en produceert - zelf de eerste biologische natuurlijke haarverzorgingslijn in Denemarken. In de kapsalons gebruiken ze uitsluitend deze producten die vrij van allergenen zijn. Helaas zitten de shampoos wel in plastic, maar de verpakkingen is iets waar ze nog volop mee bezig zijn. 
Guldbergsgade 29
zenz.dk
En verder..

  • Voor vintage winkels moet je in Nørrebro zijn! Hier vind je diverse tweedehands winkels, variërend van het Rode Kruis tot de hippere Episode-achtige winkels.
  • De zero waste store Løs Market mag je natuurlijk niet overslaan tijdens je Kopenhagentripje! We schreven er een aparte blogpost over.
  • In dezelfde straat als Løs Market vind je The Organic Club, een mooie winkel waar je kleding kunt lenen en kopen.
  • Aan de Guldbergsgade (waar Res Res en ZenZ zitten) vind je ook het duurzame café en microbrouwerij Brus en duurzame restaurant Bæst.Liefs,

Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) 

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook