What's in our bag? Zero waste boodschappen: fresh & green

06:01

Alweer een jaar geleden (omg, wat gaat de tijd snel!) liet ik in deze blog zien wat er allemaal in mijn boodschappennetje zat. Vandaag doe ik het gewoon even over, en vertel ik wat er allemaal in mijn mandje te vinden is. We zitten aan het einde van het najaarsseizoen qua boodschappen (tomaten zijn nog maar héél even verkrijgbaar en ik ga ze nu al missen!), dus besloot ik alles wat ik lekker vind mee te nemen.  

In het mandje: 

Niet alles is te zien, maar dit had ik allemaal in mijn mandje. Alles is biologisch. 
 • Bospeen
 • Tomaten
 • Rode ui (dit koop ik letterlijk áltijd)
 • Maïskolven - vers
 • Komkommer
 • Kastanjechampignons
 • Zoete aardappel (bataat) 
 • Pofmaïs 
 • Kikkererwten (gedroogd, dus die moet ik nog weken en koken) 
 • Bananen 
 • Appels
 • Zoete puntpaprika 
 • Courgette
Kosten: €25,25

Extra: 

Dit haalde ik nog bij mijn favoriete biologische bakker De Smaak van Brood.
 • Brownies (3x, voor een meeting) 
 • Pretzels (deze zijn ZO GOED!)
 • Brood 2x 
Kosten: €19,00

En dit maken we ermee

De bospeentjes en één zoete aardappel deden we met wat leftover gewone aardappel in de oven (voor homemade fries!), met wat honing, tijm en komijn. Superlekker! (30 minuten op 200 graden). De maïskolven gaan ook in de oven, waarschijnlijk met homemade chilli en tortilla's. Zie hier het recept voor onze vegan mexicaanse schotel. Ik heb nog een pompoen in huis, dus van de pompoen, zoete aardappel en rode linzen (op voorraad in bulk) maak ik lekkere soep (met massalakruiden). De kastanjechampignons, courgette en tomaten zijn perfect voor een homemade pasta, maar het kan ook zijn dat de courgette voor die tijd al in de smoothie is beland. Hetzelfde geldt voor de bananen, appels en komkommer. 

De kikkererwten kook ik in grote hoeveelheden en vries ik in. Ik maak er misschien hummus van, of gebruik het voor een curry. De pofmaïs is perfect met een beetje poedersuiker, zout en chillipoeder voor een Netflixavondje op de bank. Ook dit hebben we eigenlijk altijd op voorraad (en was nu dus op). Thuis giet ik de kikkererwten en pofmaïs van mijn katoenen zakjes over in een glazen pot. 

Brood is ons simpele go to ingrediënt voor lunch. De pretzels en brownies waren voor een meeting en werden dus meteen dankbaar opgegeten. Snap ik, want ze zijn superlekker! Zoals je ziet eten we totaal niet ingewikkeld en kijken we naar de beschikbare ingrediënten. Het kan zijn dat het menu nog helemaal anders wordt; dat weten we eigenlijk nooit. Maar, geef toe, van deze kleurige groenten krijg je toch spontaan trek? 

Liefs,

Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook