Vegan mexicaanse schotel met homemade tortilawraps

06:41


Misschien hadden jullie het door de vele referenties naar nacho's op ons blog al een beetje door: we lóve Mexican food! Het liefst maak ik iedere week wel een Mexicaanse maaltijd. Van nacho's uit de oven (maak eerst tortillawraps zoals hieronder omschreven en doe ze vervolgens met kruiden in de oven) tot bonenschotel: voor een Mexicaanse maaltijd ben ik altijd in. Dit recept is iets ingewikkelder dan je van ons gewend bent, want je hebt er wat voorbereiding voor nodig. Toch garanderen we dat het het uiteindelijk écht waard is.


Dit heb je nodig
  • Kidneybonen (let op: van tevoren wellen en koken)
  • Mais (liefst vers, anders uit glazen pot)
  • Rijst 
  • Tomaten
  • Paprika  
  • Rode ui
  • Courgette
  • Seitan (eventueel) 
  • Avocado (eventueel) 
  • Chiliketchup (eventueel)
  • Rode peper 
  • Mexicaanse kruiden (komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder)
  • Peper & Zout 



En zo maak je het:
Wel de kidneybonen in de ochtend, een dag voordat je het gerecht gaat maken. Wil je op dinsdag Mexicaans eten? Zorg dan dat je op maandagochtend de bonen in een grote kom water legt. Kook de bonen 's avonds tijdens het bereiden van je andere maaltijd (ik maakte risotto en had ondertussen de kidneybonen op het vuur staan) gaar. Je kunt dit ook op de dag zelf doen, maar dan moet je al vroeg beginnen met koken.
Kook de rijst volgens de algemene bereidingswijze. Dit kan eventueel ook al een dag van tevoren.
De schotel:
Fruit twee rode uitjes in een pan met wat olie en de Mexicaanse kruiden. Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak aan. Snij de tomaten in grote stukken en voeg die toe aan het mengsel met een scheutje water. Je kunt eventueel wat bloem of maïzena in koud water tot een papje vermengen en bij het eten gooien om het te verdikken, maar je kunt ook chilisaus of ketchup gebruiken. Voeg als laatste de mais (deze halen we in een grote glazen pot als ze niet vers in het seizoen zijn) en kidneybonen toe. 

De tortillawraps: 
Eerder schreven we al een uitgebreide blogpost. We maken de tortilla's met plantaardige boter, maar je kunt ook olie gebruiken. 

Mix twee kopjes bloem, een theelepel zout en een theelepel bakpoeder (als je dit niet in huis hebt kun je ook baking soda en een scheutje appelciderazijn of citroensap gebruiken) in een grote kom of schaal. Voeg vervolgens lauwwarm water toe tot je een soepel en ietwat plakkerig deeg hebt. Laat tien minuten rusten. Verdeel het deeg in acht kleine bolletjes en rol met een marmeren (dan blijft het deeg niet plakken) deegroller uit tot een platte tortilla. Bak in een platte hete pan totdat de tortilla goudbruin is. Dit duurt ongeveer een minuutje per kant.


Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook