We gaan een boek schrijven!

06:43


O...m....g.... Dat is wat we dachten toen we een supermooi pand bij het Museumplein in Amsterdam binnenstapten. We kregen een rondleiding door het pand dat uit haar voegen barstte van de boeken. Onder stolpjes, in kasten, op bureaus... een walhalla voor de leesjunk. Toen we op het balkon stonden konden we, door de straat met gele bomen een zonnetje achter het Rijksmuseum zien schijnen. Dit werd een superbijzondere dag. 

We brachten namelijk een bezoekje aan onze uitgever, AW Bruna, om ons boekcontract te tekenen. Say what? Ja, echt. De uitgeverij van De edele kunst van not giving a f*ck, Het Happiness Project, Marie Kondo en Brené Brown gaat ons boek uitgeven! Welk boek? Euh... dat moeten we nog even schrijven. 

Een boek, een missie

Onze uitgever (het voelt zó onwerkelijk om dat te kunnen zeggen) werd een aantal weken geleden enthousiast van ons verhaal en zo kwam van het één het ander. Samen met onze redacteur Erwin gaan we de zero waste lifestyle in een boekvorm gieten. Een supervette stap in het verder verspreiden van onze zero waste boodschap. 

Een gedrukt boek welteverstaan. Dat lijkt misschien niet helemaal zero waste verantwoord, maar hier hebben we natuurlijk (heel) uitgebreid over nagedacht. Uiteindelijk zijn we toch tot de conclusie gekomen dat we een papieren boek willen uitgeven - en niet alleen een e-book (we hebben natuurlijk ook al het voor jullie gratis te downloaden e-book A new zero gemaakt!). Ten eerste hopen dat het (duurzame) effect van het boek uiteindelijk groter is dan de 'schade' die we ermee teweeg brengen. Met het boek willen we héél veel mensen inspireren om een duurzame(re) lifestyle uit te proberen.

Ten tweede is digitaal niet per definitie dé zero waste oplossing. Een e-book downloaden is namelijk óók niet helemaal zero waste (helemaal zero waste bestaat overigens ook überhaupt niet) en internetten is zelfs minder duurzaam dan vliegen! Natuurlijk wordt het boek wel zo verantwoord mogelijk gemaakt, zodat we de impact zo laag mogelijk kunnen houden. Als je daar verder nog ideeën of tips over hebt, laat het ons dan vooral weten!En nu?

Nu gaan wij ons sociale leven even op een laag pitje zetten, haha. We zijn al druk aan het schrijven en gaan, na héél veel feedback en revisies, er een ontzettend tof lifestyleboek van maken. Wanneer er meer bekend is over de uitgeefdatum en het reserveren van een titel brengen we jullie natuurlijk als eerste op de hoogte! Maar ga nu nog maar even van najaar 2018 uit. Dat lijkt ver weg, maar is sneller dan je denkt (geloof ons!). 


Heb je nog leuke tips, dingen die volgens jou écht niet mogen ontbreken of vragen die je eigenlijk gewoon héél erg graag beantwoord ziet? Laat het ons dan vooral weten! 


Liefs,

Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz


You Might Also Like

7 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook