Supersimpele red velvet smoothie voor de herfst

09:37


Wij kunnen het nog maar nauwelijks geloven, maar volgend weekend gaat de wintertijd alweer in. Say what?! Doei warme avonden, fijne picknicks en... zomerfruit. Omdat we vooral lokaal en biologisch kopen zijn we voor onze smoothies afhankelijk van wat er in het seizoen is. In principe is dat niet erg, want daardoor ontdekken we continu nieuwe groenten en combinaties. 

Onze go to guide voor groenten-in-je-smoothie-combinaties is het boek The Green Kitchen Smoothies, waar ook deze pompoentaartsmoothie in staat. Dankzij David en Louise van The Green Kitchen weet ik nu dus ook dat je makkelijk bieten, courgette en komkommer in je smoothie kunt gooien. Chill toch?  Vandaag delen we ons 'red velvet' smoothiegerecht met je. We combineren met ingrediënten, maar de combinatie bieten en chocolade blijft (uit een ander boek van The Green Kitchen haalden we al het supersuccesvolle bietenchocoladetaartrecept - en sindsdien zijn we fan). 

Dit heb je nodig (voor 2 mason jars): 
  • 2 à 3 bieten. Rauw en ongekookt kan prima. Wij gebruiken ongeveer 2 à 3 kleine bietjes
  • 1 peer.
  • 1/2 - 1 Komkommer. Een halve komkommer - of als je minder water toe wilt voegen kan een hele komkommer ook.
  • 12 scheppen havermout. Twaalf scheppen (kleine eetlepels, dus geen theelepels maar de lepels die je voor een toetje gebruikt ;)) voor 2 smoothies is al jaren onze vaste verhouding
  • 1 tl kurkuma. Kurkuma is een echte energy booster en eigenlijk goed voor alles. Toch gebruiken we maar een klein beetje, omdat de smaak vrij dominant is. Je kunt het ook weglaten.
  • 3 tl cacaopoeder. Oké, we gaan niet liegen. Onze theelepels hebben altijd een kop, want chocola in je smoothie is gewoon lekker! ;) 
  • 1 glas water. Indien nodig. 
  • Eventueel wat honing, agavesiroop of maple syrup (hierdoor valt de smaak van de bieten wel minder op)En zo maak je het: 
Schil de bieten en doe ze in de blender. Haal het klokhuis uit de peer en gooi ook deze in de blender. Je kunt bij allebei ook de schil en/of klokhuis erin laten, maar dat hebben wij zelf nog niet geprobeerd. Misschien als we een keer haast hebben... ;) 

Doe vervolgens de bieten en peer met de komkommer en havermout in de blender en mix even kort. Voeg vervolgens de cacao en naar keuze water toe. Blend totdat je een gladde smoothie hebt, die je met een (RVS)rietje kunt opdrinken. Neem mee in een mason jar als je weggaat. Deze mason jar is van Bag-again en kun je met de kortingscode 'emmajohn2017' bestellen. Dan krijg je er een gratis groenten- en fruitzakje bij. 

Enjoy!Liefs,

Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz


You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook