Green Kitchen Smoothies: Pompoentaartsmoothie

08:11

Sinds we twee jaar geleden het kookboek van The Green Kitchen kochten, zijn we verslaafd aan hun lekkere vegetarische recepten en ook een beetje jaloers op het leven van David en Luisa in Zweden waar ze over bloggen en instagrammen. Hun Portobello Burger is één van onze lievelingsrecepten.

Vorige week kregen we het derde boek in de serie, 'The Green Kitchen Smoothies', opgestuurd en ik (N) kon niet wachten om een recept uit te proberen! Ik koos voor de pumpkin pie smoothie: lekker herfstig, vrolijk geel, vegan en het klonk wel heel erg lekker. Als je hem from scratch maakt zoals ik deed, kost het even wat tijd, maar dan heb je ook meteen een bakje verse pompoenpuree voor vanavond door de soep, curry of bij een veggie burger.

De rest van het kookboek staat net zoals de vorige twee vol met supermooie foto's van lekker eten. Smoothies, sapjes, ontbijt, ijsjes.. alles vegetarisch en met natuurlijke ingrediënten. Ik heb al een aantal zomerse smoothies uitgezocht die ik na de winter meteen ga maken.


Dit heb je nodig:
- een middelgrote flespompoen
- 3 zachte dadels zonder pit
- 1/4 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel gemberpoeder
- snufje geraspte nootmuskaat
- snufje gemalen kruidnagel
- 250ml notenmelk (of voor de luie versie: 200ml water en 50ml havermout)
- snufje zeezout



Zo maak je het:
Maak eerst verse pompoenpuree. Dit doe je door de pompoen in stukken te snijden en de zaadlijsten en pitten eruit te scheppen (bewaar de pitten voor een lekkere snack!). Leg de stukken met de gesneden kant naar beneden op een bakplaat. Bak in een op 200 graden voorverwarmde oven in 20-45 minuten gaar. De pompoen is klaar als het vruchtvlees zacht is en de schil goudkleurig is en een beetje borrelt.

Schep het vruchtvlees uit de schil in een keukenmachine of blender en pureer tot een glad mengsel. Deze puree is superlekker als side dish of door een gerecht en is prima een aantal dagen in de koelkast te bewaren. Invriezen kan ook, dan blijft het een paar maanden goed.

Maak je smoothie door 4 flinke eetlepels pompoenpuree in de blender te scheppen samen met alle overige ingrediënten. Mix tot het glad is en voeg naar smaak eventueel wat extra dadels toe.

Schep een lepel puree op de bodem van twee glazen en schenk de pompoensmoothie erop. De smoothie is koud het lekkerst.

Smoothies zijn echt niet alleen voor de zomer! Krijg jij ook meteen zin in de herfst?

The Green Kitchen Smoothies, Uitgeverij Becht, David Freniek & Luise Vindahl kost 16,95 en is bij verschillende boekwinkels te koop!


Liefs,

Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook