Budgetnovember: eindconclusie

08:00

Jaa! Een week na budgetnovember is het natuurlijk nog even tijd voor een evaluatieronde. Naast dat ik heb gemerkt dat werken met een budget of een logboek voor mij niet echt haalbaar is (ik was wat bonnetjes kwijt, vergat ze überhaupt vaak te vragen en stelde het invullen van mijn budgetoverzicht telkens uit - gelukkig pinnen we alles, dus hebben we toch een goed overzicht) weet ik nu óók dat zero waste, biologisch en lokaal eten helemaal niet veel duurder is. 

Zeker niet als je bedenkt dat ik nooit op de prijzen heb gelet, maar gewoon heb gekocht waar ik zin in had. Als je ziet dat een duurzaamheidsblogger zoals bijv. Ikbenirisniet rond de vijftig euro uitgeeft door veel bij de Lidl te kopen en wij alles biologisch en lokaal halen (en maar twintig euro meer kwijt zijn) ben ik niet ontevreden. Natuurlijk is twintig euro veel geld, maar ik ben er vrij zeker van dat we (als we dat zouden willen) ook maar de helft van dit geld hadden kunnen uitgeven. Door simpelweg te kijken naar welke producten er in de aanbieding of goedkoop zijn kun je heel snel geld besparen. Ik verbaas me bijvoorbeeld altijd over de prijs van wortels; zó goedkoop!

Maar wat waren we nu dan precíés kwijt? Nicky heeft even getoverd met Excelletjes, formules en codes en daaruit kwam de volgende magische uitkomst: 
Boodschappen deze maand: €286,86
To go deze maand: €37,77 
Uit eten deze maand: €102,54 

Dit is inclusief sushi, lunch buiten de deur, uit eten, een weekendje Antwerpen en wat to go snacks op het station. Qua boodschappen was het ook een 'dure' maand omdat de rijst, pasta, noten en veel kruiden op waren. Die heb ik nu weer ingekocht en daar kunnen we dus weer even mee vooruit. Toch valt vooral in de boodschappen nog veel voordeel te halen, zeker als ik bedenk wát ik heb gekocht. Door zelf bijvoorbeeld seitan, kruidnoten of saus te maken kun je geld besparen. Misschien dat ik dat ook nog wel een keer ga doen en er dan een on-a-budget maand van maak. 

Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

6 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook