De mooiste eerlijke sieraden voor Valentijn

13:35


Valentijn is hét moment waarop je verrast kan worden met een sieraad. In mijn (J) geval is die kans trouwens iets kleiner, want Joer is jarig op Valentijnsdag. En 11 februari, een paar dagen eerder, is onze anniversary (en tevens verloving!). Maar ook als je, om welke reden dan ook, niet aan Valentijn doet willen we je graag onze nieuwe favorieten van het duurzame sieradenmerk AKIND laten zien. 

De duurzame sieraden van AKIND

Je kent AKIND uit onze eerdere blogs. Of omdat je ons een keer in het echt gezien hebt, want de kans is groot dat we een item van dit sieradenmerk dragen als je ons tegenkomt. Ook staat dit merk in ons overzicht met duurzame sieradenmerken

De sieraden worden hand gemaakt in Spanje - lekker lokaal dus. Vergelijk ze zeker niet met sieraden van een standaard kledingmerk of warenhuis, omdat er bij de gouden sieraden van AKIND geen gebruik wordt gemaakt van een coating (een laagje goudverf) maar van solid gold. Dit is 14K goud, zodat het nog enigszins betaalbaar blijft. En sowieso zijn wij voorstander van investeren in items die jarenlang meegaan. Bekijk hier alle duurzame sieraden van AKIND. 

Diamanten zonder mijnen

Ook heeft AKIND sieraden met diamanten. Gelukkig zijn die niet - zoals bij veel fast fashion sieradenmerken het geval is - gemijnd onder erbarmelijke omstandigheden. De diamantenwereld is super corrupt - dat wil je toch niet om je vinger dragen? Wij niet in ieder geval. AKIND heeft een methode waarmee ze lab grown diamonds kunnen maken. Oftewel: diamanten die 'in het lab groeien'. Ze zijn eigenlijk niet van diamanten uit een mijn te onderscheiden. 


Nicky draagt graag de oorbellen van AKIND, omdat het zo ongeveer de enige oorbellen zijn die ze in kan houden tijdens het slapen. Douchen, slapen, sporten... het is geen probleem. En ook geen kans op verkleuring: fijn! Om een beetje variatie te hebben in deze fijne basic pieces koos Nicky een hangertje voor aan de oorbel. Meteen een heel ander gezicht! 

Duurzame verlovingsring van goud

Mijn (J) verlovingsring kocht Joeri bij AKIND. Je ziet hem rechts op de foto hierboven. Het is de ring met 12 diamantjes. Nadat we onze trouwdatum geprikt hadden, koos ik er voor mezelf de wave ring bij. Samen maken de ringen een klein kroontje -- en laat dat nou net mijn achternaam zijn. 

Ook zie je op de foto de Twist Ketting; een item dat al lang op Nicky's wishlist stond. Hij is subtiel, maar nét even anders dan anders. We love it! 


 Nadat onze bruiloft helemaal in het teken stond van croissants (ik hou van Parijs, we houden allebei van croissants, onze trouwlocatie was een oude graanschuur en - niet geheel onbelangrijk - onze poezen liggen altijd opgerold als een croissantje te slapen) kon de croissant ring van AKIND natuurlijk niet meer in mijn collectie ontbreken. Hij is iets groter dan de andere sieraden die ik draag, maar ik was er meteen verliefd op. Liefs, 
Nicky & Jessie 

Wij hebben deze sieraden cadeau gekregen. 


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook