Onze favoriete kleinschalige eco campings in Nederland

11:09

 


Het wordt weer mooier weer en dat betekent: erop uit! Wij zijn dol op kamperen. Of dat nu met een kampeerbusje of met een tent is; we kiezen het liefst campings waar de natuur centraal staat, die niet te groot zijn en waar je leuke dingen kunt doen in de omgeving. In dit artikel delen we graag wat tips met je!

Op vakantie met de tent of camper

Vroeger hadden wij een campertje (of eigenlijk een omgebouwd busje) om door Europa te trekken. Die werd alleen een beetje te oud (en vervuilend) en stond de laatste tijd vaker stil dan dat we onderweg waren. Daarom hebben we de camper ingeruild voor een tweedehands tent, óf we huren een campertje.

Een camper van een ander huren via Goboony

Dat kan supermakkelijk met Goboony; een soort Airbnb voor campers. Hier kunnen mensen hun camper aanbieden voor verhuur, zodat de campers minder lang ongebruikt stil staan en je hele leuke busjes kunt huren voor een goede prijs.

Maar waar ga je dan met je tent of camper naartoe? Onderstaande campings in Nederland vinden wij een leuke aanrader. Vergeet ook niet om Het Groene Boekje aan te schaffen; op sommige kampeerterreinen kun je alleen op vertoon van het boekje terecht.


Huur de schattigste campers van andere mensen

Natuurkampeerterrein Groesbeek, op fietsafstand van Nijmegen

Kamperen bij de boswachter is altijd een goed idee. Je hebt 22 locaties in Nederland, midden in natuurgebieden. Algemene voorzieningen zijn er niet of nauwelijks, maar je hebt wel écht het idee dat je lekker in de natuur bent. Een van onze favoriete natuurkampeerterreinen van staatsbosbeheer is Natuurkampeerterrein Groesbeek. Het grote voordeel aan dit natuurkampeerterrein? Je laat je camper staan en fietst zó door het bos naar Nijmegen!

Kamperen op landgoed Quadenoord

Kampeerterrein Quadenoord is één van de oudste natuurcampings van Nederland. Je vindt het vlakbij Renkum, dus niet te ver uit de randstad. Going strong sinds 1926! Je kunt zelf je plekje uitzoeken. Warm water en een douche kosten 50 cent en er is geen elektriciteit. Voor grote campers (groter dan 5 meter) zijn speciale plekken beschikbaar, maar onze aanrader is om écht een klein campertje te selecteren (of een 100% elektrisch campertje, via Goboony!)


Camping Harskamperdennen, slapen in een oud dennenbos

Nog zo’n leuke plek is camping Harskamperdennen. De camping is autovrij, maar campers zijn toegestaan. De camping is hondvriendelijk en voor kinderen zijn er zandbakken, trampolines en speeltuinen. ’s Avonds kom je samen bij de overdekte kampvuurplaats om andere kampeerders te ontmoeten. En dat allemaal op een uurtje rijden van Amsterdam en Rotterdam. Wij combineerden ons verblijf met een bezoekje aan Radio Kootwijk – een bijzonder gebied om te wandelen.


Kleinschalig kamperen op camping de Kriemelberg

Nog zo’n oase van rust is het natuurkampeerterrein Kriemelberg (I love de naam). Deze ple kis alleen voor tenten, vouwwagens en kleine campertjes tot 5 meter. Er zijn maar 8 plekken dus grote kans dat je hier nieuwe mensen leert kennen. Rondom de camping valt van alles te beleven, want dit kampeerterrein is onderdeel van Kriemelberg BushCamp. Huur een mountainbike, kickbike of skelter en je wilt nooit meer naar huis!

Slapen in het bos op Landgoed Mariahoeve

Deze camping vonden we een stukje drukker dan de andere campings die we bezocht hebben, maar door alle beschutte plekjes in het bos is het hier alsnog cosy. Landgoed Mariahoeve in Drenthe heeft een zwemmeer, ligt vlak bij nationaal park Drentsche Aa en barst van de plekjes om een kampvuurtje te maken of BBQ te organiseren. Je kunt voor 11 euro een ‘Vroege Vegan’ ontbijt bijboeken, met o.a. kokosyoghurt, granola, bananenbrood en verse jus.


Heb jij nog leuke tips? Deel ze vooral met ons!

Liefs,

Nicky & Jessie

 You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook