Duurzame vakantiehuisjes: dit zijn onze aanraders

09:00Wil je een week(end)je weg en lekker overnachten in een duurzaam boshuisje? Of lekker de natuur in vanaf je huisje op een duurzaam vakantiepark? Snappen we! Wij zijn zelf echt dol op staycations: vakantie in een duurzame accommodatie in Nederland of België. In dit blogje delen we een paar van onze favorieten. 

Duurzaam vakantievieren bij Roompot Hechtel EkselOnlangs gingen we op uitnodiging van Roompot samen met onze moeder naar het duurzame vakantiepark Roompot Hechtel Eksel. Dit park ligt midden in het bos en vlak bij hele fijne natuurgebieden. Je kunt in de omgeving (natuurgebied Bosland) heerlijk wandelen of fietsen. Maar ook in het huisje zelf is het lekker vertoeven. We bakten koekjes in de oven, knutselden aan de gezellige tafel en kregen echt een cabin gevoel door de inrichting met veel hout. Het huisje is bovendien lekker duurzaam: voorzien van een warmtepomp, met fijne afvalscheidingsmogelijkheden, veel oplaadpunten voor de elektrische auto en mooie groene sedumdaken. Het park is nog deels in aanbouw; rond april 2023 zijn alle voorzieningen (zoals een restaurant en minisupermarkt) compleet.

Geschikt van 2 tot 6 personen 

Boomhuttenpark Treelodge in Retie, België 


Toen Joeri deze A-frame boomhut op Instagram zag was hij verkocht. En hij was niet de enige: de boomhutten van Treelodge zijn super populair, dus vroeg boeken is aan te raden. Wij boekten ons verblijf bijna een jaar van tevoren en genoten van het prachtige voorjaar. Buiten is een hele fijne buitenkeuken mét pizzaoven en vuurkorf, waar we de hele avond pizza's maakten en marshmallows roosterden. Je komt hier echt helemaal tot rust. Eventueel kun je ook een hottub bijboeken (hebben wij niet gedaan). Leuk detail: we troffen ons boek Doe Het Zero aan in de Treelodge!

Geschikt van 2 tot 6 personen. Er zijn verschillende boomhutten. Wij boekten de Bonte Specht (op de foto's). 

Ontspannen in de Heerman Lodges via Natuurhuisje Een hele fijne plek om de leukste huisjes te vinden is Natuurhuisje. Wij verbleven met Jantine op uitnodiging van Natuurhuisje samen met vriendin Jantine in de Heerman Lodges in Twente. Deze verbouwde boerderij heeft prachtig uitzicht op de weilanden, een bad (ja, dat is voor ons écht luxe vakantievieren!) en een (mini)sauna. Je slaapt in een hemelbed óf in de bedstee. Heerlijk voor een weekendje weg met vriendinnen of ontspannen met de kids.

Geschikt van 2 tot 4 personen. Er zijn verschillende lodges. Wij hadden de lodge bij de oprit, wat qua privacy niet de beste keuze is. 

 Wellness in het bos bij la Dolce VitaIs wellness ook jouw ding? Dan is het huisje La Dolce Vita in de Belgische bossen een grappige keuze. We vonden het huisje zelf niet zo heel spectaculair, maar de mega jacuzzi, fijne ligging tussen onze favoriete Vlaamse steden, pelletkachel en de sauna aan de achterkant van de grote tuin maakten veel goed. En vergeet vooral de buren niet te aaien!

Geschikt van 2 tot 4 personen. 

Cuber cabin op de Veluwe Deze cabin konden we destijds met een fijne openingskorting boeken, dus ook dit park was nog niet helemaal af toen we er waren ;). De Cuber cabin ligt mooi op de Veluwe en vlak bij leuke stadjes en natuurgebieden. We wandelden bij Radio Kootwijk, werden wakker met het mooiste uitzicht (foto rechts) en douchten onder een strakblauwe hemel. Je krijgt hier echt een luxe tinyhouse gevoel. Het enige nadeel? Doordat de hele woonkamer voorzien is van prachtige glazen wanden zit je 's avonds als het binnen licht en buiten donker is naar jezelf te staren. Wellicht is daar inmiddels al een oplossing voor gevonden. En anders ga je gewoon vroeg naar bed! 

Geschikt voor 2 personen. 


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook