Zero waste luisterboeken: onze aanraders

11:30Sinds een tijdje ben ik verslaafd aan luisterboeken. Ik vind het heerlijk om een luisterboek op te zetten terwijl ik aan het wandelen, schoonmaken of forensen ben. Daarom leek het ons leuk om onze favoriete duurzame (zero waste) luisterboeken met jullie te delen. 

Waar vind ik luisterboeken?

Zelf luisteren wij graag via Storytel naar luisterboeken. Maar er zijn meer aanbieders! Op Alle Luisterboeken vind je de beste luisterboeken apps van 2022. Bij de meeste aanbieders kun je eerst een tijdje gratis proefluisteren. Ideaal, want zo kun je ontdekken of het iets voor je is of niet. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk tijdens lange wandelingen, maar misschien zit jij liever met een e-reader op de bank. 

Zero waste luisterboeken 

Natuurlijk luister ik niet alleen maar boeken die over zero waste gaan. Ik vind het juist zo fijn dat ik een simpel romantische chicklit kan afwisselen met een inhoudelijk boek. Zo probeer ik er een beetje variatie in te houden. In mijn ervaring zijn de meeste luisterboeken zo'n 7 à 8 uur. Ik bedenk dus, voordat ik een nieuw boek start, wat ik die week ga doen en wanneer ik vooral zal gaan luisteren. Daar pas ik het onderwerp van het boek op aan. Soms wil je namelijk gewoon wat ontspanning en de andere keer heb je zin in meer inhoud. De site Goodreads is een handige bron van inspiratie. Wanneer je aangeeft welke boeken je hebt geluisterd (en wat je er van vond), krijg je persoonlijke aanbevelingen. Je kunt hier ook mensen volgen die je inspirerend vindt. De meeste luisterboek apps doen dit soort aanbevelingen overigens zelf ook al, op basis van boeken die je hebt geluisterd via de app. 

Het Zero Waste Project - Nicky & Jessie Kroon

Via Storytel, één van de apps die je bij Alle Luisterboeken kunt uitproberen, kun je ons eigen boek in audioboekvorm luisteren! Dat is natuurlijk hét ultieme zero waste boek om eens op te zetten. Nicky en ik hebben het boek zelf ingesproken, dus persoonlijker kan eigenlijk niet. Dat was overigens ontzettend leuk om te doen. We leerden ons eigen boek weer opnieuw kennen!

Essentialisme - Greg McKeown

Dit boek heb ik jaren geleden gelezen en onlangs opnieuw geluisterd. Ik vind het een mooi boek waarin minimalisme en een duurzame levensstijl naar voren komen. Het is een manier van denken, waarin je 'niet meer alles moet'. Heel fijn ook als je last hebt van climate anxiety omdat je het gevoel hebt alles in je eentje op te moeten lossen. 

Waarom ons klimaat niet naar de knoppen gaat - Maarten Boudry

Deze auteur heeft ook zijn eigen luisterboek ingesproken. Het is een filosofisch boek waarin oplossingen worden gevonden voor de klimaatcrisis. Omdat het boek zo optimistisch is, is het lekker om te luisteren nadat je een wat pessimistischer luisterboek over duurzaamheid hebt geluisterd. Het gaat om de balans ;) How to talk about climate change - Rebecca Huntley

Dit boek is ideaal om te luisteren voor mensen die niet weten hoe ze moeten reageren in sociale situaties. Hoe ongemakkelijk is het als andere mensen jouw gaan bevragen over duurzaamheid? En hoe ga je om met vrienden en familie? We can relate... Dit Engelse luisterboek legt uit waarom mensen die niet zoals jij denken over duurzaamheid tot die gedachten zijn gekomen. Je leert hoe je anderen effectief kunt overtuigen. 

Fixation: how to have stuff without breaking the planet - Sandra Goldmark

Dit vind ik ook een fijn boek om te luisteren. Sandra (verteld door Eva Wilhelm) is de oprichtster van een Repair Cafe en vertelt in haar boek haar eigen duurzame verhaal. Daarin wordt niet zwart-wit gekeken naar spullen zoals minimalisten het vaak doen. Want vaak hebben spullen een emotionele waarde. Hoe kunnen we tóch van (bepaalde) spullen blijven houden (en ze gebruiken) zonder dat het klimaat naar de knoppen gaat? 

Ben je geïnspireerd geraakt door deze duurzame luisterboeken? Check dan bij Alle luisterboeken waar jij een (proef)abonnement kan afsluiten. 

Liefs, 
Nicky & Jessie 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Alle Luisterboeken. 

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook