Afval besparen met de nieuwe collectie van Brabantia

09:00

 


Sinds een paar jaar zijn wij ambassadeur van Brabantia. En wat is het toch elke keer een feestje om de nieuwe collectie te mogen bekijken! Onlangs reisde ik af naar het nieuwe hoofdkantoor van Brabantia. Daar ontdekte ik nieuwe stapelbare recyclingbakken, to go producten voor je eten en een nieuwe kleur: soft beige. Wat is jouw favoriete product? 

Afval sorteren met Sort & Go

Wij gebruiken al een tijdje de Sort & Go afvalemmers voor het sorteren van ons afval. Superfijn, want door het handvat kun je de bak makkelijk meenemen naar de container. Ook zijn ze makkelijk schoon te maken. Dat vind ik vooral ideaal bij de lege flessenbak. Daar druppelt toch al snel het een en ander uit de flesjes. Nu is er een nieuwe uitbreiding voor de Sort & Go familie. En my oh my, ik ben meteen fan! Deze bakken hebben namelijk een handige klepdeksel die óók te bereiken is als de bakken op elkaar staan. Het formaat is ideaal voor de kleinere reststromen. Denk aan textiel, elektrische apparaten of - in ons geval - plastic. Bovendien passen ze perfect bij de andere Sort & Go emmers, dus kun je jouw 'afvalscheidingsstation' helemaal personaliseren. 

Make & Take bakjes voor je to go lunch of ontbijt

Ook nieuw in het assortiment zijn de Make & Take bakjes van Brabantia. De collectie is best wel uitgebreid. Er is een broodtrommel, een lunchbox die ideaal is voor salades (met een dubbele laag voor knapperige add-ons en een klein afsluitbaar bakje voor je dressing!), een waterfles (met een handig filter) en een beker voor soep of yoghurt. Ook de beker heeft weer een handige bovenkant voor je granola of croutons. Zo heb je geen zompige maaltijd tegen de tijd dat je van je eten gaat genieten. 


De bakjes zijn gemaakt van plastic, dus zouden niet onze eerste keuze zijn. Maar als je op zoek bent naar een lichtgewicht bakje kan het voor jou misschien wel een uitkomst zijn.  De indeling is in ieder geval super praktisch en de bakjes zijn BPA-vrij. En natuurlijk bespaar je enorm veel afval door je eigen lunch mee te nemen en to go bakjes links te laten liggen. Een leuke 'feature' in de saladebak (de zwarte op de foto) is dat de bovenkant ruimte heeft voor losse toppings op je salade en een dressing. Wanneer je het dressingbakje uit het plateau haalt, kun je de toppings zó in de salade schuiven. Deksel erop, even schudden, et voilá!  

Een item uit de Make & Take collectie dat we wél meteen wilden hebben was het besteksetje van Brabantia. In tegenstelling tot veel bamboe besteksetjes is dit setje gemaakt van supersterk roestvrijstaal. Dat is lekker makkelijk schoon te maken (want in tegenstelling tot bamboe kan dit gewoon in de vaatwasmachine) én lekker sterk. Het bestek is heel plat en het bakje zorgt ervoor dat je geen vies bestek in je tas hoeft te doen als je geen afwasmogelijkheid in de buurt hebt. We zien dit ook al helemaal voor ons tijdens een kampeer- of citytrip. Zo handig! 
 

Zachte kleuren in de nieuwe collectie

Ook nieuw is de kleur Soft Beige voor de badkamer. Supermooi bij de natuurlijke badkamers die je tegenwoordig veel ziet. Ik droom al van een badkamer met beige leemstuc en deze accessoires, maar ook bij onze grijze badkamer geeft het nét die warmte touch. De badkameraccessoires (waaronder de beste douchewisser die ik ooit heb gehad) zijn een leuke manier om je badkamer een kleine make-over te geven. Kies bijvoorbeeld een tandenborstelhouder, zeepbakje, personenweegschaal of wc-rolhouder. 
Ook de iconische Bo Touch Bin is in de nieuwe trendkleur verkrijgbaar. 


Is Brabantia Duurzaam?

De voornaamste reden dat wij graag met Brabantia samenwerken is de kwaliteit van de producten. Bij je product krijg je standaard tot wel 10 jaar garantie. Bij het evenement - op het duurzame hoofdkantoor - kregen we ook wat over de nieuwe ambities te horen. Daarin geeft Brabantia toe dat ze nog niet helemaal zo duurzaam zijn als ze zouden willen, maar wel stappen maken om dit te bereiken. Er lopen verschillende projecten, bijvoorbeeld om tot 100% circulair design te komen. Die kun je onder andere lezen in het Impact Report. We blijven dit natuurlijk volgen - en als jullie het leuk vinden kunnen we er eens een artikel aan wijden - maar zijn blij dat hier open en transparant op gereageerd wordt. Op onze (soms kritische) vragen krijgen we namelijk altijd antwoorden. 
Dit jaar zijn wij één van de exclusieve Brabantia ambassadeurs. Super tof! Dit houdt in dat wij een aantal producten van Brabantia mogen uitproberen, allerlei vragen kunnen stellen aan het team van Brabantia en jullie mogen informeren over de nieuwste ontwikkelingen. 

Liefs!

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg ons op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject 

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook