Duurzame acties Black Friday 2021

07:00

Vorig jaar plaatsten we tijdens Black Friday een overzichtje met acties van duurzame merken. Dat werd door jullie supergoed ontvangen. De keuze om mee te doen met dit (toch wel debiele) kortingsfestijn wordt door het merk zelf gemaakt (en de merken die we delen houden dezelfde impact/betalen hun medewerkers en makers dezelfde eerlijke prijs). Dus daarom delen we ook dit jaar weer een aantal acties van duurzame merken op Black Friday met je.

Het kan voor iemand nét de afweging zijn tussen een duurzaam of niet-duurzaam product, als er op het duurzame product korting gegeven wordt. Maar ook jij als consument kunt bepalen of je de korting van het merk gebruikt of (als je het kan missen) het merk op een ander moment support voor de volledige prijs. Gebruik je gezond verstand en koop geen onnodige dingen. Dat is uiteindelijk het belangrijkste!

Korting bij Woodwatch

Woodwatch ken je van de houten horloges voor heren en dames, maar heeft sinds kort ook sieraden van hout in het assortiment. Wij kochten hier een superfijne beeldschermbril.  Tijdens Black friday krijg je tot wel 40% korting op alle producten én een gratis armband bij je bestelling. Op Black Friday krijg je met de code ZeroWaste5 zelfs 5% extra korting! Geldig tussen 24 en 26 november. Ideaal om alvast een cadeautje voor de feestdagen te shoppen of jezelf te 'verrassen' met een cadeautje. 



Ingrediënten voor DIY's en gezichtsverzorging van Natural Heroes

Tijdens Green Friday kun je bij Natural Heroes 100% natuurlijke (cosmetica) producten zoals oliën, boters, klei en verschillende grondstoffen (bijvoorbeeld om DIY-recepten te maken) kopen met een fijne korting. Er zijn ook hele leuke DIY-pakketten. Wij slagen hier altijd voor ingrediënten en etherische oliën en hebben onlangs het DIY pakket voor hand sanitizer getest. Zo leuk om hier zelf mee aan de slag te gaan! Met de code ZEROWASTE10 krijg je bovendien 10% korting op het gehele assortiment. De code is te gebruiken bovenop de bestaande Green Friday kortingen, en is geldig vanaf 26 november tot en met 10 december


Duurzame elektronica bij House of Marley

Een van de meest verkochte items tijdens Black Friday is elektronica. Maar daar kun je ook een duurzame keuze in maken! Bijvoorbeeld door te kiezen voor refurbished of te investeren in de fijne duurzame oordopjes, headphones, platenspelers of speakers van House of Marley. Nu met fijne korting! Oh... en er komt ook een winactie en kortingscode van ons aan, dus je kunt ook nog even rustig nadenken.


Beddengoed van Yumeko met korting

Vorig jaar hebben wij zelf gebruik gemaakt van de Black Friday actie van Yumeko en geïnvesteerd in nieuwe duurzame hoofdkussens. Die van ons waren écht aan vervanging toe en het is niet echt iets wat je tweedehands koopt. Bij Yumeko ontvang je elk jaar stapelkorting op duurzame items. Bij elke 100 euro die je besteedt ontvang je 25 euro korting. Op een tweepersoons natuurlatexmatras loopt de korting op tot 550 euro! Dus bestel vooral samen met  vrienden of familie. De code geldt van 26 tot 29 november. 

Green Friday bij ARMEDANGELS 

Tijdens de ARMEDANGELS Green Week (van 23 tot 30 november) ontvang je 25% korting op een selectie producten. Daarnaast doneert ARMEDANGELS 10 euro per order aan de ARMEDANGELS Organic Farmers Association. Deze stichting helpt kleine boeren in India om van regulier naar biologisch katoen over te schakelen. Wist je dat op dit moment maar 1% van het katoen dat in de textielindustrie gebruikt wordt biologisch is? Het duurt voor een boer 3 jaar om over te stappen van regulier naar biologisch. Dit betekent dat er vaak niet genoeg geld is om die lange adem te hebben en de overstap te maken. Met jouw ARMEDANGELS bestellinghelp je de kledingindustrie te veranderen voor jezelf én de boeren. We like. 

Korting bij Organic Basics

Een van onze favoriete merken als het om duurzame basics gaat is OrganicBasics. Tijdens Black Friday geven zij tot 40% korting op hun items. Ideaal als je mannenondergoed of basics voor vrouwen zoekt. Er wordt per order 10 euro gedoneerd aan het WWF. 

Sustainable sieraden van For Adélie

Dit duurzame sieradenmerk hebben we net ontdekt. De supermooie (en betaalbare!) sieraden van For Adélie worden handgemaakt in Barcelona. De materialen komen van een gecertificeerde duurzame bron, die minimaal een living wage betaalt. Het meeste goud en zilver is gerecycled. 

Pictures: For Adélie

Extra betalen bij Shop like you Give a Damn

Geen korting, maar 10% extra betalen voor je bestelling. Met Bye Buy Friday wil online vegan shop Shop Like you Give a Damn een statement maken. Deze 10% gaat natuurlijk niet naar het bedrijf, maar naar Fashion Revolution. Een goed doel dat de mode-industrie duurzamer wil maken. 

Schoenen met korting

Wij zijn fan van de schoenen van Woden en Veja. En die verkopen ze bij Van Den Assem. Zij hebben op Black friday vaak mooie kortingen, dus mocht je nog op zoek zijn naar een paar duurzame schoenen... check dan deze collectie eens

Blue Friday bij Kazidomi

Geen black, geen green maar blue friday staat bij Kazidomi centraal. Tijdens Blue Friday doneert Kazidomi 10% van de verkoop aan Project Rescue Ocean. Deze organisatie creëert bewustzijn bij voornamelijk jonge mensen over de staat van onze kusten. In 2021 organiseerden ze 90 clean-ups in Frankrijk en leerden ze 6.000 kinderen over de impact van klimaatverandering. Met code ZEROWASTEPROJECT10 ontvang je 10 euro korting en gratis verzending op aankopen boven de 49 euro. Met code ZEROWASTEPROJECT20LID ontvang je 20 euro korting op een Kazidomi-lidmaatschap. Lees er hier meer over

KOMRADS geeft duurzame tips 

Op Black Friday zullen bezoekers van de sustainable sneakershop KOMRADS terechtkomen op een website vol tips en informatie om bewust te worden van de impact van zulke aankopen op het klimaat. Door onder andere documentaires, boeken, podcasts en blogs te delen over duurzaamheid en het klimaat willen we duidelijk maken wat er concreet gedaan kan worden om onze planeet te redden. En ons blog staat er ook bij. Hoe leuk! 

Een statement van Radboud University

We deelden deze video al op onze Instagrampagina en denken dat het voor iedereen de moeite waard is om hem even te bekijken (let wel op, beelden kunnen als choquerend worden ervaren). Want welke invloed hebben wij (en jij) nu eigenlijk op de wereld? Ga je mee in de koopgekte van (te) goedkope spullen, oneerlijk geproduceerde kleding of trendy gadgets? Of zet jij jouw invloed liever anders in? Check https://www.jebentnodig.nl/en/


En een statement van Social Enterprise


Fair Friday is een initiatief van Social Enterprise NL en haar community van sociaal ondernemers. Zij lanceerden dit jaar Fair Friday, met 50 changemakers die een statement maken tegen het kortingfestijn. 

Green Clean Up November bij Last Object

De hele maand november staat bij Last object in het teken van de Green Clean Up. Voor elk product dat in november wordt verkocht, haalt Last Object 1 kilo plastic uit de oceaan. En met je aankoop voorkom je natuurlijk ook oceaanafval, want de items van Last Object zijn herbruikbare alternatieven voor wegwerpproducten. Van zakdoekjes tot wattenstaafjes. Gebruik code HetZeroWaste voor korting. 

Ruilen doet goed

Kringloopwinkel Het Goed heeft ook een leuke actie. Wanneer je op Green Friday 1 kledingstuk doneert, kun je 1 kledingstuk gratis shoppen. Dit is mooi, want 1 kilo hergebruik = 1 kilo CO2 besparing. Je kunt terecht bij een winkel in jouw buurt



Liefs!

We zijn niet betaald om deze blog te schrijven, dat doen we omdat we erg enthousiast zijn over alle merken die we in deze post noemen. Sommige links zijn affiliate, dat betekent dat wij een heel klein percentage van jouw aankoop krijgen - dat kost jou natuurlijk helemaal niks!

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!)!
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg ons op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook