Zelf plantaardige melk maken met de Almond Cow (+kortingscode!)

17:32


Melk zonder koe, we love it! In ons boek Doe Het Zero vind je niet voor niets een recept voor je eigen plantaardige melk! Als je net zoals wij heel veel plantaardige melk maakt, kan het handig zijn om te investeren in een plant based milk maker, van bijvoorbeeld Almond Cow. Dan maak je supersnel zonder geknoei allerlei soorten plantaardige melk. En de pulp? Die gooi je natuurlijk niet weg!

Hoe werkt een plant-based milk maker

Eigenlijk kun je een plantaardige melkmaker een beetje vergelijken met een blender in een zeef. Nadat je jouw favoriete noten of granen in de zeef hebt gestopt, plaats je de unit met roterende messen in de zeef en klik je hem vast. In het bassin voeg je koud of heet (fijn als je bijvoorbeeld warme choco, chai of macha wil maken!) water toe. Klik de bovenkant (met de zeef) in het bassin, druk op de knop en... voilà! In minder dan een minuut heb je plantaardige melk. 

Almond Cow plantaardige melk

Je eigen plantbased milk met een druk op de knop

De Almond Cow milk maker

In onze zoektocht naar een melkmaker kwamen we via een crowdfundingcampagne bij Almond Cow uit. Eerlijk toegegeven: we vielen eerst vooral voor het extreem schattige logo. Maar nu we het apparaat een paar maanden in de keuken hebben staan, kunnen we nauwelijks nog zonder. Ook mijn vriend (J) maakt nu zelf 's ochtends plantaardige melk (zijn favoriet is amandelmelk, mijn favoriet is havermelk) als het nodig is. Iets wat hij nóóit deed toen we nog een melkzak van biokatoen gebruikten. Dat vond hij te onhandig en te lang duren. 

Almond Cow is een Amerikaans merk, dus niet heel lokaal. Maar eigenlijk worden al dit soort huishoudelijke apparaten vaak buiten Europa gemaakt. Wat wij vooral mooi vonden aan dit specifieke merk is, naast het mooie ontwerp, dat Almond Cow zit ook inzet tegen plasticvervuiling. Op hun site kun je een uitgebreid duurzaamheidsrapport lezen, waarin ze ook transparant zijn over het energiegebruik, de carbon footprint en het verschil tussen zelfgemaakte vs. verpakte plantaardige melk. Wist je dat één keer je waterkoker gebruiken gelijk staat aan 25 keer een Almond Cow gebruiken? Het apparaat is dus vrij energiezuinig. 


Hoe cute is dit logo?

Investeren in een melkmachine: slim of niet? 


Een plantaardige melkmaker is misschien niet voor iedereen geschikt. Als je af en toe je eigen melk maakt kun je beter gewoon een notenzak gebruiken. Het is namelijk best een investering, te vergelijken met een goede kwaliteit blender. Maar als je net als wij heel vaak plantaardige melk maakt heb je de investering er best snel uit! En... geen tetrapakken meer!

Via Instagram kregen we de vraag of het zelf maken van amandelmelk goedkoper is dan een pak bij d Appie kopen. Dat is alleen best een lastige vergelijking. In onze melk gaan 100% biologische amandelen, en verder niets. 

In de Albert Heijn Amandelmelk drink ongezoet vind je water, 2,5% amandelpasta (niet biologisch!), calcium, zeezout, stabilisator (johannesbroodpitmeel [E410], gellangom [E418]), emulgator (lecithine [E322]) en vitaminen (B2, B12, D, E). 

Je kunt het dus zelf zo duur en goedkoop maken als je wilt. Voor havermelk weten we wél zeker dat het zelf maken goedkoper is, zelfs als je gebruik maakt van biologische ingrediënten. En naast de melk houd je ook de pulp nodig, die je voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Scheelt weer granola kopen! Een paar opties: kokos, amandelen, havermout... In het schaaltje zie je het pulp van amandelmelk, te gebruiken om bijvoorbeeld koekjes van te maken

De mogelijkheden zijn eindeloos

Op de website van Almond Cow vind je overigens heel veel leuke recepten die je met de Almond Cow kunt maken. Van allerlei soorten melk (denk aan amandel, kokos, chocola en een mix van verschillende soorten noten en granen) tot vegan boter, ijs, pulpmeals, koekjes en zelfs hele taarten (ja echt). Er is ook een (gratis te downloaden) e-book beschikbaar met nóg meer recepten. En in de zomermaanden gebruik je de Almond Cow voor infusions zoals ijsthee en fruitlimonade. 

Koop je Almond Cow met korting

Omdat wij fan zijn van het apparaat hebben we ook voor jullie een kortingscode geregeld. Met de code JESSIE krijg je 25 dollar korting op de aankoop van een Almond Cow! Bestel het apparaat in de webshop van Almond Cow via onze affiliatelink. Let op omdat het een Amerikaans merk is kan het zijn dat je invoerrechten moet betalen. Je kunt dit altijd even van tevoren checken bij het merk of de douane. Er is ook een alternatieve milkmaker te koop op Bol.com, maar daar hebben wij geen ervaring mee. Deze komt ook uit Amerika maar wordt via Bol verkocht. 
Liefs!

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 

Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject 
Volg onze webshop op Instagram: instagram.com/smir.store 

We zijn niet betaald om deze blog te schrijven, dat doen we omdat we erg enthousiast zijn over het  product van Almond Cow. We hebben wel een Almond Cow gekregen om uit te proberen. De links op de pagina zijn affiliatelinks. Wij ontvangen een kleine commissie als je via onze code JESSIE bestelt. 

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook