Duurzame cadeaus voor Valentijn waar je écht blij van wordt

17:06



Op zoek naar een duurzaam en origineel valentijnscadeau voor je geliefde? We selecteerden een aantal toffe ideeën waar je écht blij van wordt. Geen chocoladebonbons vol palmolie of bosje ingevlogen rozen maar echte toffe items. 

Ja, wij zijn de eersten die het toegeven: Valentijn is natuurlijk een supercommercieel concept. Maar... mocht je net als ondergetekende (J) een vriend hebben die letterlijk op Valentijnsdag jarig is, dan kom je er natuurlijk niet onderuit. Dit jaar gelukkig geen wanhopige belletjes naar volgeboekte restaurants (last minute is my middle-name) maar een romantische geste die écht leuk is om te krijgen. Laat je inspireren! 

Duurzame lingerie (of een pyjama!)

Een beetje een classic en misschien cheesy gift, maar deze lingerie draag je niet alleen voor 'speciale gelegenheden'. De items van Savara Intimates zitten zó lekker dat je ze niet meer uittrekt. Alle lingerie van Savara Intimates wordt gemaakt van duurzame materialen zoals Tencel, GOTS-gecertificeerd katoen en gerecycled kant. En naast sexy setjes vind je er ook héle comfy pyjamas. Op de site vind je een size guide van S++ tot XXL++. Gebruik code ZEROWASTE863 voor korting!

Voor de mister kun je natuurlijk ook prima investeren in ondergoed of loungewear. En wil je een matching setje als ultieme lovebirds? Dan vind je bij Saint Basics heel zacht ondergoed én leuke giftsets met korting! Gebruik code 'zerowaste' voor 10% op producten van Saint Basics! 

Laat een houten horloge of (beeldscherm)bril graveren

De leukste cadeaus zijn misschien wel gepersonaliseerde cadeaus. Bij het Nederlandse merk Woodwatch kun je de mooiste producten (houten horloges in állerlei soorten en maten, zonnebrillen, beeldschermbrillen, you name it) extra persoonlijk maken met een gravure. Een stukje uit jullie favoriete liedje, de naam van je lover of gewoon een flauwe inside joke... zo wordt je cadeau écht uniek! Er is zelfs een Valentine's Gift Guide.. Handig! 



Biologische zaden

Geef een set met biologische zaden, doe er een klef gedicht bij met iets als 'onze liefde zal groeien' en geniet in het voorjaar samen van een diner van zelfgekweekte groenten. Hoppa! Romantisch gebaar en súperleuk voor de beginnende of gevorderde moestuinder in spé. Je hoeft natuurlijk niet per se voor groenten te gaan: hóe leuk is het om een bij-vriendelijke bloemenweide te geven? 
 

Pindakaasproducten zonder palmolie

Het was een groot succes in onze duurzame feestdagen giftguide, maar wie zegt dat je geen pindakaas voor Valentijn kunt geven? Verras je lover met hét Pindakaasboek van De Pindakaaswinkel of bestel een pakket met tien smaken pindakaas



Een sieraad voor het leven

We schreven al vaker over Akind, en dat is niet zo gek. Het is ons favoriete sieradenmerk! Verwacht geen setje oorbelletjes voor een tientje (die sowieso verkleuren of uit elkaar vallen, be honest) maar écht goede items die een leven lang meegaan. Een echt gouden ring (dus niet verguld), gemaakt van fairtrade goud heb je vanaf 100 euro. Fairtrade gouden oorbellen zijn er vanaf 75 euro. Of ga voor een prachtige armband met een diamant uit het lab


Een luisterboekabonnement 

Op Storytel vind je allerlei boeken over klimaatverandering, die je gewoon kunt luisteren. Bijvoorbeeld Net Zero, how we stop causing climate change, ons boek Het Zero Waste Project of How to save the world for free. De eerste 14 dagen luister je gratis, dus dit is ook een perfect cadeau voor jezelf. 
 

Duurzame cosmetica uit Finland

Dit Finse merk heeft over elk product drieduizend keer nagedacht. En dat resulteert in een lijn met beautyproducten die zero plastic bevatten, uit alleen veilig en natuurlijke ingrediënten bestaan en bewust geproduceerd worden. Maak het jezelf gemakkelijk met een kant-en-klare cadeaubox of neus online door het ruime assortiment shampoobars, make-up, huidverzorging en etherische oliën. 

Een Groene Thuiswerkbox (of een plant in de vorm van een hartje) 

Vergeet een bos bloemen, want die worden vaak geïmporteerd uit Afrika, met het vliegtuig overgevlogen en helemaal ondergespoten met gif. Yikes! Is jouw lover net als die van ons al maanden aan het thuiswerken? Geef dan een luchtzuiverende groene thuiswerkkantoormake-over met een Groene Thuiswerkbox! Deze box bestaat uit 4 makkelijke planten en 1 extra mysteryplant, en dat voor maar 29,95. Ook verrrry cute is dit plantje in de vorm van een hartje. Een beetje cheesy, maar dat leuk je gewoon op in een upcycled potje! 



Een houten ijskoeler (of lunchbox)

Op de superfijne website MyVeganWorld vind je niet alleen de allermooiste vegan sneakers en tassen, maar ook een héle mooie ijsemmer en lunchbox met hout.  Houd je cocktail of champagne koel en houd de leftovers van je Valentijnsmaaltijd warm in deze te gekke accessoires. En als je dan toch aan het shoppen bent, bestel er gelijk deze te gekke sneakers van kurk bij. Love!


En als je het doet... doe het dan duurzaam

Giert de liefde door jullie cadeaus door jullie lijf? Zorg dan dat je in ieder geval wat duurzame condooms in huis hebt! Online kun je heel anoniem een pakje vegan condooms of fairtrade condooms bestellen. Die van Huzzy zien er ook nog eens leuk uit. Better safe than sorry! 



Liefs!

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 

Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject 
Volg onze webshop op Instagram: instagram.com/smir.store 

We zijn niet betaald om deze blog te schrijven, dat doen we omdat we erg enthousiast zijn over het  producten. De links op de pagina zijn affiliatelinks. Wij ontvangen een kleine commissie, jij betaalt nooit iets extra's.  

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook