Zero waste shoppen bij Holland & Barrett: hoe doe je dat?

11:36


We zien op steeds meer plekken zero waste items verschijnen, zo ook bij Holland & Barrett. We krijgen veel vragen over zero waste items bij Holland & Barrett (omdat de winkel in verschillende plaatsen zit en een webshop heeft), dus hier geven we onze tips voor een (online) zero waste shopping trip bij de Holland & Barrett.

Het is goed om altijd kritisch te blijven als je zero waste items bij een keten koopt. Niet alle items die duurzaam, groen of afvalvrij lijken te zijn, zijn dat ook. Kijk dus wat de winkel, in dit geval wat Holland & Barrett zelf over zero waste schrijft op haar website. In dit artikel geven we twee tips om te beginnen met de switch naar zero waste. En het leuke is dat je hier op steeds meer plekken mee kunt beginnen.

Onder andere dus bij Holland & Barrett, met wie wij samen hebben gewerkt voor dit artikel en die zijn zero waste assortiment steeds verder uitbreidt. Dat betekent natuurlijk niet dat Holland & Barrett ineens een verpakkingsvrije winkel is, maar je kunt hier wel veel zero waste proof items vinden, zoals wasbare wattenschijfjesshampoobars en menstruatiecups. Ideaal voor zero waste beginners die in hun eigen stad op zoek gaan naar zero waste items.

Stap één: let op de verpakkingen

Hoe langer je bezig bent met zero waste, hoe getrainder je bent in het uitzoeken van winkels. Vaak zie je als je een winkel binnenloopt in één oogopslag al of je hier gaat vinden wat je zoekt. Maar als je daar nog niet zo bedreven in bent kan het enorm overweldigend zijn om op zoek te gaan naar zero waste items in 'normale' winkels of in een webshop.

Kijk of je ergens een schap of plank ziet zonder plastic. In veel winkels is die er niet, in de winkels waar je die wel ziet weet je dat dat de hoek is waar je moet zijn. Hier kun je items in papier of glas vinden. Of nog beter: onverpakte items.

Bekijk het onverpakte aanbod kritisch. Niet alles dat je zonder verpakking kunt kopen is duurzaam! Een goed voorbeeld hiervan zijn zepen die onder slechte omstandigheden en met goedkope laagwaardige ingrediënten. Blijf dus altijd kritisch!

Zero waste items bij Holland & Barrett

Bij Holland & Barrett kwamen wij eerst vooral voor etherische olie. Tegenwoordig kun je hier ook voor meer zero waste items terecht. Naast het reguliere assortiment, verkoopt H&B bijvoorbeeld ook shampoobars en bodybars van het Australische merk Ethique.

Daarnaast zijn er producten te vinden in verpakkingen die teruggebracht kunnen worden. Een return - refill - repeat programma. Onze voorkeur gaat uit naar beautyproducten in vaste vorm, maar anders is statiegeld een goed alternatief.


Zero waste items van Holland & Barrett


Stap twee: vervang wegwerpproducten door herbruikbare items

Misschien niet helemaal verpakkingsvrij als aankoop, maar wél zero waste verantwoord: kies voor herbruikbare items. Een populaire zero waste switch is een menstruatiecup. Één cup vervangt een jarenlange voorraad maandverband en/of tampons. De organicup is gemaakt van siliconen. Holland & Barrett verkoopt de Organicup, die wij zelf ook graag gebruiken. Deze cup is in verschillende maten beschikbaar en ook op de webshop van Holland & Barrett te bestellen.

Heb jij een Holland & Barrett in de buurt? Of ben je een lucky bird met een zero waste winkel in je regio? Wij vinden het super leuk dat op steeds meer plekken zero waste items te vinden zijn!

Liefs!
Jessie en Nicky

  Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 
  Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
  Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject 
  Volg onze winkel op Instagram: instagram.com/smir.store 

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland & Barrett. Al onze meningen, ervaringen en informatie in het artikel zijn onafhankelijk en authentiek. Wij werken alleen samen met merken die de zero waste beweging supporten. 

  You Might Also Like

  0 reacties

  Contact

  Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

  Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

  Facebook