Ethics + aesthetics: duurzame designtassen van MYoMY (met korting)

14:12


Dat duurzame fashion al láng niet meer geitenwollensokkerig hoeft te zijn, bewijst duurzaam tassenmerk MYoMY. Niet voor niets stond een tas van MYoMY al jarenlang op onze wish list: de tassen zijn supermooi, gemaakt voor het leven en helemaal verantwoord. Toen wij een mailtje kregen van dit mooie merk twijfelden we dan ook geen moment.


Eye-catching design with a mission to do good

"Eye-catching design with a mission to do good", is hoe het Nederlandse MYoMY haar merk samenvat. En dat vertaalt zich in designertassen van duurzaam leer (of vegan varianten van gerecycled plastic) met tijdloze designs. Het meest iconische ontwerp is wellicht wel de My Paper Bag, die gebaseerd is op een papieren tas en een flinke upgrade als designertas kreeg. Maar er zijn nog veel meer mooie ontwerpen beschikbaar. 

MYoMY tassen met een verhaal

Jouw tas zorgt voor een eerlijk inkomen voor de maker, en kan levens veranderen. Elke tas van MYoMY is gemaakt met de hand, door een ambachtsman of -vrouw in India of Bangladesh. Hierdoor heeft elke tas een uniek verhaal, maar de achterliggende droom is hetzelfde: MYoMY wil goede producten maken die de wereld een beetje mooier maken. Dit doet het merk door langdurige samenwerkingen op te bouwen met fair trade productiepartners. 

In tegenstelling tot de fast fashion tassen die je vaak op Instagram voorbij ziet komen, weet je bij deze tassen zeker dat het merk voor de makers heeft gezorgd: 
 • Elke ambachtsman of -vrouw die tassen voor MYoMY maakt krijgt een eerlijk inkomen. Hierdoor kunnen zij investeren in zichzelf, hun familie en de community waarin zij zich bevinden
 • De makers van MYoMY tassen krijgen trainingen en scholing om hun vaardigheden beter te ontwikkelen. Zo ben jij verzekerd van goede kwaliteit, en krijgt de maker kansen op educatie. 
 • De werkomstandigheden van de makers van de tassen zijn veilig, en bovendien kunnen de makers aanspraak maken op zorg als ze dat nodig hebben.
Nicky werd verliefd op de MYoMY Cookie bag in de kleur taupe

Duurzame materialen, betere kwaliteit

MYoMY werkt met duurzame materialen, geschikt voor zowel vegans als niet-vegans. Wij investeren liever in een tas van leer die jarenlang meegaat dan in een tas van 'vegan leather' (aka plastic) die gemaakt is van aardolie. Gelukkig voldoet het leer van MYoMY aan het Leather Working Group certificaat. En voor degenen die geen leer willen dragen heeft het merk onlangs een Circular lijn gelanceerd, met tassen gemaakt van recycled plastic, in samenwerking met Waste2Wear. Bovendien wordt het afval dat tijdens het productieproces vrijkomt gerecycled en wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt natuurlijke drogingsprocessen. Daarnaast is MYoMY als een van de weinige merken in de mode-industrie WFTO (World Fair Trade Organization) gecertificeerd. 

Investeer in een MYoMY tas voor het leven, met korting 

Zoals met alles is het natuurlijk belangrijk om goed bij jezelf na te gaan of je iets nodig hebt of niet. Maar mocht je op zoek zijn naar een stevige tas voor je laptop, een daybag waar ook je flesje water in past of een bijzondere tas om een speciale gelegenheid te vieren, dan hebben we een mooie kortingscode voor je. Met de code 'zerowastexmyomy' krijg je 15% korting op de hele collectie (met uitzondering van sale producten en andere acties).* De code is geldig van 10 juli tot en met 10 augustus 2020. 

Jessie draagt de MYoMY Home Bag in Zwart. Ideaal voor een laptop. 
Liefs!
Jessie en Nicky

  Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 
  Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
  Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject 
  Volg onze winkel op Instagram: instagram.com/smir.store 


  * Sommige links in dit artikel (te herkennen aan merken met het sterretje) zijn affiliate links, dat betekent dat een heel klein percentage van de dingen die jij koopt naar ons gaat. Je betaalt daar natuurlijk niks extra's voor! Wij kunnen hierdoor de kosten van de site voor een heel klein deeltje dekken. 

  You Might Also Like

  0 reacties

  Contact

  Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

  Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

  Facebook