BuurtBuik: voedselverspilling tegengaan en mensen samenbrengen

17:19


BuurtBuik, een initiatief dat voedselverspilling tegengaat en tegelijkertijd mensen samenbrengt, kennen we nog vanuit onze Opgemärkt-days, waaaay back when. We werden een aantal jaar super enthousiast over dit initiatief en toen we een mailtje van Geertje kregen of we de nieuwe crowdfunding wilden delen hoefden we dus niet te twijfelen. BuurtBuik zit nu in Amsterdam en Utrecht, maar komt ook naar Rotterdam. Dit wil je kennen! 


Wat is BuurtBuik?

 In Nederland wordt zo'n 34 kilo voedsel per persoon per jaar weggegooid. Dat staat gelijk aan zo'n 250 porties groenten! Daar wil BuurtBuik iets aan doen. BuurtBuik zet zich in tegen deze voedselverspilling door overtollig voedsel op te halen met hun bakfiets bij supermarkten, (horeca) ondernemers en lokale boeren. Samen met een grote groep vrijwilligers maken zij er vervolgens een maaltijd van, helemaal gratis en voor iedereen. Een keer per week brengen zij hierdoor mensen samen onder het genot van een driegangendiner. Niks geen eten in de prullenbak! Op jaarbasis redden BuurtBuik locaties in Amsterdam en Utrecht al duizenden maaltijden van de afvalcontainer.  En nu moet ook Rotterdam een eigen BuurtBuik-afdeling krijgen. Crowdfunding voor BuurtBuik Rotterdam

De locatie in Rotterdam is al geregeld, en de vrijwilligers zijn er ook al. Maar er is geld nodig voor een bakfiets, potten, pannen, hygiënemaatregelen etc. etc. Daarom is BuurtBuik een crowdfunding gestart op VoorJeBuurt. BuurtBuik heeft ervoor gekozen niet winstgevend te zijn. Het eten is gratis en voor iedereen (jep, je kunt gewoon aanschuiven en van een free meal genieten!) en zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van alle fantastische vrijwilligers. Het geld wat BuurtBuik Rotterdam wil binnenhalen wordt gebruikt om van start te kunnen gaan, zodat ze met hun locatie jaarlijks wel meer dan 2000 buiken kunnen vullen en gezelligheid kunnen creëren. Want voedsel verbindt, dus daar moeten we zuinig op zijn.

Naast crowdfunden (je kunt doneren vanaf 10 euro) kun je ook vrijwilligen bij BuurtBuik. Je kunt je hiervoor aanmelden op buurtbuik.nl of mailen naar rotterdam@buurtbuik.nl onder vermelding van 'handjes uit die mouwen'. 

What's not to like? Wij zijn fan! De crowdfunding loopt tot en met 29 juni 2020. 

We zijn niet betaald o.i.d. om deze content te delen. We zijn zelf wél heel enthousiast over het initiatief. 

Liefs!
Jessie en Nicky

  Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 
  Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
  Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject 
  Volg onze winkel op Instagram: instagram.com/smir.store 


  You Might Also Like

  0 reacties

  Contact

  Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

  Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

  Facebook