Duurzame (zonne)brillen van Eco Eyewear (met korting!)

14:45


Met de zon die we de afgelopen tijd te verduren hebben gehad is een duurzame zonnebril wel een must. Maar duurzame zonnebrillen zijn niet zomaar gevonden. In tweedehands winkels vind je vaak goedkope wegwerpbrillen en veel reguliere brillen zijn van nieuw plastic gemaakt. Gelukkig maakt Eco Eyewear, een Zweeds merk zonnebrillen, duurzame zonnebrillen van gerecyclede materialen. En je kunt ze nu tijdelijk met korting kopen. We like! 

De zoektocht naar de perfecte duurzame zonnebril

Drie jaar geleden kocht ik (J) in Londen een zonnebril in een vintagewinkel. Ik was superblij: éíndelijk een zonnebril die bij mijn hoofd paste en lekker zat. Maar na 2,5 jaar trouwe dienst was de liefde in één klap over. Jawel, toen ik hem kapot uit mijn tas haalde. RIP. Een zoektocht van een half jaar volgde (iets met kritisch zijn) tot ik een nieuw model vond dat helemaal bij me paste. Eco Eyewear. Uit, hoe kan het ook anders: Zweden.
Duurzame zonnebrillen van Eco Eyewear

Eco Eyewear maakt duurzame zonnebrillen van gerecycled en biobased materialen. Daarnaast planten ze een boom voor elke verkochte bril, because all big changes come in the form of many small ones. De metalen frames, die je overigens ook als reguliere bril (op sterkte via een opticien) kunt bestellen, zijn gemaakt van 95% gerecycled metaal. Voor de biobased frames wordt castorolie gebruikt, waardoor ze super lichtgewicht zijn. Daarnaast kun je bij Eco Eyewear terecht voor clip-ons. Zo tover je je reguliere bril super makkelijk om tot een zonnebril, zónder dat je hoeft te klooien met brillenkokers.
Koop je duurzame zonnebril met korting

Omdat we fan zijn van de brillen hebben we Eco Eyewear gevraagd of ze jullie kunnen laten kennismaken met de brillen met korting. En yes, dat kon! Met de code HZW25 krijg je 25% (sick!) korting, tot 30 juni 2020. Door op deze link te klikken krijgen wij bovendien een kleine commissie, waardoor we de site kunnen blijven hosten.  

Eco Eyewear: Scandinavische duurzaamheid

Duurzaam hoeft niet geitenwollensokkerig te zijn, dat weten we natuurlijk al lang. Maar dit merk bewijst het maar weer eens. Wij vinden het vooral heel tof dat Eco Eyewear, onderdeel van Modo, zulke mooie modellen in het assortiment heeft. Voor de urban hipster zijn er 90s inspired frames en voor de 'doe-maar-gewoon'-Nederlanders kun je kiezen voor een simpel montuurtje. Bovendien is het het vernoemen waard dat de frames in biologisch afbreekbare hoesjes worden verstuurd, in plaats van plastic zakjes en voor het overige verpakkingsmateriaal wordt gerecycled papier gebruikt. Er zijn ook herbruikbare hoesjes van gerecycled plastic beschikbaar voor je clip-on of zonnebril. 

Een selectie van de duurzame zonnebrillen van Eco Eyewear

Koop een bril, plant een boom

Inmiddels zijn via Trees for the Future al 2 miljoen bomen geplant. Dit gaat verder dan alleen een boom planten alleen: Trees for the Future geeft ter plekke trainingen aan de lokale bevolking over de beste landbouwtechnieken en crop management. Zo zorgt het programma voor beter onderwijs, een betere toekomst én vruchtbare grond.

Buy sunglasses, plant a tree!


Jouw duurzame zonnebril van Eco Eyewear

Enthousiast geworden? Check de collectie van Eco Eyewear op de website en bestel jouw duurzame (zonne)bril. Gebruik de code JessieNicky25 voor 25% korting!

De Luzon in Dark GoldLiefs!
Jessie en Nicky
  PS deze blogpost is niet geschreven in opdracht van Eco Eyewear, we zijn hier ook niet voor gesponsord of betaald. We hebben wel twee zonnebrillen van ze gekregen. De links zijn affiliate: een klein percentage van de verkochte items via de links gaat naar ons. Hiermee kunnen we de kosten van de site voor een klein deel opvangen. 
  Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 
  Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
  Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject 
  Volg onze winkel op Instagram: instagram.com/smir.store 


  You Might Also Like

  2 reacties

  Contact

  Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

  Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

  Facebook