Crowdfunding voor Pieter Pot, de online verpakkingsvrije winkel

18:03


Waar we eerder al over de verpakkingsvrije winkel van Romee schreven, geven we vandaag aandacht aan een ander soortgelijk initiatief: Pieter Pot. Net als Loose Enschede wil Pieter Pot verpakkingsvrij boodschappen doen makkelijker maken. Je kunt je producten kopen in statiegeldverpakkingen (glazen potten) en deze vervolgens weer met de post retourneren. Simpel plasticvrij shoppen en zero waste boodschappen doen vanuit je eigen huis dus. 

Van Puur Bezorgd naar Pieter Pot

We kennen Pieter Pot al lang. Eerst heette het initiatief Puur Bezorgd: oprichter Jouri (nee, niet Jessies vriend Joeri) kwam hierover spreken op het Plasticdieet Kick-Off evenement en ook voor andere evenementen werkten we samen. Maar nu is het platform in een nieuw en fris jasje gestoken: Pieter Pot. En om van Pieter Pot een succes te maken is er nu een landelijke crowdfundingactie gestart. Hoewel de website en campagne er behoorlijk professioneel uitzien (good job guys!) weten we dat achter dit initiatief gewoon héle hardwerkende idealisten zitten. Mét een gevoel voor zakendoen, wat de slagingskans eigenlijk alleen maar groter maakt. 


Online je boodschappen bestellen

Het idee van Pieter Pot is simpel: jouw boodschappen, verpakkingsvrij bezorgd. Je krijgt een krat met glazen potten met daarin bulkitems (items zonder eigen verpakking, uit grote kiloverpakkingen gevuld) bij je thuisbezorgd. Is het eten op? Dan kun je de potten weer retour geven en gevulde potten ontvangen. Pieter Pot is ook bezig om samenwerkingen op te zetten met bekende merken, zodat je straks ook merkproducten kunt kopen in statiegeldverpakkingen. Een beetje zoals Loop, waar we eerder al over schreven én waar één van de medewerkers van Pieter Pot eerder heeft gewerkt. In Rotterdam is Pieter Pot al actief, en hier krijgen we vaak leuke berichtjes over via onze social kanalen. Door de crowdfunding moet ook landelijke bezorging mogelijk worden. 



Waarom glazen potten?

De oprichters hebben bewust gekozen voor glazen potten. Hierin blijft het eten langer goed (dat is ook de reden dat wij thuis alles in glazen potten bewaren!) én het ziet er leuk uit (true that). Daarnaast zijn de herbruikbare glazen potten - die telkens worden schoongemaakt in professionele vaatwassers - onder de streep milieuvriendelijker (een lagere CO2-voetafdruk) dan recyclebaar plastic of karton. Volgens Pieter Pot kan dit een CO2-besparing van 225 kilo per huishouden per jaar veroorzaken. 


Zelf meedoen? 

De crowdfunding van Pieter Pot is al geslaagd. Dat betekent dat het minimale bedrag al is gehaald. Maar met meer investeringen kan Pieter Pot nog verder groeien, en verkassen naar een groter warenhuis (waar ze niet 100 maar 3.000 orders per week aankunnen). Daarnaast wil de start-up het FSSC22000-certificaat halen, waardoor ze kunnen samenwerken met grotere merken.  Ook staat er nog een app op de planning, à la Picnic. Genoeg ambities dus, waar flink wat geld voor nodig is. Daarom kun je nu nog meedoen met de crowdfunding op Crowd About Now. Je kunt investeren in ruil voor rente op je investering óf een tegoedbon voor een startpakket kopen. 



Wij zijn niet betaald voor dit artikel, maar vinden het gewoon leuk om dit te delen. 
De crowdfundingactie loopt nog tot eind december 2019. 

Foto:s Pieter Pot op Crowd About Now. 

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook