Spoedcursus verduurzaming (+ Dus Wat Gaan Wij Doen Festival!)

18:38


Een Spoedcursus Verduurzaming. Dat klinkt niet alleen heel grappig, dat is ook nog eens heel erg belangrijk! De afgelopen maanden werkten we mee aan de 'Spoedcursus Verduurzaming' van Vrij Nederland. En nu kunnen we het resultaat met jullie delen! De cursus is er voor iedereen die niet weet waar hij/zij moet beginnen, of als je even door de bomen het bos niet meer ziet. Klinkt herkenbaar toch? Journalist Inge neemt je in zeven podcasts en strips een stapje dichterbij een groene wereld. Spoiler alert: wij zijn de allerlaatste in de serie. 

De podcasts

De opnames van deze podcast waren écht één van de allerleukste dingen die ik (J) tot nu toe heb gedaan. Normaal gesproken vertellen we natuurlijk ons 'standaard' verhaal over hoe we zero waste zijn geworden, maar in deze podcast gaan we echt een stukje dieper. Ik vertel zelfs over de allerergste comment die we een keer onder ons eigen YouTube-filmpje hebben gelezen. Oh, en volgens Inge, de podcastmaker, klinkt mijn lach als die van iemand uit Harry Potter. Ook iets waar ik door deze serie ben achtergekomen. Onze podcast is een onderdeel van een serie: 

  1. Tem de wanhoop (Sarah Gagestein en Robin van der Ploeg)
  2. Focus je gedrag (Finn Smeets)
  3. Focus je gedrag (Madelon van Hemel-Ruiter)
  4. Werk aan verandering (Annick Schmeddes en Brigitte Vlaswinkel)
  5. Omarm je vijand (Mark van Baal en Eric Rutten)
  6. Deel de liefde (Jeanine Pothuizen en Babette Porcelijn)
  7. Leef dat activisme (Jessie Kroon, thats me folks!)
Je kunt door middel van een quiz op de site van Vrij Nederland precies achterhalen welke aflevering perfect aansluit op je huidige duurzaamheidsniveau. Echt, hoe creatief is dit project! 

>> Beluister/Bekijk de hele spoedcursus hier

It's me! Maar dan in stripvorm (een stuk sexy'er dan in het echt to be honest)

Dus wat gaan we doen? 

En om het allemaal nóg toffer te maken: de podcast is onderdeel van Dus Wat Gaan Wij Doen. Dat is een heel tof project van Ties Joosten en Dore van Duivenboden. Onder Dus Wat Gaan Wij Doen komt ook nog een tv-docu voor Brandpunt+ (stay tuned) én een duurzaamheidsfestival op 9 februari in BlueCity. Ook daar vertellen wij wat meer over ons project en kun je je boek laten signeren door yours truly. 

Ik word zó ontzettend blij van dit soort enthousiaste initiatieven. Ik bedoel, laat zo'n project niet gewoon al helemaal zien dat er mensen écht bezig zijn met verandering? En dat duurzaamheid ook gewoon heel erg tof en leuk is? Ik vind van wel. 


Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz


Headeroto via Unsplash

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook