Hoe gaat het nu met ons boek?

07:18

Foto: Marisa Broekhuizen

De afgelopen periode was fantastisch: elke dag kregen we via Instagram berichtjes binnen van mensen die het boek bij de bieb hadden geleend of van Sinterklaas of van de Kerstman hadden gekregen. Veel mensen gaven aan dat het boek inspiratie bood en dat is natuurlijk precies wat we met het boek wilden bereiken. Het boek is zelfs zo populair dat er een derde druk komt! 

Impact met het boek 

Ons doel was vanaf het begin duidelijk: we wilden de eerste druk helemaal uitverkopen. Of dat nu aan consumenten of aan bibliotheken, bedrijven of scholen was maakte niet uit, maar als we de eerste druk zouden uitverkopen zouden we in ieder geval genoeg impact hebben bereikt om de honderden (onbetaalde) uren schrijven eruit te halen. Om rijk te worden kun je overigens beter geen boek schrijven, want dat is echt niet de moeite. Die vraag krijgen we ook ongeveer elke dag ;).  

Mooie samenwerkingen en een derde druk 

We waren superblij toen we hoorden dat ons doel gehaald was en er een tweede druk aankwam. Binnen een maand! Wow, dat hadden we wel gehoopt, maar niet per se verwacht. De zero waste community is namelijk nog (te) klein in Nederland, dus het boek was best een grote gok. Gelukkig kunnen we inmiddels wel zeggen dat Nederland echt klaar is voor zero waste. Want we krijgen een derde druk! Doordat ons boek onder andere bij Dille & Kamille ligt, en we met ASN Bank een mooie actie hebben kunnen opzetten, zijn we ook alweer door onze voorraad van de tweede druk heen. Daarom is het boek ook even niet meer bij Bol.com voor een normale prijs verkrijgbaar. Ik zag hem wel voor 60 euro staan, maar raad af om hem voor dat bedrag te kopen, haha!

Hier zat ik even causal een (lege) dummy te lezen. Foto: Marisa Broekhuizen


Wat komt er allemaal nog aan

Vanaf 4 januari ligt de nieuwe - derde - druk weer in het Centraal Boekhuis en kan de inspiratieboost dus weer doorgaan. Het komende jaar staan we onder andere bij het Happinez Festival om mensen over het boek en onze levensstijl te vertellen en onze agenda loopt ook alweer aardig vol met toffe lezingen en presentaties op andere plekken. Wij zijn overigens inmiddels al weer héél druk in de weer met nieuwe plannen om onze impact te vergroten. Daarover hoor je in 2019 meer... Stay tuned! 

You Might Also Like

1 reacties

  1. Hi! Ik ben jullie boek aan het lezen en vind het echt heel interessant en leuk. Alleen nu lees ik (verbaasd) dat jullie Naomi Klein in hoofdstuk 6 als klimaatwetenschapper omschrijven. En dat is zó jammer, want Naomi Klein is echt geen klimaatwetenschapper. Ze schrijft er veel over en weet er veel over, maar ze is geen wetenschapper (op dat gebied). Ze omschrijft zichzelf op haar website ook niet zo, maar als journalist, columnist en auteur. Ik vond het fijn en goed om te lezen dat jullie veel naar artikelen en onderzoek verwijzen. Maar als ik daarna lees dat jullie Klein als klimaatwetenschapper omschrijven, en dus niet kunnen onderscheiden wie een wetenschapper is en wie niet, dan twijfel ik in hoeverre jullie de kwaliteit van onderzoek en bronnen kunnen inschatten en ik op jullie informatie kan vertrouwen. Misschien iets om bij een volgende druk aan te denken?
    (Sorry voor deze lange comment. Maar ik vond het jammer om te lezen en ten koste gaan van jullie betrouwbaarheid, vandaar dat ik het toch even wilde melden)

    BeantwoordenVerwijderen

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook