Hoe gaat het nu met ons boek? De laatste loodjes

06:20


De afgelopen weken heb je ons misschien wel met een resting bitch face en dikke wallen door Amersfoort zien fietsen. Sorry daarvoor. Maar het is dan ook een gekke periode. Met héél veel korte deadlines, treinreizen en gesleep. Gelukkig is het wel allemaal voor een goed doel: ons boek! De publicatie komt steeds dichterbij - en is zelfs naar voren gehaald - dus tijd voor een update!

Proefdrukken checken

Bijna al onze avonden gingen de afgelopen weken op aan het checken van de proefdrukken. Zagen we echt geen spelfoutje? En stond dat afbreukstreepje niet gek? Moesten we niet toch nog iets over onderwerp X toevoegen? Was onderwerp Y niet een beetje te uitgebreid? Over letterlijk alles hebben we nagedacht. Waarschijnlijk ook veel gedetailleerder dan van onze uitgever had gehoeven maar sorry not sorry we zijn behoorlijk perfectionistisch. 

De Beste Boeken Live

En toen kregen we op de presentatie voor boekhandelaren - De Beste Boeken Live - onze dummy te zien! Een gedrukte versie van het boek, maar dan letterlijk zonder inhoud. Ondanks dat het gek was om een boek met alleen maar witte bladzijden beet te houden, was het tóch een bijzonder moment. Want het was de eerste keer na een jaar werken dat we iets tastbaars in ons handen hadden. We waren dus ook behoorlijk euforisch, zéker toen we na afloop van onze presentatie op de boekenbeurs via Instagram berichtjes kregen van enthousiaste boekhandelaren. Het wordt allemaal wel heel écht ineens! 

De dummy (links) en uiteindelijke cover (rechts) 

Bezoekje aan de drukkerij

 Diezelfde week ging ik (J) samen met Lise van de uitgeverij naar drukkerij Wilco in Amersfoort om een kijkje te nemen bij het drukproces van het boek. Dat was zó fascinerend! In onze Instagram Highlights kun je het hele proces zien, maar hieronder wat sneak peeks. 

Drukvellen die we letterlijk uit de vuilnisbak hebben gevist. No waste, jwz!

Euhm... dit is allemaal van ons!
 Het hele proces is supercool en bijzonder om mee te maken. Ik zag hoe onze digitale proefdruk gecontroleerd werd, hoe de pagina's geprint werden, hoe het omslag gedrukt werd en hoe andere boeken gebonden, in elkaar gezet en afgewerkt wedden. De drukkerij, die in Amersfoort zit (hoe leuk!), is zó groot! Echt leip. 
Dit zijn de drukplaten die de drukkerij gebruikt. Voor elke kleur één.


Promotie

En nu zijn we druk bezig met de volgende fase: promotie! Op deze pagina delen we alle updates en info over het boek, dus houd die vooral in de gaten. We hadden afgelopen zondag een fotoshoot bij ons favoriete koffietentje Blur in Amersfoort (met onze favo fotografe Marisa) voor onze samenwerking met ASN Bank. We kunnen niet wachten op het resultaat! Verder kun je ons vinden in de Happinez, Flow, Cosmopolitan, Grazia, Volkskrant en komen er nog een aantal tijdschriften aan.  Ook zullen we een aantal boekhandels langsgaan om een praatje te geven en boeken te signeren (hóé vet!). Je vindt het overzicht op de pagina. En er gebeurt nog véél meer. Die wallen en resting bitch face zullen dus nog even aanwezig zijn, maar please vergeef het ons. Je krijgt er een supertof boek voor terug! ;) 

Op 12 september kun je naar de boekhandel rennen! Je kunt het boek ook vast online pre-orderen.


Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook