De eerste week van Plasticdieet 2018

13:15
Als het woord 'taking it too far' nog niet bestond hadden wij het vast uitgevonden ;) Want, zoals bij al onze projecten, gingen we voor een XXL-versie van de plannen die we eigenlijk hadden. Gelukkig resulteerde dat wel in drie héle toffe Plasticdieet kick-off events, in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Een kleine recap.

Plasticdieet kick-off @ The Green House Utrecht


Foto's: Fotografie Groen voor Plasticdieet 

Ons landelijke kick-off event vond plaats in Utrecht. Lekker centraal. Bezoekers vanuit het hele land - ja echt, zelfs Limburg en Brabant! - kwamen naar The Green House voor een ontbijtje en een bomvol programma met Plasticgerelateerde activiteiten. ZO TOF! Bezoekers konden luisteren naar de talks van Erik van Sebille van Universiteit Utrecht, Merijn Tinga van Plastic Soup Surfer, Marieke Eyskoot, Jelle Dercx van Growthinkers, Romee Hoeksma van Loose Enschede en Nella van By the Ocean We Unite. Daarnaast konden ze DIY-beautyproducten maken bij de workshop van DIY Soap, een Plasticdieet starterkit kopen bij Bag-again, een vuilniszak ontleden bij Zero Waste Foundation of een rondleiding krijgen van Karlijk door The Green House. We inspireerden ongeveer 100 personen om op dieet te gaan. 

Erik van Sebille | Bekijk alle foto's van het event op Facebook

Lancering Plasticdieetkit & Plasticdieet GreenBook

Tussen de events door lanceerden we ook twee toffe producten die het Plasticdiëten een stuk makkelijker maken. Samen met de allerleukste jonge ondernemers van Nederland, Yagmur en Kaim van Greenstory, ontwikkelden we een offline Plasticdieet GreenBook. Dit uitwisbare notitieboek kun je oneindig gebruiken (doei wegwerpnotitieboekjes!) en bevat offline versies van de Plasticdieet worksheets. Je bestelt de GreenBooks via de website van Greenstory.  Hij wordt - uiteraard - plasticvrij verzonden! 

Foto: Greenstory


Ook ontwikkelden we samen met Inge van Bag-again een Plasticdieetkit, met essentials die we dagelijks gebruiken. Een mason jar voor je koffie to go, losse ingrediënten of snacks, een broodzak en groentenzakje en een bamboe tandenborstel. Jep, precies wat je nodig hebt (en als je het al hebt, moet je het natuurlijk niet kopen)! Je kunt meteen ons boek pre-orderen als je aan het bestellen bent: win-win. 

Plasticdieet kick-off @ Circl Amsterdam

De maandag erop waren we voor een lunchsessie bij Circl in Amsterdam. Naast een toffe talk van Marida over het Plasticdieet en een kleine introductie in de zero waste lifestyle door yours truly kregen we nog toffe talks van Plastic Soup Foundation, Tijmen de Trashpacker en Plasticdieetvlogger Hanna Verboom. Weer 80 personen overtuigd om op dieet te gaan!

Marida bij de Kick-off in Circl 

Plasticdieet kick-off @ BlueCity Rotterdam

Gisteravond was dan de laatste kick-off in de rij: bij BlueCity in Rotterdam. Meer dan 150 bezoekers luisterden naar onze talks, de ervaringen van Plasticdiëter Nienke, keken de minidocu van Merijn Tinga, zagen toffe video's en onderstaand filmpje dat eigenlijk verplichte kost op elk muziekfestival zou moeten worden ;) Ook hier waren weer toffe kraampjes van onder andere Bag-again, Foekje Fleur, Ecomondo, HoplaZopla en LoopedGoods. 


Gezellig druk bij BlueCity


What's next?

Het dieet is inmiddels in volle gang en we zien op social superleuke dingen voorbijkomen met de hashtag #plasticdieet. Doe vooral mee! En ook al kon je niet bij deze events zijn; er staat nog genoeg ander leuks op de planning deze maand. Op 15 september kun je meedoen aan de Interantional Clean-up Day, op 26 september kun je de docu van Plastic Soup Surfer bekijken bij de Future Flight Movie Night in BlueCity en op 30 september vind je ons op ACT. Festival in Amsterdam.  


Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook