Samen zwerfafval opruimen: Trashless en Plasticdieet

06:59


"Let's play together for a trashfree world". Dat is de openingszin van Trashless; een fonkelnieuwe website waarop je een date kunt vinden om mee te gaan ploggen. Hoe leuk is dat? Maar ook met het Plasticdieet hoef je je niet alleen voor een betere wereld in te zetten. Ga samen aan de slag met opdrachten of bezoek één van de evenementen. Één ding is zeker: samen maken we de wereld een stukje mooier én plasticvrijer! 

Samen zwerfafval opruimen

Wij weten als geen ander dat het best saai is om in je ééntje de straten op te gaan en zwerfafval op te ruimen en horen vaak genoeg dat mensen zich een beetje schamen om dit te doen. En dat terwijl het juist súpergoed is als meer mensen zwerfafval zouden oprapen! Per jaar belandt er namelijk zo'n 50 kilo afval op straat. En daarom bedacht Rosa Leijdekkers iets nieuws: Trashless. Tegen het platform HetKanWel vertelt ze dat ze zich wel eens machteloos voelde in haar eentje en dat het dus leuker is om samen aan de slag te gaan. Bovendien is afval concreet en zijn de resultaten zichtbaar. Oh, en het kan net als bij Tijmen Sissing uit Hengelo (aka de Trashpacker) zelfs hordes gillende fangirlmeisjes opleveren! 

Samen is het leuker! Rob & Marida bij Zomertuinen van Bret 


Plasticdieet: een maand lang een feestje! 

Dat zichtbare resultaten een motivatie kunnen zijn weten we natuurlijk al lang en daarom begint aanstaande zaterdag onze Plasticdieetcampagne weer. Tijdens het Plasticdieet gaan we een maand lang aan de slag met het verminderen van ons (wegwerp)plastic. En dat doen we inmiddels al met meer dan 5000 mensen! Heb jij je al aangemeld? Het is gratis! 

Ontmoet gelijkgestemden op de events!

Aanstaande zaterdag vindt het Plasticdieet Kick-off event plaats in Utrecht - en het is hartstikke uitverkocht! Wil je nu tóch samen met anderen de start van het leukste dieet van Nederland vieren? Geen nood. We hebben in samenwerking met Circl ook een evenement op 3 september: Plasticdieet Kick-Off @ Circl in Amsterdam en op 5 september (als je wilt inclusief diner!) een heel tof evenement in Rotterdam: het Plasticdieet Kick-Off Event Rotterdam @ BlueCity. Voor beide programma's kun je je nog opgeven. 

Vrijwilligers Marida en Lilo bij de Zomertuinen van Bret om het Plasticdieet te promoten

Nog meer op de agenda

Er gebeurt van alles deze maand. Hier wat toffe hoogtepunten. 
Zien we je binnenkort ergens? 

Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

2 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook