Dit is het gekste afval dat tijdens de International Coastal Cleanup werd gevonden

08:12


Sinds 1986 wordt in Texas de International Coastal Cleanup georganiseerd. Inmiddels is dit project, georganiseerd door the Ocean Conservancy, uitgebreid tot een internationaal evenement met honderdduizenden deelnemers in meer dan honderd landen. Tijdens de Cleanup-dag worden stranden, rivieren en parken opgeruimd. De producten die gevonden worden, worden vervolgens in een online database opgeslagen, waardoor er een internationaal en duidelijk beeld ontstaan van het afval dat we hebben. 

En de resultaten zijn verrassend. In de infographics die de Ocean Conservancy heeft gemaakt is te lezen dat tijdens de internationale Cleanup zo'n 52.258 schoenen, 30.393 kledingstukken, 7.328 maandverbandjes en 43.749 tampons en tampon-applicators werden gevonden. Nog gekker zijn de 17 haarextensions, 9 zwangerschapstesten en 4 seksspeeltjes. Daarnaast werden ook 28 barbecues, een bladblazer, 5 pastavergieten en 38 toiletpotten gevonden. Euh... wat? Hoe kom je er bij om zoiets gewoon in de natuur te gooien! Ook op het gebied van sport werden items gevonden, waarvan veel ballen (112 baseballs, 275 tennisballen, 719 golfballetjes, 4 ping-pong balletjes en een bowlingbal) maar ook 188 fietsen, 11 skateboards en 3 kayaks.  Het strand staat natuurlijk ook voor spelen: kinderen kunnen zich er helemaal uitleven. En dat resulteert in 43.114 gevonden speelgoed-items, 3.827 lollystokjes, 131.016 luiers en zelfs een hele glijbaan. The Ocean Conservancy maakte ook een infographic van de gekste vondsten in Amerikaanse staten. Zo werd er in Californië een naaimachine gevonden, in Indiana een kinderschommel, in Michigan een bladblazer, in Mississippi een eenwieler en vond men in Vermont een autoband uit 1920! 

Op 15 september vindt de 2018-editie van de International Coastal Cleanup. Als je mee wilt doen kun je je inschrijven via http://www.signuptocleanup.org/. En als je meedoet met het Plasticdieet word je automatisch op de hoogte gehouden! 
Info en infographics: https://oceanconservancy.org/news/ahead-international-coastal-cleanup-annual-report-ocean-conservancy-releases-weird-finds-around-world/

Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook